küsimus maki juhtmete kohta
küsimus maki juhtmete kohta
-
aAlfist
- Foorumi kasutaja
- Autod: Vaz 21011,Audi 100 2.3E -89,Alfa Romeo 166 3.0 Twin Spark
Ma küll ei soovita makil + otse akult võtta,ning isegi ühelgi välismaa autol pole makil + võetud otse akult,ikka lähevad juhtmed kaitsmete plokki ja sealt saavad oma voolu.Ei ole soovitatav võtta makil + otse akult!Algselt postitas: kermo
Et saada kõige parem tulemus siis makkide võimude jms +.otse akult,ja - võimalikult lähedalt kerest.
[Muudetud: 10-12-2007 Alfist]
"Alfa Romeo ei ole lihtsalt autotehas... See on nagu haigus... Või eluviis... Seda ei saagi defineerida. See kuulub tunnete ja kirgede valda, allub südame, mitte mõistuse kontrollile".
Insener ja disainer Orazio Satta Puglia
-
oolaaf
- Ladaklubi Auliige
- Autod: 2105 s1300, 1119
arvad, et kaitsmeplokis on "parem" piunge kui akul?
elektri seisukohalt vaadatuna pole mitte mingit vahet, eeldusel et ka kaitse vahele paigutatakse!!!
raadiohäirete seisukohalt on vahe väga suur..
pealegi tahaks näha kust sa 2105 kaitsmeplokil selle pinge võtad nii, et teised asjad segama ei hakka.
elektri seisukohalt vaadatuna pole mitte mingit vahet, eeldusel et ka kaitse vahele paigutatakse!!!
pealegi tahaks näha kust sa 2105 kaitsmeplokil selle pinge võtad nii, et teised asjad segama ei hakka.
Männiku laiali Garage
"90 percent of carb problems are ignition related.."
"90 percent of carb problems are ignition related.."
-
aAlfist
- Foorumi kasutaja
Mulle on jälle nii elektrikud rääkinud,et tuleb ikka kaitsmete alt võtta.Mul igatahes on sealt võetud ja makk töötab väga hästi.Algselt postitas: olaaf
arvad, et kaitsmeplokis on "parem" piunge kui akul?

"Alfa Romeo ei ole lihtsalt autotehas... See on nagu haigus... Või eluviis... Seda ei saagi defineerida. See kuulub tunnete ja kirgede valda, allub südame, mitte mõistuse kontrollile".

Ei tea mis see siis juhtuda saab, kui akult juhtme vead?
Võimendi ja subwoofri panete ka kuskilt sigaretisüütli tagant? Kui hästi läheb, siis lasete niisama kaitsmeid seal läbi, halvemal juhul kärssab kaitsmeplokk või mõni oluline juhe.
Pigem on just vajalik lisatarbijale eraldi kaitsmega juhe panna, võib-olla, et konstruktorid pole jätnud mingisse ahelasse juhtmetele ega tarbijatele niipalju varu, et sinna vel midagi sisse ühendada.
Pidev pluss soovitatavalt otse akult, tüüriv pluss süüteluku vastavast väljundist ja mass kerest. Sedasi andis mulle juhised maki originaaljuhend.
olaaf on ka elektri alal päris pädev, võid ta juttu uskuda küll
[Muudetud: 10.12.07 GTA]
Meskimeni seadus - Kunagi pole aega teha midagi korralikult aga alati on aega ümber teha
VAZ 2105 - "kopika" värskem teised, millele vaid ühe pika joonlauaga varustatud disainerite meeskond püüdis anda veidi nooruslikuma välisilme
VAZ 2105 - "kopika" värskem teised, millele vaid ühe pika joonlauaga varustatud disainerite meeskond püüdis anda veidi nooruslikuma välisilme
akult võtta siis tuleb ka ikka kaitse vahele panna ju, ma saan aru jah et kaitsmeblokist endal lihtsam võtta, pigem on nii et kui on niisama makk ja paar kõlli siis las olla, aga kui juba võimsused kõrgemaks lähevad(woofrid jms) siis oleks tark tegu akult võttaAlgselt postitas: Alfist
Mulle on jälle nii elektrikud rääkinud,et tuleb ikka kaitsmete alt võtta.Mul igatahes on sealt võetud ja makk töötab väga hästi.![]()
-
aAlfist
- Foorumi kasutaja
Mul endal ka 6 kõlli autos ja ei mingeid häireid,näiteks mu audil on ka makk kaitsmeplokki alt võetud seal kaane peal kohe kirjas mitmenda kaitsme all raadio on.Algselt postitas: corradoakult võtta siis tuleb ka ikka kaitse vahele panna ju, ma saan aru jah et kaitsmeblokist endal lihtsam võtta, pigem on nii et kui on niisama makk ja paar kõlli siis las olla, aga kui juba võimsused kõrgemaks lähevad(woofrid jms) siis oleks tark tegu akult võttaAlgselt postitas: Alfist
Mulle on jälle nii elektrikud rääkinud,et tuleb ikka kaitsmete alt võtta.Mul igatahes on sealt võetud ja makk töötab väga hästi.![]()

aga audil läheb sinna konkreetsesse kaitsmesse vastav vool maki ja ei millegi muu jaoks, ladal pole maki jaoks eraldi kaitset,no vähemalt mitte vanematel,või no on aga need makid on ka sellised et jah:PAlgselt postitas: AlfistMul endal ka 6 kõlli autos ja ei mingeid häireid,näiteks mu audil on ka makk kaitsmeplokki alt võetud seal kaane peal kohe kirjas mitmenda kaitsme all raadio on.Algselt postitas: corradoakult võtta siis tuleb ka ikka kaitse vahele panna ju, ma saan aru jah et kaitsmeblokist endal lihtsam võtta, pigem on nii et kui on niisama makk ja paar kõlli siis las olla, aga kui juba võimsused kõrgemaks lähevad(woofrid jms) siis oleks tark tegu akult võttaAlgselt postitas: Alfist
![]()
hautz, makil on küll kaitse, aga tuleb panna veel kaitse ka aku juurde sest kuskil vahepeal võib juhe massi minna siis pole maki kaitsmest kasu ju

Nu jh ma olen üle 5 maki läbi kärsutanud:D(sest isoleerpael on ikka juhtmetele vajalik,aga vahepeal vahetusid need kõlarid ja asja iga päev:P)
Aga praegusele lahendusele oleks küll mul kaitse ülearune.sest vool tuleb kõrvalistusa jalgade alt(seal on voojujuhtme jakk:P)ja kaitsme vahetamine oleks suht vaeva nõidev.
Praegu säriseb igaluhul õrnalt raadio süütejuhtmete pärast mul.
Aga praegusele lahendusele oleks küll mul kaitse ülearune.sest vool tuleb kõrvalistusa jalgade alt(seal on voojujuhtme jakk:P)ja kaitsme vahetamine oleks suht vaeva nõidev.
Praegu säriseb igaluhul õrnalt raadio süütejuhtmete pärast mul.
.._____
./_____\ -KOPIKAS
(OIIIIIIO)
.U........U
./_____\ -KOPIKAS

(OIIIIIIO)
.U........U
Sihukest asja pole küll kohanud!!:o(olen, aga siis ei olnud voot sealt võetud!) Mul on süütelukku tagant ja mingit vilkumis ei ole, mul makil järgi veel suppakas ja võim (võimu vool samast juhtmest kus makki pluss!) ning kõik on ikka norm!:rolleyesAlgselt postitas: corrado
pakun et süüteluku tagant võttes on võimalus et ei toida makki ära ja nagu logman kunagi kuskil ütles et hakkab maki valgus ja salongivalgustus jms musa taktis vilkuma
aga vb süüteluku tagant võttes saab ära elada ka, mai tea tegelt nii väga täpselt:lolAlgselt postitas: MuKi14Sihukest asja pole küll kohanud!!:o(olen, aga siis ei olnud voot sealt võetud!) Mul on süütelukku tagant ja mingit vilkumis ei ole, mul makil järgi veel suppakas ja võim (võimu vool samast juhtmest kus makki pluss!) ning kõik on ikka norm!:rolleyesAlgselt postitas: corrado
pakun et süüteluku tagant võttes on võimalus et ei toida makki ära ja nagu logman kunagi kuskil ütles et hakkab maki valgus ja salongivalgustus jms musa taktis vilkuma
siis saab kui tahta autot maha põletada:lolAlgselt postitas: corradoaga vb süüteluku tagant võttes saab ära elada ka, mai tea tegelt nii väga täpselt:lolAlgselt postitas: MuKi14Sihukest asja pole küll kohanud!!:o(olen, aga siis ei olnud voot sealt võetud!) Mul on süütelukku tagant ja mingit vilkumis ei ole, mul makil järgi veel suppakas ja võim (võimu vool samast juhtmest kus makki pluss!) ning kõik on ikka norm!:rolleyesAlgselt postitas: corrado
.._____
./_____\ -KOPIKAS
(OIIIIIIO)
.U........U
./_____\ -KOPIKAS

(OIIIIIIO)
.U........U
-
kkermo
- Foorumi kasutaja
- Autod: Auto puudub
Maki toidab se süüteluku juhe ilusti ära,aga võim tahab vähemalt 2x jämedamat juhet.See oleneb muidugi võimust kah aga reeglina,mida jämedam juhe seda parem mats(Võimud 4x2000w ja muud sellised naljanumbrid muidugi selle alla ei käi,sest tavaliselt nad pole võimsamad kui stereo ise.)
Autosse multimeediat tarvis?Projekteerin,komplekteerin ja paigaldan.
Ei no jh mul võim 600W.Algselt postitas: kermo
Maki toidab se süüteluku juhe ilusti ära,aga võim tahab vähemalt 2x jämedamat juhet.See oleneb muidugi võimust kah aga reeglina,mida jämedam juhe seda parem mats(Võimud 4x2000w ja muud sellised naljanumbrid muidugi selle alla ei käi,sest tavaliselt nad pole võimsamad kui stereo ise.)
Algselt postitas: MuKi14Ei on eks sa seleta mulle ka kuidas sa auto maha põletad? Süütelukkust käib suurem osa elektrit mis autos on... paned telefoni laadima sigaretisüütelisse ja auto põleb maha? Haha hea nali!Algselt postitas: hautz
siis saab kui tahta autot maha põletada:lol
[Muudetud: 10-12-2007 MuKi14]
Proovi siis järgi :
1)võta jupp juhet ja pane aku+klemm- klemmiga kokku
2)vaata,mis juhtub
Sul tasuks füüsikatundides käia:lol
Minul on auto nii kärssama läinud,sama oli ka antslas ühel romuralli autol,metallist ese visati akule peale(nii ,et klemmid kokku läksid) ja tulemus oli ära põlend auto ja pooleldi põlend treiler,niiet arvesta ise.
.._____
./_____\ -KOPIKAS
(OIIIIIIO)
.U........U
./_____\ -KOPIKAS

(OIIIIIIO)
.U........U
Jajaa..ka mina suutnud autot leekidesse ajada,aga kustutasin ära ja sõidab siiani
Aga võimudele soovitaks tungivalt ikka akult tuua juhe, http://salupa.exe.ee ja lugemist on küllalt:P
Aga võimudele soovitaks tungivalt ikka akult tuua juhe, http://salupa.exe.ee ja lugemist on küllalt:P
Algselt postitas: corrado
Jajaa..ka mina suutnud autot leekidesse ajada,aga kustutasin ära ja sõidab siiani
Siinkohal küsin veel ,et miks vanad majad põlema lähevad kui panna liiga suure pingega tarbija vooluvõrku?
Vastus: Vanad ja peenikesed juhtmed lähvad seina all kuumaks ja edasi võid ise mõelda mis saab nende kuumade juhtmetega seal seina sees.
.._____
./_____\ -KOPIKAS
(OIIIIIIO)
.U........U
./_____\ -KOPIKAS

(OIIIIIIO)
.U........U