et jamh,see on jämedam kui akujuhe

ja tarbija hakkab ka paremini tööle.....Algselt postitas: corrado
Täpselt, juhtme paksus peab olema vastavalt tarbijale, näiteks kui ma arvutasin välja kui paks juhe peaks olema sellele võimule mis ma osta tahan, siis tuli mingi 31mm:lol
et jamh,see on jämedam kui akujuhe![]()
Et see teeb siis sama välja kui võtta 11 H4 pirni(55w)ja sinna juhtme otsa korraga põlema panna.Proovi järgi ,siis näed ise kus-mis kärssama hakkab.Algselt postitas: MuKi14Ei no jh mul võim 600W.Algselt postitas: kermo
Maki toidab se süüteluku juhe ilusti ära,aga võim tahab vähemalt 2x jämedamat juhet.See oleneb muidugi võimust kah aga reeglina,mida jämedam juhe seda parem mats(Võimud 4x2000w ja muud sellised naljanumbrid muidugi selle alla ei käi,sest tavaliselt nad pole võimsamad kui stereo ise.)
kui sa koolis ooled käinud siis saa äkki oled ka kuulud sellisest valemist ``voolu tarbimine (A)=võimsus(W) jagatud pingega( V) ``kui oled siis see postitus on ikka sul jube võsas. Ma küll häbeneks!!!!Algselt postitas: MuKi14Ei on eks sa seleta mulle ka kuidas sa auto maha põletad? Süütelukkust käib suurem osa elektrit mis autos on... paned telefoni laadima sigaretisüütelisse ja auto põleb maha? Haha hea nali!Algselt postitas: hautz
siis saab kui tahta autot maha põletada:lol
[Muudetud: 10-12-2007 MuKi14]
Ei no jh, seda valemit ma just õpingi! Selle võimu elekter oli sealt ajutiselt prooviks võetud ja makk mul mingi eriline pingepureja ei ole, mina sealt voolu võtmisel probleemi ei näe...Algselt postitas: atzkarik
kui sa koolis ooled käinud siis saa äkki oled ka kuulud sellisest valemist I=U/R kui oled siis see postitus on ikka sul jube võsas ma küll häbeneks!!!!
``Ei no jh mul võim 600W``. sinu eelmisest postitusest. Nagu aru saab siis on süüte lukust võetud toide 600W võimule ja probleemi ei ole???:seinAlgselt postitas: MuKi14Ei no jh, seda valemit ma just õpingi! Selle võimu elekter oli sealt ajutiselt prooviks võetud ja makk mul mingi eriline pingepureja ei ole, mina sealt voolu võtmisel probleemi ei näe...Algselt postitas: atzkarik
kui sa koolis ooled käinud siis saa äkki oled ka kuulud sellisest valemist I=U/R kui oled siis see postitus on ikka sul jube võsas ma küll häbeneks!!!!![]()
Algselt postitas: atzkarik
kui autot maha ei taha põletada ja ei taha juhtmetega soojust toota siis ei ole mõtet küll selliseid katsetusi teha.
samas endal ka häbi kuna õiendan teisega ja panen tähistusega võssa:rolleyes
aga ikkagi mõlemad ohmi seadused ja koolis õpitakse:P
[Muudetud: 11-12-2007 atzkarik]
see tabel mis lisasin on arvestatud et juhtme pikkus on 5m aga kui on juhtme pikkus 10m siis on selline tabel. (tabelis võrdlus)Algselt postitas: hautzAlgselt postitas: atzkarik
kui autot maha ei taha põletada ja ei taha juhtmetega soojust toota siis ei ole mõtet küll selliseid katsetusi teha.
samas endal ka häbi kuna õiendan teisega ja panen tähistusega võssa:rolleyes
aga ikkagi mõlemad ohmi seadused ja koolis õpitakse:P
Loeb ikka juhtme pikkus ka.Mida pikem juhe on seda jämedam peab olema,et volukadu ei oleks.
Proovi siis ära vahetada:lolAlgselt postitas: kirikuisa
Makiga on siis mure. Nimelt väike toitetuli küll makil põleb, kuid pilti ette ei võta. EI ole küll kindel, kuid arvan et viga on raadio kaitsmes, kuigi see on pealtnäha terve. Kuidas seda kindlaks teha?
kui mingile võimule on peale kirjutatud 600w see ikkagi väljund võimsus mitte elektri oma, ükski võim ei anna 100prosast kasutegurit vaid hea kui töötab 50 prossaga, , ja enamus huineja võimudele on peale kirjutatud mingi lambi max võimsus mis sealt kunagi välja ei tule, nii et võim tarbib veel vähem voolu, mingil määral saab võimendi võimsust võrrelda tema kaitsmega, selle järgi võid ka välja arvutada kui jämedat juhet vaja.Algselt postitas: atzkarik``Ei no jh mul võim 600W``. sinu eelmisest postitusest. Nagu aru saab siis on süüte lukust võetud toide 600W võimule ja probleemi ei ole???:seinAlgselt postitas: MuKi14Ei no jh, seda valemit ma just õpingi! Selle võimu elekter oli sealt ajutiselt prooviks võetud ja makk mul mingi eriline pingepureja ei ole, mina sealt voolu võtmisel probleemi ei näe...Algselt postitas: atzkarik
kui sa koolis ooled käinud siis saa äkki oled ka kuulud sellisest valemist I=U/R kui oled siis see postitus on ikka sul jube võsas ma küll häbeneks!!!!![]()
(seletan lahti mida ennem selle valemiga õelda tahtsin)valem siis lihten väljund võimsus on 600W, täpselt ei tea aga ütleme et tarpitav võimsus on 700-800W kui mitte rohkem! Võtame 700W. see jaga selle valemi järgi 12-ga ehk pingega. See võrdub 58A on tarbitav vool. Küsimus!!! Palun ütle kui suur on sellele voolule vastav juhtme ristlõige???