Võib olla mõned püsilugejad mäletavad siin, et kunagi oli mul üks õnnetu saatusega kopikas, meeldetuletuseks link
Putitasin teda, mis ma putitasin, kuid tundus, et ei käi mul sellest jõud üle. Pealegi on igal mehel elus aeg, kui ta loob perekonna ja seega ei saa enam liivakastis autodega mängida. Eelmine suvi panin auto müüki. Õnneks läks ta ühe heas mõttes hullu mehe kätte, kel Lada kiiks vist ikka väga tugevalt sees.
Peale auto müüki oli ikka tühi koht sees. Üks Valgast pärit siinse foorumi kasutaja pahandas muga hirmsamal kombel. Ei mäletagi kuidas, kas kuskilt saadeti mulle või jäi niisama silma ühe rohelise 2102 kuulutus. Seda autot siiski ei ostnud, kuid kuulutuste vaatamine jäi külge. Mehed, see on haigus! Kui ei usu, siis vaadke seda teemat: http://forum.automoto.ee/showthread.php?tid=22617
Igatahes jäi ette üks kuulutus hoopis ZAZ-ide rubriigis, kus pakuti 1971. a. 2101-e. Piltidelt paistis korralik, küljekarbiliistudega, ümmarguse peegliga helesinine eksemplar. Juba sama päeva õhtul sõitsin Adaverre ja tõin auto ära.
Lähemalt vaadates ei ole tegemist siiski nii ilusa autoga kui lootsin. Salong täis suitsetatud, esimesed istmed, põhjamatid ja uste polstrid pisut rebenenud. Võtmekott puudulik jne. Hea oli see, et kere oli tugevalt õlitatud ja läbiv rooste puudus, miinuseks aga kõverad stanged ja väike "garaa?i kõks" kaassõitja tiival, mistõttu oli tiivanurk stange alt paindunud vastu ratast, värvi maha hõõrunud ja ära roostetanud. Küljekarbi liistud on ka veits vormist väljas.
Tehnilise küljepealt reguleerisin klapid, pingutasin ketti ja vahetasin õlirõhu anduri (mille plastmass osal oli pragu sees ja murdus äkki päris ära). Ülevaatusel pahandati tuhmunud tulekatete ja pidurite pärast, kuid läks siiski läbi. Sõitsin temaga sügisel natuke, et hinnata auto tehnilist seisundit, mille võiks hinnata heaks, ja otsustasin siis saata kere värvimisse.
Värvimistööde pakkumise võtsin gara?eerimiskoha ligidalt. Keevitati natuke akukinnituse juurest ja siis see õnnetu tiiva nurk. Värvitooniks jäi sama, mis tal originaalis oli. Mõtlesin küll tooni muuta, sest sama tooni auto on ju siin klubis juba olemas, kuid tehase originaal on ikka originaal.
Praeguseks on auto värvitud ja ootab komplekteerimist. Sellest aga edaspidi.
Pildil kuulutus, mis ei andnud rahu..