Mul on alates eelmise aasta septembrist kuus korda käidud paagi kallal, kuid kork on igakord alles jäätud ja esimestel kordadel isegi oma kohale tagasi pandud. Hiljem on lihtsalt auto kõrval maas vedelenud. Saagiks pole kunagi üle kümne liitri langenud.
Viimasel paaril kuul ei olnud üldse käidud ja ma lootsin juba , et olen suutnud vargad välja õpetada, et selle auto paagist pole midagi võtta, aga 1. mai varahommikul käidi jälle. Ega nad saagiks suurt midagi saanud, enamuse ajasid veel maha.
Aga voolik jäeti mulle esimest korda.
Alati on käidud puhkepäevade varahommikutel ? ju siis varas/vargad käivad tööpäevadel tööl ja pole aega öösiti imemas käia.
Igakord peale seda kui on paagi kallal käidud mõtlen, et peaks anduri ikka luugile panema, aga siiani ei ole viitsinud.
Mõte on olnud, et luugi andurit mitte signalisatsiooniga ühendada, vaid hoopis autosse peidetud mobiiltelefoni kiirvaliku klahviga. Et see telefon helistaks siis minu telefonile kui keegi luugi avab.
Ulmelisem idee on olnud, et autosse kuskile peita kaamera, mis filmima hakkaks kui luuk avatakse. Kuid probleemiks osutub see, et öisel ajal liialt vähe valgust korraliku pildi saamiseks ja vajaliku tehnika kõrge hind. Välguga pildistamine ei tule kõne alla, sest sellele järgneks varga suur soov pildimasin kätte saada, millega kaasneb aga auto lõhkumine.
Kui õnnestubki bensiini vargustele lõpp teha siis ega kõiki auto detaile ikkagi ei jõua auto kere külge kinni keevitada või anduritega varustada.
Stange mutrid sai kinni keevitatud kui eelmised ära jalutasid. Ära jalutanud iluliistu pole hakanud üldse asendama.
Vargapoltidest on ka kasu, sest siiani on autol veel rattad all, kuid vahest on parklas seistes ilukilp ära tulnud ja ilusti auto alla asetunud.
Huvitav kuidas olukord Ladadega on? Kas korralikke kroomitud stangesi ja ilukilpe ei kangutata juba autode küljest ära ja punase taustaga iluvõre märgid püsivad ka omal kohal?
Kaitseke oma vara!
Mustamäe elanik