Tallinn on talveks valmis!

Jutud vabal teemal / huvitavad pildid ja viruaaltuuning
Kasutaja avatar
PuZuP
Ladaklubi Liige
Autod: 2106 '79
Kontakt:

Postitus Postitas PuZuP »

Hei...

Otsereportaaz minu töökohast:

Käisin kaks tundi tagasi linnas...keskmine üleüldine liikluskiirus oli 25 km/h...õudne...talv tuli ju :D
Ümber Kaubamaja, sai rahulikult 30 km/h külg ees sõita...lahe...lumi... :D...hea küll...ega ma huligaan pole...
Jõudsin tagasi Nõmmele, ning poes käies nägi igausugu kultuurikihte, kes lumevarju olid otsima tulnud...aga olgem tolerantsed selle koha pealt...
Kuna talvehooldus oli iseenesestmõistetavalt veel tegemata, siis vaba hetke ära kasutades, põikasingi tööjuurde, et uksetihendid jne ära määrida ja muidu tubli olla...
Ukseni jõudmiseks tuli ainult üks kord auto lumest välja kaevata...
Ahjaa...praeguse kirjutamishetkeni, polnud ma veel mitte ühtegi lumesahka näinud... Tallinn on talveks valmis... :lol

Nii...sain oma auto üles sulatatud ja pestud, kustud kammitud ning mõtlesin, et nüüd on paras aeg siis jeed tõmmata...
Minema ma hakkasin 45 minutit tagasi ning nüüd kus arvuti taga istun ja kirjutan, siis selleks hetkeks olin ma jõudnud töökoja ukse eest nurgani, kuhu on jämedalt 25 meetrit...
Nüüd istun ja ootan Zajetzit, kes lubas tulla ja välja sikutada...

Ahjaa...Zajetz olla ennist ühte ukerdavat ja kohe-kohe kinni jäävat sahka näinud....

Tallinn ON talveks valmis :P

Kuidas teil üle Eesti sellise vahva talveilmaga liiklemine sujub...?

Muideks sõber, kes lõuna paiku Leetu sõitis, ütles, et esimest lumesahka nägi tema alles peale peale Pärnut.... :lol
...parem kaotada üks minut oma elust, kui kaotada oma elu ühe minutiga...Pilt
c
carl93
Foorumi kasutaja
Autod: vaz 2103

Postitus Postitas carl93 »

Nii mina alustasin õueminekuga kell 1 jõudsin siis välja ja läksin vaatasin loo poe ette seal nägin ,et lumi üle saapa ääre :D vahtisin siis veits jah oh esimene auto kinni:D aitasin välja siis uuesti üks kinni:D jne.Nii aitasin oma 20 autot välja.Nähtavus praktiliselt null:D.Ühte sahka nägin ja see istus ka :D

[Muudetud: 10.22.2008 carl93]
carl-steven berg
Kasutaja avatar
viaccess
Foorumi kasutaja
Autod: 2101, Izh Jupiter 5, Vis 23464
Kontakt:

Valga on talveks valmis!

Postitus Postitas viaccess »

Käisin kah linnapeal hullamas, jube vaikne on autosi praktiliselt pole linnas, eks me lõuna rahvas sellised rahulikud oleme :D Sai mõnusalt vähemalt 100 korda külg ette lastud, rohkem ei hakanud lollitama sest ma mingi huligaan pole :P
Sõitsin pea kõik linna tänavad läbi, kohati tuli lumevallid hooga läbida. Vahtra ja Pika tänavate rismikul tõmbasin ühe Berlingo lumevallist välja. Nägin umbes veerandsada autosi mille omanikud olid hädas. Nii edasi... Pärna pst. lumehanges Audi A4, roolis üks ära külmuud neiu, selline lahke nagu ma olen, sa see ka välja... Läksin tankima, Neste juures Rimi ehitajate traktor tõmbab soome numbritega Crysler Vojageri välja. Nii paak täis... helistan paarimehele, see bussiga Laagna teel Tallinnas risti (järjelikult Tallin ka talveks valmis!) Helistan Taisto dispetserile, Narva express Aseril kraavis (Ida-Virumaa talveks valmis!) ja Võru express ka kraavis kuskil Tartu lähedal (loomulikult ka Tartumaa valmis!).... Ise pean hommikul Valga-Tallinn liiniga sõitma (kardan et ise pole valmis)....
Aga lähme tagasi Valka..... Selveri parklas toimub kohalikute huligaanide driftimisvõstlus, bemareid rohkem lükatakse kui sõidetakse (rullnokkad talveks valmis!)... Tegin veel paar tiiru linna peal, ja igavusest läksin koju. Miks igavaks läks? Läksin ju linna peale kollaseid vilkureid vaatama, aga ei näinud ühtegi, ja ka tänavad hakkasid liiga umbe jääma.... Viimane pilk linnaliini bussile, mis ei saa peatusest minema (Atko ka valmis!) ja koju magama...
Ühesõnaga: VALGA ON TALVEKS VALMIS!

P.S. Ahjaa, ise pole kordagi kinni jäänud kusagil ega hädas olnud, autol korralikud naelad all, tosool sees, klaasipesu talvine, labidas autos igaks juhuks...... Endal aega polnud, ise pole talveks valmis :(
Pildil: Valga bussijaamas...

[Muudetud: 23/11/2008 viaccess]Pilt
Jupid Venemaalt!
Kasutaja avatar
PuZuP
Ladaklubi Liige
Kontakt:

Teatavasti pidi ka Aegviidus üks rong juba 3 tundi kinni istuma - Ka Eesti raudtee on talveks valmis :D
a
ando
Ladaklubi Liige
Autod: 2101, 2102, 2108, Niva; Skif

Postitus Postitas ando »

Ando seiklusi:
Operatsioon Kainekas terveks päevaks.
Öösel kell 4, lund u 5cm, tuisk, auto jälgi Kanepi Otepää maanteel pole, sõit näitude ja mälu järgi. Polnud veel hullu. Viisin inimesi koju, õue peale kinni ei jäänud.
Hommik kell 10, Kanepis sees on libe, maantee on kiilakas, liiklemine võimalik. Sõit sõbra õuele põldudevahelist teed mööda raske aga võimalik, kinni jäin 1 kord.
Lõuna kell 12, Kanepi Põlva maantee. Teehooldus null, sahka polnud ammu käinud vist. Nähtavus järgmise postini, sõit valdavalt lumesopas kolmanda käiguga kiirusel kuni 60km/h.
Kell 1, Põlvas lumehooldus taaskord null. Jäin siledale maale väiksesse hange kinni, igal pool all on kiilasjää.
Kell 3 päeval, Põlva Kanepi. Tee läeb järjest hullemaks, sahka vist pole käinud. Sõit ka kuni 60 km/h, et vältida kinnijäämist.
Kell pool 3 päeval, sõprade kojuviimine. Enne enamvähem läbitav tee oli muutunud õuduseks-tuisuvaaludest läbi ei roninud, sõber pidi 500m jalgsi minema.
Kell 18.00. Kanepi Võru maantee. Põlvamaa teeosa kehvas korras, Võrumaa osa perfektne sellistes tingimustes. Tee laialt lahti tõugatud, üks rekka ohutuledega tee ääres. Võru linn normaalne, kinnijäämisoht minimaalne löökaugud tunda :). Naasmine Kanepisse 19.00. Laus lumelopp, buss ei sõida enam keskväljakule. Pärikallakut start sügava lume tõttu raskendatud.
Järeldus: Kõige kehvem hooldus ja kõige hullem lumi on Kanepi alevis :D

Sõitsin VW Golf 3-ga. Teenis truult!
Elagu lumi, jäägu ta ka maha!

PS: Hea, et roheline sai eile garaa?i ära viidud, kuna suverehvid ei oleks eriti mõnusad praegustes tingimustes :)
Jõud taga, peab minema.
Kasutaja avatar
PuZuP
Ladaklubi Liige
Kontakt:

Nii

Zajetz tuli...
Praegu oleme jõudnud peaaegu väravani...

P.S. Lumesahk olla kuskil kinni jäänud :lol
Kasutaja avatar
reiner
Ladaklubi Liige
Autod: 4 x Lada

Postitus Postitas reiner »

Mina hakkasin peale lõunat Sõle tänavalt üle Haabersti ringi Keila poole liikuma. Linnas kiirus 30-40km/h maanteel 60-70km/h. Iga kolmas auto sõitis ohutuledega..
Üks hetk kui korraks kõrvale vaatasin ja siis uuesti teele, avastasin, et teed polegi näha. Teel korralik lumekate ning tuisk "aitas" ka nähtavusele kaasa. Kõik ühtlaselt valge. Mitte ühtegi sahka. Kõik mõnus ja tore, aga esiveolisega on ikka jube igav :D
Nüüd 10 minutit tagasi tulin tuppa. Puhastasin maja esist lumest, et hommikul aiast välja saaks. Tundus, et sahk on maja eest läbi sõitnud. Hea seegi.
Et hommikul tööle jõuaksin, ajasin Pajero kurjaks. Oli ta teisel pool maja kus lund mõnes kohas munadeni :D Pole sel all talvekaid, aga läbi hangede läheb väga mõnusalt ja seda ainult tagaveoga :D

Ilm on igatahes super. Tuleb hakata rada tegema;)
Lower your standards and you'll never be disappointed!
Kasutaja avatar
PuZuP
Ladaklubi Liige
Kontakt:

Nii...mina sain nüüd väravast välja
Au ja kiitus Zajetzile, kes appi tuli :)

Aega läks kõigest 2 tundi :P
m
moosmoosik
Foorumi kasutaja
Autod: ei ainsatki ladat enam !

Postitus Postitas moosmoosik »

Tähendab nii...mina ei kurda millegi üle.

Rong seisis minuteada seetõttu et puu oli liinipeale kukkunud nign see seiskas ka liine mittevajava diiselrongi liikluse.
Kasutaja avatar
kristjan92
Ladaklubi Liige
Autod: Lada Nova 21053 92' , Seat Cordoba 01'

Postitus Postitas kristjan92 »

Mingi väike sahk õhta otsa juba mööda linna/valda lund lükkamas.
Ei tea miks greider tööd ei tee.
Tehnika lolli käes on vanaraud!
Autosõit on nagu keeleoskus – seda tuleb praktiseerida; lõputult praktiseerida.
p
Peep063
Autod: Vaz 21063 / Vaz 21061

Postitus Postitas Peep063 »

Mina sõitsin siis Vändrast Tallinna, 120km 4 tundi, teed olid ainult pärnu maakonnas lahti lükatud, ülejäänud tee sõitsin 30-40km tunnis. Lund tuiskas kapoti alla jne, tuled olid kinni jäätunud. Nägemis ulatus oli 0-25m ette. Teedel olid metsikud rööpad ja vallid, kuni tallinna välja ja ega linnaski lükatud pole. Vahepeal nägime ikka lumekoristusmasinad, sõitsid sahk üleval, ei lükanud ühti. Paar korda tekkis ka ohtlike olukordi, kuid õnneks midagi ei juhtunud. Maantee ääred on autosi täis, kes kraavis, kes vallis. Oleksin pidanud ikka ilmaennustajaid kuulama ja koju jääma. Aga jõudu ja jaksu kõikidele autojuhtidele kes peavad prgu sõitma.
j
JX
Foorumi kasutaja
Autod: 21023, 2101 jx edition, bmw 525e ja volvo v70 t5
Kontakt:

Postitus Postitas JX »

võrumaalt (sulbist) siis uudiseid:
tulles võrust vastu 23 novembri öössel peolt koju, pidi kainekas vaeva nägema, et atuto teel hoida( autoks s4 quattro), sahkasi linnas ja maanteel ei näinud... koju siis oli võrust 20km tartu poole... sõitsime aga läbi sõmerpalu asula kus sama seis... ei mingit sahka( arusaadav lund siis veel sadas ja oli ca10cm 4.00 hommikul)... ärgates väljas kohati 50cm lund, kohalikud sahamehed sedistasid russe ja valtraid... kagu teedevalitsust veel ei näinud... külateed ja suuremad maanteed ainult dsiibi jälgi täis... lõunaks oli üks teedevalitsuse teehöövel lükkamas aga kuna vajudes pidevalt mäest laskudes kraavi loobus lükkamisest läks tagasi kust tuli ehk siis antsla poole... päeval tuli sõita ringi... liikumisvahendiks mitsu dsiip4wd... korraks sai ralli 01 välja aetud... mõtetu tegevus... õhtuks sadu ikka pole järgi jäänud, kohalikud sahad teid lükanud aga 1h möödudes 0- seis tagasi... vaevalt jõudsin dsiibiga koju... sai traktorile sahk külge monteeritud ja valmisolek hommikuks, vennad vaja traktoriga koolibussi peale viia+ sõber vaja valka rekka järgi viia( rekka ja harvesteriga "lendab" hiiumaale)... ise veel õhtul katri jooksma+ öössel vaja bussiga tallinna kooli sõita... eks näis mis edasi ilm toob...
Auto audio on nagu seks, ei loe kui pikk sul on vaid peab olema hea...
m
Mikk
Ladaklubi Liige
Autod: VIS 23464-10

Postitus Postitas Mikk »

No nii, hakkasin kella kolmepaiku kodust tulema ja kümneks oli ühikas. Vahepeal istusime tund aega bussiga Kose valla piiri peal, midagi oli risti tee peal ees ja ees ära ei saadud. Alates Tallinna lennujaamast kuni tipi ühikateni nägin teepeal erinevadi lund lükkavaid masinaid kuskil 15-20 ringis ja tallinn tartu peal oli neid kuskil 5.... ikke üht teist liiguvav, aga kuulda on olnud, et sahad kinni jäänud, kui ka teel välja vajunud. Eks ole raske masinatel, mis ratastel, olud kohati nii kehvad, et ei aita ka kogenud juht. Õige masin täna liikumiseks on masin, mis liigub rooomikutel. Tänan õnne, et sattusin bussi peale, mida roolis kogenud juht, sest bussi taguots viskas ikka kõvasti ja kraavis sai nähtud nii mõndagi reisikat. Ei lahe, mulle meeldib, korralik talve ilm.
Kasutaja avatar
zajetz
Ladaklubi Liige
Autod: 4x 2101x ; 626 ; Auris hybrid

Postitus Postitas zajetz »

Oh jah. Mina õnneks täna ainult ATV'ga sõitnud. Eile päeval sain saha kah valmis "parim ajastus". Lükkasin siis kohalike tänavaid ja kõniteid täna lahti ja käisin ja sikutasin ka puzupi välja. Suutsin ka ise kinni jääda korraks, kraavi kohale lumme. Viimases hädas aitas vints ja seda väga edukalt.

Enda maja ümbrusest tükkanud 3 korda juba umbes 20cm lund ära :D
Kasutaja avatar
ToM
Foorumi kasutaja
Autod: 2107, 2101

Kas me siis sellist talve tahtsimegi...?

Postitus Postitas ToM »

Jah! TALV tuli.

Ladaga muidugi sõita tore;) Korraliku mustriga rehvid, võimekas mootor, soe salong, stereo ja mõnus Luisi sportrool teevad sõitmise mõnusaks:spin Olgugi, et kõrvalteedel (lükkamata muidugi) pidi tõhusaks sõiduks kasutama 3. käiku ja kiirus jäi 60 ringi. Tuisanud vaalud, olematu nähtavus, mõnusad tuuleiilid - kõik see kokku loob päris mõnusa kompoti. Aga ei kurda:D
Viljandi maanteel sai isegi 4. käigu sisse suruda ja kiirust 70-neni kasvatada:P
Loodame, et sadu ikka kestaks ja lumi kohe ära ei sulaks. Lükataks rajad ka nüüd sisse.....
m'kay
Kasutaja avatar
Ktm
Foorumi kasutaja
Autod: vaz 1300 sl

Postitus Postitas Ktm »

kohtla-järvel on lumi põledeni..tänavad on puhastamata..sahad ise ka jännis:D..aga jah talv käes,kolmap lubas juba sula:D
Kasutaja avatar
zajetz
Ladaklubi Liige
Autod: 4x 2101x ; 626 ; Auris hybrid

Postitus Postitas zajetz »

Tallinnas on juba pool päeva sula. :flaming
Kasutaja avatar
siksaator
Foorumi kasutaja
Autod: VW Golf III

Postitus Postitas siksaator »

Nii Karksi- Nuia ärge üldse türigegi, ei saa siin tänavate vahel ega ka suurel maanteel sõita, kõik lihtsalt paksu lume all:rolleyes. Hmmm ja lumesahkadest pole ka isegi haisu:D. Isegi liinibussid on omadega jännis, mingi seitsme paiku oli üks SEBE buss ristipõiki bussijaama juures maanteel:rolleyes. Aga jah, ajasin minagi oma masina kurjaks ja läksin väikesele tiirule. Tänavatel nii paks lumi, et eest stange lükkab lund:spin.
Just kiikasin aknast välja ja mida ma näen, siks täiesti lume all, ainult õrnalt signa vilkuvat tulukest näha:D
Kasutaja avatar
Ktm
Foorumi kasutaja
Autod: vaz 1300 sl

Postitus Postitas Ktm »

Ps:öösel kukkus minumaja juures bmwle kasepuu peale:D...omanik oli hommikul vähe närvis:D
Kasutaja avatar
viaccess
Foorumi kasutaja
Autod: 2101, Izh Jupiter 5, Vis 23464
Kontakt:

Postitus Postitas viaccess »

Netist pildid siis mu kolleegist. Tallinn-Võru express, vajus kraavi kiirusega umbes 30km tunnis, viga keegi ei saanud, välja arvata külmetamist väljas....
Mu liin Valga - Tallinn 7.00 jääb ära, arvatavasti ka 8.00
Mu paarimees Viljandimaal täpsemalt Loodil kinni jäänud bussiga, siiani seal polnud ühtegi vilkuriga masinat.....
Eesti riik on talveks valmis!!!!!

[Muudetud: 23/11/2008 viaccess]Pilt
Jupid Venemaalt!
Vasta