küsimus maki juhtmete kohta

küsimus maki juhtmete kohta

Audio, elektrisüsteem, turva
Kasutaja avatar
corrado
Foorumi kasutaja

Postitus Postitas corrado »

Täpselt, juhtme paksus peab olema vastavalt tarbijale, näiteks kui ma arvutasin välja kui paks juhe peaks olema sellele võimule mis ma osta tahan, siis tuli mingi 31mm:lol
et jamh,see on jämedam kui akujuhe :D
h
hautz
Autod: 2x lada2101

Postitus Postitas hautz »

Algselt postitas: corrado
Täpselt, juhtme paksus peab olema vastavalt tarbijale, näiteks kui ma arvutasin välja kui paks juhe peaks olema sellele võimule mis ma osta tahan, siis tuli mingi 31mm:lol
et jamh,see on jämedam kui akujuhe :D
ja tarbija hakkab ka paremini tööle.....

siin ka üks sarnane teema :http://ladaklubi.ee/foorum/viewthread.php?tid=14329
.._____
./_____\ -KOPIKAS :)
(OIIIIIIO)
.U........U
m
m-rally
Foorumi kasutaja
Autod: vaz 2106, AZLK 2140, Bmw318

Postitus Postitas m-rally »

süütelukus nüüd küll nii suured voolud ei liigu,et supakat ära toita...siis võiks ju starterid ja tuled ja muud asjad ka otse süütelukust võtta aga millekipärast pannakse ikka vahereleesid vahele...
a võibolla mõne supaka toidab ära ka
k
kermo
Foorumi kasutaja
Autod: Auto puudub

Postitus Postitas kermo »

Algselt postitas: MuKi14
Algselt postitas: kermo
Maki toidab se süüteluku juhe ilusti ära,aga võim tahab vähemalt 2x jämedamat juhet.See oleneb muidugi võimust kah aga reeglina,mida jämedam juhe seda parem mats(Võimud 4x2000w ja muud sellised naljanumbrid muidugi selle alla ei käi,sest tavaliselt nad pole võimsamad kui stereo ise.)
Ei no jh mul võim 600W.
Et see teeb siis sama välja kui võtta 11 H4 pirni(55w)ja sinna juhtme otsa korraga põlema panna.Proovi järgi ,siis näed ise kus-mis kärssama hakkab.
Autosse multimeediat tarvis?Projekteerin,komplekteerin ja paigaldan.
Kasutaja avatar
atzkarik
Ladaklubi Liige
Autod: vaz 2101,2107

Postitus Postitas atzkarik »

Algselt postitas: hautz
siis saab kui tahta autot maha põletada:lol
Ei on eks sa seleta mulle ka kuidas sa auto maha põletad? Süütelukkust käib suurem osa elektrit mis autos on... paned telefoni laadima sigaretisüütelisse ja auto põleb maha? Haha hea nali!

[Muudetud: 10-12-2007 MuKi14]
kui sa koolis ooled käinud siis saa äkki oled ka kuulud sellisest valemist ``voolu tarbimine (A)=võimsus(W) jagatud pingega( V) ``kui oled siis see postitus on ikka sul jube võsas. Ma küll häbeneks!!!!

ja küskilt siit foorumist olen lugenud sellist lauset ``kuus korda mõtle üks kord postita`` mõtle selle üle!!!!!!

valem parandatud sorri panin ise tähistusega võssa. Kuna teen peast ja tähtedele ei mõtle.:P

[Muudetud: 11-12-2007 atzkarik]

Võistlusauto ei saa mitte kunagi valmis, ta läheb ühel hetkel lihtsalt starti!
p
Priidic
Ladaklubi Liige
Autod: Samara 2108 Baltic

Postitus Postitas Priidic »

Algselt postitas: atzkarik

ja küskilt siit foorumist olen lugenud sellist lauset ``kuus korda mõtle üks kord postita`` mõtle selle üle!!!!!!
vaata mu allkirja;)
9x mõtle, 1x postita!!! :cool:
k
kirikuisa
Foorumi kasutaja
Autod: NONE

Postitus Postitas kirikuisa »

Nii, järgi proovitud, targemaks saadud. Raadio hakkas ilusti tööle sigaretisüütli alt voolu võttes. Toidab täiesti nii raadio kui ka kõlarid ära. Kõlarid muidugi võimsad eriti pole, seega sellisele kooslusele sobilik.
Elus on juhtunud ikka sedasamust...
Kasutaja avatar
MuKi14
Foorumi kasutaja
Autod: 2106

Postitus Postitas MuKi14 »

kui sa koolis ooled käinud siis saa äkki oled ka kuulud sellisest valemist I=U/R kui oled siis see postitus on ikka sul jube võsas ma küll häbeneks!!!!
Ei no jh, seda valemit ma just õpingi! Selle võimu elekter oli sealt ajutiselt prooviks võetud ja makk mul mingi eriline pingepureja ei ole, mina sealt voolu võtmisel probleemi ei näe...:rolleyes
Kasutaja avatar
atzkarik
Ladaklubi Liige

kui sa koolis ooled käinud siis saa äkki oled ka kuulud sellisest valemist I=U/R kui oled siis see postitus on ikka sul jube võsas ma küll häbeneks!!!!
Ei no jh, seda valemit ma just õpingi! Selle võimu elekter oli sealt ajutiselt prooviks võetud ja makk mul mingi eriline pingepureja ei ole, mina sealt voolu võtmisel probleemi ei näe...:rolleyes
``Ei no jh mul võim 600W``. sinu eelmisest postitusest. Nagu aru saab siis on süüte lukust võetud toide 600W võimule ja probleemi ei ole???:sein

(seletan lahti mida ennem selle valemiga õelda tahtsin)valem siis lihten väljund võimsus on 600W, täpselt ei tea aga ütleme et tarpitav võimsus on 700-800W kui mitte rohkem! Võtame 700W. see jaga selle valemi järgi 12-ga ehk pingega. See võrdub 58A on tarbitav vool. Küsimus!!! Palun ütle kui suur on sellele voolule vastav juhtme ristlõige???

k
kj
Foorumi kasutaja
Autod: BMW E34 TDS, Renault Megane

Postitus Postitas kj »

endal oli nädal aega autos (mitte küll lada) asi lahendatud niimoodi..
orig maki voolu juhtmed, seal otsas makk + 6kõlarit, võimendile (2x120w) vool võetud sealtsamast (lüliti vahel) ja võimendil veel mingi 200w woofer otsas...

et oli oht auto mahapõlemiseks?:D
Kasutaja avatar
MuKi14
Foorumi kasutaja
Autod: 2106

Postitus Postitas MuKi14 »

R=4,8 oomi?:puzzled
Kasutaja avatar
atzkarik
Ladaklubi Liige

annan abiks väikese tabeli

Koormus W = ristlõige (mm2)
10=00,75
20=0,75
50=2,5
100=4
150=6
200=6
250=10
300=10
400=16

andmed võetud eesti ohutsu standardist. see on koos lühisvoolu arvutusega!!!

ja kui jäme juhe tuleb süüte lukku??? ja mitu watti on auto kõige suurem tarbija ``starter`` ja miks sinna nii jäme kaabel läheb?
siin siis vastused.

Kasutaja avatar
atzkarik
Ladaklubi Liige

kui autot maha ei taha põletada ja ei taha juhtmetega soojust toota siis ei ole mõtet küll selliseid katsetusi teha.

samas endal ka häbi kuna õiendan teisega ja panen tähistusega võssa:rolleyes
aga ikkagi mõlemad ohmi seadused ja koolis õpitakse:P

h
hautz

kui autot maha ei taha põletada ja ei taha juhtmetega soojust toota siis ei ole mõtet küll selliseid katsetusi teha.

Loeb ikka juhtme pikkus ka.Mida pikem juhe on seda jämedam peab olema,et volukadu ei oleks.
.._____
(OIIIIIIO)
.U........U
Kasutaja avatar
atzkarik
Ladaklubi Liige

Algselt postitas: hautz

Loeb ikka juhtme pikkus ka.Mida pikem juhe on seda jämedam peab olema,et volukadu ei oleks.
see tabel mis lisasin on arvestatud et juhtme pikkus on 5m aga kui on juhtme pikkus 10m siis on selline tabel. (tabelis võrdlus)

Koormus W = 5m(mm2)= 10m(mm2)
10= 0,75= 0,75
20= 0,75= 1,5
50= 2,5= 4
100= 4= 6
150= 6= 10
200= 6= 16
250= 10= 16
300= 10= 25
400= 16= 25

selles ka arvestatud voolu kadu. Ning jälle andmed võetud eesti ohutus standardist.

[Muudetud: 13-12-2007 atzkarik]
k
kirikuisa
Foorumi kasutaja
Autod: NONE

Postitus Postitas kirikuisa »

Makiga on siis mure. Nimelt väike toitetuli küll makil põleb, kuid pilti ette ei võta. EI ole küll kindel, kuid arvan et viga on raadio kaitsmes, kuigi see on pealtnäha terve. Kuidas seda kindlaks teha?
Elus on juhtunud ikka sedasamust...
h
hautz

Algselt postitas: kirikuisa
Makiga on siis mure. Nimelt väike toitetuli küll makil põleb, kuid pilti ette ei võta. EI ole küll kindel, kuid arvan et viga on raadio kaitsmes, kuigi see on pealtnäha terve. Kuidas seda kindlaks teha?
Proovi siis ära vahetada:lol
Maki kaitse ei maksa ju palju:lol
.._____
(OIIIIIIO)
.U........U
Kasutaja avatar
corrado
Foorumi kasutaja

Algselt postitas: kirikuisa
Kuidas seda kindlaks teha?
testriga, kui seda pole siis võta mingi 1.5v pirn, neid igalpool ja proovi patareiga põlema panna pirn(kaitse vahel), kui läheb põlema siis kaitse terve,kui mitte siis katki:D
z
zikz
Foorumi kasutaja
Autod: citroen,fiat,renault

Postitus Postitas zikz »

``Ei no jh mul võim 600W``. sinu eelmisest postitusest. Nagu aru saab siis on süüte lukust võetud toide 600W võimule ja probleemi ei ole???:sein

(seletan lahti mida ennem selle valemiga õelda tahtsin)valem siis lihten väljund võimsus on 600W, täpselt ei tea aga ütleme et tarpitav võimsus on 700-800W kui mitte rohkem! Võtame 700W. see jaga selle valemi järgi 12-ga ehk pingega. See võrdub 58A on tarbitav vool. Küsimus!!! Palun ütle kui suur on sellele voolule vastav juhtme ristlõige???

kui mingile võimule on peale kirjutatud 600w see ikkagi väljund võimsus mitte elektri oma, ükski võim ei anna 100prosast kasutegurit vaid hea kui töötab 50 prossaga, , ja enamus huineja võimudele on peale kirjutatud mingi lambi max võimsus mis sealt kunagi välja ei tule, nii et võim tarbib veel vähem voolu, mingil määral saab võimendi võimsust võrrelda tema kaitsmega, selle järgi võid ka välja arvutada kui jämedat juhet vaja.

kui vähegi normaalset maki panna siis tooks aku pealt uued korraliku jämedusega juhtmed tuppa, ja võite võrrelda kuidas heli muutub, aru võib ka sellest saada et uusi juhtmeid vaja kui maki tuled ntx vilguvad bassilöökide ajal.

võimendile ühesõnaga kindalsti vedada uus juhe ja mida lühem seda parem, tabelid igalpool netis üleval kuidas arvutada kui jämedat juhet vaja on.

aga noh kest tahab võtke ükskõikkust aga pärast pole vaja ohata et midagi ära kärssas või põles

[Muudetud: 6-1-2008 zikz]
Kasutaja avatar
corrado
Foorumi kasutaja

Ma siksil võtsin näiteks kaitsmeplokist esimese kaitsmealt, seal hea pidev vool ja makil tulukesed ei vilgu ka kui vähe kõvemaks panna:)
Vasta