küsimus maki juhtmete kohta

küsimus maki juhtmete kohta

Audio, elektrisüsteem, turva
k
kermo
Foorumi kasutaja
Autod: Auto puudub

Postitus Postitas kermo »

Et saada kõige parem tulemus siis makkide võimude jms +.otse akult,ja - võimalikult lähedalt kerest.
Autosse multimeediat tarvis?Projekteerin,komplekteerin ja paigaldan.
a
Alfist
Foorumi kasutaja
Autod: Vaz 21011,Audi 100 2.3E -89,Alfa Romeo 166 3.0 Twin Spark

Postitus Postitas Alfist »

Algselt postitas: kermo
Et saada kõige parem tulemus siis makkide võimude jms +.otse akult,ja - võimalikult lähedalt kerest.
Ma küll ei soovita makil + otse akult võtta,ning isegi ühelgi välismaa autol pole makil + võetud otse akult,ikka lähevad juhtmed kaitsmete plokki ja sealt saavad oma voolu.Ei ole soovitatav võtta makil + otse akult!

[Muudetud: 10-12-2007 Alfist]
"Alfa Romeo ei ole lihtsalt autotehas... See on nagu haigus... Või eluviis... Seda ei saagi defineerida. See kuulub tunnete ja kirgede valda, allub südame, mitte mõistuse kontrollile".
Insener ja disainer Orazio Satta Puglia
o
olaaf
Ladaklubi Auliige
Autod: 2105 s1300, 1119

Postitus Postitas olaaf »

arvad, et kaitsmeplokis on "parem" piunge kui akul?

elektri seisukohalt vaadatuna pole mitte mingit vahet, eeldusel et ka kaitse vahele paigutatakse!!!
raadiohäirete seisukohalt on vahe väga suur..
pealegi tahaks näha kust sa 2105 kaitsmeplokil selle pinge võtad nii, et teised asjad segama ei hakka.
Männiku laiali Garage
"90 percent of carb problems are ignition related.."
a
Alfist
Foorumi kasutaja

Algselt postitas: olaaf
arvad, et kaitsmeplokis on "parem" piunge kui akul?

elektri seisukohalt vaadatuna pole mitte mingit vahet, eeldusel et ka kaitse vahele paigutatakse!!!
raadiohäirete seisukohalt on vahe väga suur..
pealegi tahaks näha kust sa 2105 kaitsmeplokil selle pinge võtad nii, et teised asjad segama ei hakka.
Mulle on jälle nii elektrikud rääkinud,et tuleb ikka kaitsmete alt võtta.Mul igatahes on sealt võetud ja makk töötab väga hästi.;)
"Alfa Romeo ei ole lihtsalt autotehas... See on nagu haigus... Või eluviis... Seda ei saagi defineerida. See kuulub tunnete ja kirgede valda, allub südame, mitte mõistuse kontrollile".
Kasutaja avatar
GTA
Foorumi kasutaja

Postitus Postitas GTA »

:rolleyes
Ei tea mis see siis juhtuda saab, kui akult juhtme vead?
Võimendi ja subwoofri panete ka kuskilt sigaretisüütli tagant? Kui hästi läheb, siis lasete niisama kaitsmeid seal läbi, halvemal juhul kärssab kaitsmeplokk või mõni oluline juhe.
Pigem on just vajalik lisatarbijale eraldi kaitsmega juhe panna, võib-olla, et konstruktorid pole jätnud mingisse ahelasse juhtmetele ega tarbijatele niipalju varu, et sinna vel midagi sisse ühendada.

Pidev pluss soovitatavalt otse akult, tüüriv pluss süüteluku vastavast väljundist ja mass kerest. Sedasi andis mulle juhised maki originaaljuhend.

olaaf on ka elektri alal päris pädev, võid ta juttu uskuda küll

[Muudetud: 10.12.07 GTA]
Meskimeni seadus - Kunagi pole aega teha midagi korralikult aga alati on aega ümber teha
VAZ 2105 - "kopika" värskem teised, millele vaid ühe pika joonlauaga varustatud disainerite meeskond püüdis anda veidi nooruslikuma välisilme
Kasutaja avatar
corrado
Foorumi kasutaja

Postitus Postitas corrado »

Algselt postitas: Alfist
Mulle on jälle nii elektrikud rääkinud,et tuleb ikka kaitsmete alt võtta.Mul igatahes on sealt võetud ja makk töötab väga hästi.;)
akult võtta siis tuleb ka ikka kaitse vahele panna ju, ma saan aru jah et kaitsmeblokist endal lihtsam võtta, pigem on nii et kui on niisama makk ja paar kõlli siis las olla, aga kui juba võimsused kõrgemaks lähevad(woofrid jms) siis oleks tark tegu akult võtta
k
kermo
Foorumi kasutaja

Voolu võib võtta kust tahad,kasvõi suunatule pirnist,aga nagu enne öeldud sai siis AKULT võttes on tulemus kõige PAREM!!
h
hautz
Autod: 2x lada2101

Postitus Postitas hautz »

Enamustel makkidel on ju kaitse juba sees:P,või on see ainult mälu oma?

[Muudetud: 10-12-2007 hautz]
.._____
./_____\ -KOPIKAS :)
(OIIIIIIO)
.U........U
a
Alfist
Foorumi kasutaja

Algselt postitas: corrado
akult võtta siis tuleb ka ikka kaitse vahele panna ju, ma saan aru jah et kaitsmeblokist endal lihtsam võtta, pigem on nii et kui on niisama makk ja paar kõlli siis las olla, aga kui juba võimsused kõrgemaks lähevad(woofrid jms) siis oleks tark tegu akult võtta
Mul endal ka 6 kõlli autos ja ei mingeid häireid,näiteks mu audil on ka makk kaitsmeplokki alt võetud seal kaane peal kohe kirjas mitmenda kaitsme all raadio on.;)
Kasutaja avatar
corrado
Foorumi kasutaja

Mul endal ka 6 kõlli autos ja ei mingeid häireid,näiteks mu audil on ka makk kaitsmeplokki alt võetud seal kaane peal kohe kirjas mitmenda kaitsme all raadio on.;)
aga audil läheb sinna konkreetsesse kaitsmesse vastav vool maki ja ei millegi muu jaoks, ladal pole maki jaoks eraldi kaitset,no vähemalt mitte vanematel,või no on aga need makid on ka sellised et jah:P

hautz, makil on küll kaitse, aga tuleb panna veel kaitse ka aku juurde sest kuskil vahepeal võib juhe massi minna siis pole maki kaitsmest kasu ju :D
h
hautz

Nu jh ma olen üle 5 maki läbi kärsutanud:D(sest isoleerpael on ikka juhtmetele vajalik,aga vahepeal vahetusid need kõlarid ja asja iga päev:P)

Aga praegusele lahendusele oleks küll mul kaitse ülearune.sest vool tuleb kõrvalistusa jalgade alt(seal on voojujuhtme jakk:P)ja kaitsme vahetamine oleks suht vaeva nõidev.

Praegu säriseb igaluhul õrnalt raadio süütejuhtmete pärast mul.
.._____
(OIIIIIIO)
.U........U
Kasutaja avatar
MuKi14
Foorumi kasutaja
Autod: 2106

Postitus Postitas MuKi14 »

pakun et süüteluku tagant võttes on võimalus et ei toida makki ära ja nagu logman kunagi kuskil ütles et hakkab maki valgus ja salongivalgustus jms musa taktis vilkuma
Sihukest asja pole küll kohanud!!:o(olen, aga siis ei olnud voot sealt võetud!) Mul on süütelukku tagant ja mingit vilkumis ei ole, mul makil järgi veel suppakas ja võim (võimu vool samast juhtmest kus makki pluss!) ning kõik on ikka norm!:rolleyes
Kasutaja avatar
corrado
Foorumi kasutaja

Algselt postitas: MuKi14
pakun et süüteluku tagant võttes on võimalus et ei toida makki ära ja nagu logman kunagi kuskil ütles et hakkab maki valgus ja salongivalgustus jms musa taktis vilkuma
Sihukest asja pole küll kohanud!!:o(olen, aga siis ei olnud voot sealt võetud!) Mul on süütelukku tagant ja mingit vilkumis ei ole, mul makil järgi veel suppakas ja võim (võimu vool samast juhtmest kus makki pluss!) ning kõik on ikka norm!:rolleyes
aga vb süüteluku tagant võttes saab ära elada ka, mai tea tegelt nii väga täpselt:lol
h
hautz

aga vb süüteluku tagant võttes saab ära elada ka, mai tea tegelt nii väga täpselt:lol
siis saab kui tahta autot maha põletada:lol
.._____
(OIIIIIIO)
.U........U
k
kermo
Foorumi kasutaja

Maki toidab se süüteluku juhe ilusti ära,aga võim tahab vähemalt 2x jämedamat juhet.See oleneb muidugi võimust kah aga reeglina,mida jämedam juhe seda parem mats(Võimud 4x2000w ja muud sellised naljanumbrid muidugi selle alla ei käi,sest tavaliselt nad pole võimsamad kui stereo ise.)
Kasutaja avatar
MuKi14
Foorumi kasutaja

Algselt postitas: kermo
Maki toidab se süüteluku juhe ilusti ära,aga võim tahab vähemalt 2x jämedamat juhet.See oleneb muidugi võimust kah aga reeglina,mida jämedam juhe seda parem mats(Võimud 4x2000w ja muud sellised naljanumbrid muidugi selle alla ei käi,sest tavaliselt nad pole võimsamad kui stereo ise.)
Ei no jh mul võim 600W.
Kasutaja avatar
MuKi14
Foorumi kasutaja

Algselt postitas: hautz
Ei on eks sa seleta mulle ka kuidas sa auto maha põletad? Süütelukkust käib suurem osa elektrit mis autos on... paned telefoni laadima sigaretisüütelisse ja auto põleb maha? Haha hea nali!

[Muudetud: 10-12-2007 MuKi14]
h
hautz

Algselt postitas: hautz
Ei on eks sa seleta mulle ka kuidas sa auto maha põletad? Süütelukkust käib suurem osa elektrit mis autos on... paned telefoni laadima sigaretisüütelisse ja auto põleb maha? Haha hea nali!

[Muudetud: 10-12-2007 MuKi14]

Proovi siis järgi :
1)võta jupp juhet ja pane aku+klemm- klemmiga kokku
2)vaata,mis juhtub

Sul tasuks füüsikatundides käia:lol

Minul on auto nii kärssama läinud,sama oli ka antslas ühel romuralli autol,metallist ese visati akule peale(nii ,et klemmid kokku läksid) ja tulemus oli ära põlend auto ja pooleldi põlend treiler,niiet arvesta ise.
.._____
(OIIIIIIO)
.U........U
Kasutaja avatar
corrado
Foorumi kasutaja

Jajaa..ka mina suutnud autot leekidesse ajada,aga kustutasin ära ja sõidab siiani:cool:
Aga võimudele soovitaks tungivalt ikka akult tuua juhe, http://salupa.exe.ee ja lugemist on küllalt:P
h
hautz

Jajaa..ka mina suutnud autot leekidesse ajada,aga kustutasin ära ja sõidab siiani:cool:
Aga võimudele soovitaks tungivalt ikka akult tuua juhe, http://salupa.exe.ee ja lugemist on küllalt:P

Siinkohal küsin veel ,et miks vanad majad põlema lähevad kui panna liiga suure pingega tarbija vooluvõrku?

Vastus: Vanad ja peenikesed juhtmed lähvad seina all kuumaks ja edasi võid ise mõelda mis saab nende kuumade juhtmetega seal seina sees.
.._____
(OIIIIIIO)
.U........U
Vasta