03-me mootoris on probleem.
Juhtus siis selline asi....sõitsin rahulikult oma 03-ga ja peatusin hetkeks. Olin töötava auto kõrval, kui äkki auto välja suri. Enne suremist tegi veel imeliku metallse kolksatuse. Panin siis uuesti starterit ja jama majas...hirmus metalli kolin ja klõbin. egas midagi sõitsin siis oma pilli tuppa ja hakkasin arutama...ise endamisi lootsin, et oli purunend ainult leevendi ja kett käib vastu seda. Kambrikaas maas ja ennäe imet oligi leevendi ilma kummita...vahetasin uue vastu ära ja endal nägu peeru täis panin mootori kokku ja andsin starterit...
- ikka sama jama. Harutasin küünlad maha ja märkasin et miski oli löönud teise silindri küünla elektroodi sisse(puruks). Siit ka küsimus, et mis võis seda teha? Lisainfoks ka see, et selles silindris enam survet ei teki.

-
jJuurikas
- Foorumi kasutaja
- Autod: Hea sigullist infot hankida
- Kontakt:
väga tuttav olukord kuid mina sain ilusti kodu sõidetud ei old mingit kolinat ega midagi kuid põnevaks läks paaripäevapärast kui oli vaja jälle sõitu minna kui käivitasid tegi mootor pool tiiru ja jäi kinni nagu kännutaha siis sai ka lammutama hakkatud ja välja tuli see et esimese silindri pealt leitsin kolm metallitükikest kaks neist pea sentimeetri pikest ja nii 4-5mm läbimõõduga ise arvan et eks need väljalaske klapi juhtpuksi tükid ole kuid kindlalt ei tea öelda pole veel jõud klappe väla võtta lihtsam oli igaksjuhuks teine kaan peale panna eks sull ole midagi säärast seal kolvipeal ringi lendamas edu lammutamisel
Jõudsin siis töödega valmis nagu soovitati ja võtsin plokikaane maha. Pilt oli järgmine: 2 silindris oli pisikese poldi tükid(keerme osa). Ilmselt oli see sinna sattunud kaarburaatori pealt ohupuhasti kinnituselt. See oli löönud silindri ja plokikaane täkkeliseks. Lisan ka pildi. Ja siit järgmine loll küsimus: Kas sellise kolviga kannatab veel sõita või pean kolvi ära vahetama?:puzzled

-
oolaaf
- Ladaklubi Auliige
- Autod: 2105 s1300, 1119
kui originaalkolb siis kannatab sõita küll veel (ei ole seest kergemaks freesitud või pealt maha treitud)
samas kui sul mootoris surve ju ba 9-10 ringi oli on praegu enneolematult hea võimalus motorile kiire remont ka teha. kolvikomplekt maksis torreros 480-420 olenevalt mõõdust. kiirelt tehes saaksid enne suve veel uue mootori sissesõidetudki. kaanest võtad 1mm maha saad mootori effektiivsust ka tõsta.. kütet vähem jõudu rohkem..
plokikaanes lihvi kindlasti kõik klapid üle. kardan, et pead selle klapitaldriku ka ära vahetama - samas on siis eha võimalus kontrollida üle ka juhtpukside kulumine ning klapisääretihendid kindlasti kõik vahetusse.
kokkuvõtteks kui ise teed saad paari tuhandega mõnusa mootori suveks
samas kui sul mootoris surve ju ba 9-10 ringi oli on praegu enneolematult hea võimalus motorile kiire remont ka teha. kolvikomplekt maksis torreros 480-420 olenevalt mõõdust. kiirelt tehes saaksid enne suve veel uue mootori sissesõidetudki. kaanest võtad 1mm maha saad mootori effektiivsust ka tõsta.. kütet vähem jõudu rohkem..
plokikaanes lihvi kindlasti kõik klapid üle. kardan, et pead selle klapitaldriku ka ära vahetama - samas on siis eha võimalus kontrollida üle ka juhtpukside kulumine ning klapisääretihendid kindlasti kõik vahetusse.
kokkuvõtteks kui ise teed saad paari tuhandega mõnusa mootori suveks

Männiku laiali Garage
"90 percent of carb problems are ignition related.."
"90 percent of carb problems are ignition related.."
Plaan sis olaafi soovituste kohaselt järgmine: uusi kolbe ei hakka panema(Raha pole:rolleyes), kaan läheb lihvi, sportnukk on sebitud ja ka mingisugune sportsumpa, klapisääretihendid vahetusse.
Küsimus: Kindlasti on sellest siin foorumis räägitud aga ei ole üles leidnud. Kui palju läheb plokikaane lihvimine maksma? Töö lasen teha kuskil Võrukandis, parksepas vist. Äkki keegi on seal teind ja teab palju läheb? Asja juures veel võhik ka. Võtan sellest plokist 1mm maha ja asi korras w? Või pean veel midagi süsteemitama? Ma siin lugesin, et teised on midagi veel klappidega jamanud.
Küsimus: Kindlasti on sellest siin foorumis räägitud aga ei ole üles leidnud. Kui palju läheb plokikaane lihvimine maksma? Töö lasen teha kuskil Võrukandis, parksepas vist. Äkki keegi on seal teind ja teab palju läheb? Asja juures veel võhik ka. Võtan sellest plokist 1mm maha ja asi korras w? Või pean veel midagi süsteemitama? Ma siin lugesin, et teised on midagi veel klappidega jamanud.
-
tTegija
- Foorumi kasutaja
- Autod: Suzuki Baleno 1.3
- Kontakt:
See kaan suht läbi omadega saia enam ei saa aga sepiku venitab ehk välja.
Kaanest 1mm maha ja asi korras kui tavalise nuki jätad.
Selle "sportnukiga" (oleneb nukist) ei käi sul peale selle paigaldamist tõenäoliselt enam mootor ringi (keerab klapi vastu kolbi):(
Plokikaane freesimise hind oleneb 100% tegijast u 100-300kr (ainult maha freesimine). Klappide tegemine samapalju või rohkemgi otsa.
Mootori juures ei saa väga odavalt tegutseda kuna odavam on veel kallim!
Kaanest 1mm maha ja asi korras kui tavalise nuki jätad.
Selle "sportnukiga" (oleneb nukist) ei käi sul peale selle paigaldamist tõenäoliselt enam mootor ringi (keerab klapi vastu kolbi):(
Plokikaane freesimise hind oleneb 100% tegijast u 100-300kr (ainult maha freesimine). Klappide tegemine samapalju või rohkemgi otsa.
Mootori juures ei saa väga odavalt tegutseda kuna odavam on veel kallim!
Selle nukkvõlli ma katsetan lihtsalt ära. Panen peale ja proovin mootorit ringi keerata. Kui käib ringi sis proovin tööle, kui ei käi, võtan nuki maha.
Nii see on plokikaane mahavõtmine läheb 200 ja klappide tegemine läheb 700 ja seda on minujaoks liiga palju. Mul tuleb odavam külapealt korras plokikaan sebida ja see tegemisse saata. Mitte, et ma mingi koi olen, aga milleks raga tuulde loopida ja seda enam, et sellest plokikkanest saab ainult sepiku. Tahan ikka saia:D
Siinkohal jätan ka mehe kontaktandmed kes mul selle freesimise teeb. Siis ei ole Võrumeestel teinekord nuputamist. Töökoda asub tal Parksepas.
Toomas
5030219
Nii see on plokikaane mahavõtmine läheb 200 ja klappide tegemine läheb 700 ja seda on minujaoks liiga palju. Mul tuleb odavam külapealt korras plokikaan sebida ja see tegemisse saata. Mitte, et ma mingi koi olen, aga milleks raga tuulde loopida ja seda enam, et sellest plokikkanest saab ainult sepiku. Tahan ikka saia:D
Siinkohal jätan ka mehe kontaktandmed kes mul selle freesimise teeb. Siis ei ole Võrumeestel teinekord nuputamist. Töökoda asub tal Parksepas.
Toomas
5030219
Plokikaan vahetatud ja uue problemi ees. Julgen selle probleemi jätta samasse teemasse, kuna ei leidnud teist vastavat teemat otsinguga.
Niisiis uus plokikaan peal(mitte lihvitud) ja klapid reguleeritud, süüde reguleeritud. Mootorit tööle pandes ei töötand kõik silindrid, aga nii, et pärast igat küünalde puhastamist tahmast lakkas töötamast eri silinder. Arvasin, et küünalde viga kuna olid peal väga vanad küünlad. Ostsin uued ja sama viga. Panin korra mootori tööle, 3. töötas halvasti ja 4. ei töötand üldse. Puhastasin küünlad ja asetasin samad küünlad samadesse silindritesse. Proovisin uuesti ja nüüd ei töötand 1. ja 3. korralikult.
Minu pea ei jaga asja välja niisiis küsin targematelt.
Niisiis uus plokikaan peal(mitte lihvitud) ja klapid reguleeritud, süüde reguleeritud. Mootorit tööle pandes ei töötand kõik silindrid, aga nii, et pärast igat küünalde puhastamist tahmast lakkas töötamast eri silinder. Arvasin, et küünalde viga kuna olid peal väga vanad küünlad. Ostsin uued ja sama viga. Panin korra mootori tööle, 3. töötas halvasti ja 4. ei töötand üldse. Puhastasin küünlad ja asetasin samad küünlad samadesse silindritesse. Proovisin uuesti ja nüüd ei töötand 1. ja 3. korralikult.
Minu pea ei jaga asja välja niisiis küsin targematelt.
-
aAllar21
- Foorumi kasutaja
- Autod: Mazda 626
- Kontakt:
Vaata küünlajuhtmed kõik üle. Samuti kõik süütepooli minevad juhtmed. Kui juhtmeid mitu korda maha võtta küünaldelt ja siis uuesti tagasi panna, suureneb küünlasse mineva juhtme ots. Seda tuleb aeg-ajalt näpitsatega kokku suruda;). Oma auto probleemi lahendab tavaliselt küünalde ja juhtmeotsade puhastamine. Massijuhtmed võid ka üle vaadata:)
-
ttiit
- Foorumi kasutaja
- Autod: 21083 1995
- Kontakt:
Seda ei usu ma mitte mingil juhul. Küünlajuhtmes on 10 000+V. Selline pinge hüppab igast ühendusest üle. Peale selle muutub säde küünla vahel ainult paremaks kui samas vooluringis ka mujal säde on. Ilmselt said veast juhuslikult lahti juhtmeid näppides.Algselt postitas: -Ils-
Kiitus ja tänu Allar21-le, sest tema pakutud variant vea probleemist oli õige. Küünlajuhtmete otsad olid suurenenud ja ei andnud enam õiget ühendust. Mõni minut näpitsatega tööd ja asi toimis jälle.![]()