Ei ole puruks läind, ja pole kuulnud ka, et kellelgi oleks läinud enne sind, muidu ketiga mootorid üldjuhul ju üsna töökindlad.
Nüüd pead siis remontima hakkama, ma ei ütleks, et mootor koos on, klapid ja kolvid said lihtsalt kokku. Mul oli oli kett kunagi ühe hamba võrra vale ja siis ka kolvid ja klapid kokku said.
Plokikaan maha ja lasta ära remontida, uued klapid ja need ära soveldada ning uus kett ka ja uue ketiga pead ka uued ketirattad panema, kui leevendi ja pingutustald on kulunud, siis need ka uued soovitan panna, nad nõnda odavad, et kui juba lahtivõtmine on siis võiks kõik ära vahetada hilisemate probleemide vältimiseks.
Soovitan ära vahetada siis, sest muidu võib ka õige peaegi mina, kuid sul on aega ka mootori remondi peale mõtlema hakata 300 000 sõitnud mootor hakkab end ammendama.
Algselt postitas: Kriisa
Soovitan ära vahetada siis, sest muidu võib ka õige peaegi mina, kuid sul on aega ka mootori remondi peale mõtlema hakata 300 000 sõitnud mootor hakkab end ammendama.
jappside ja sakslaste mootorid hakkavad alles siis korralikult hinagama:D
mootori kokkujooks on ju olukord kus kolb või kolvid kiiluvad silindrisse kinni ja /või jooksevad saaled vändaga kokku mille tulemusel mootor enam ringi ei käi. võta kaan maha ja vaata mis sees on.. paar täket kolvil ja kõverad klapid on minu ennustus
Männiku laiali Garage
"90 percent of carb problems are ignition related.."
Mu masina kolbidel olid nõnda suured täkked nagu oleks klapipesad sisse freesitud , kaas sai korda tehtud ja peale tagasi pandud, täkked on seal siiani omaette, elavad mootori sees koos kolbidega.
Mul oleks tarkadele mõned küsimused seoses keti vahetamisega! Oleks siis plaanis vahetada kett ja keti rattad, autoks 2103. Kõigepealt seda, et kuidas seda teha kõige otstarbekamalt mootorit maha võtmata ja kas asja juures ka mingeid erilisi nõkse mis esimesel korral tegutsedes ennast seaks vihastama panevad... Veel seda et teades idanaabri tootekvaliteeti..kas on midagi mida eriliselt ketti ja rattaid ostes vaatama peaks? Oodatud asjalikud nõuanded! Otsingus sobramine tulemust ei andnud!
Keti saab vahetada ilma mootorit maha võtmata. On üks paras jama. Kõigepealt lased veed välja ja eemaldad radika. Siis klapikaan maha, keerad alumise rihmaratta ja nuka hammaka märki. Keerad eesmise alumiiniumist kaane poldid lahti. Soovitan ka osa karteri polte lõdvaks lasta et al.kaan kergemini kätte tuleb. Siis keerad esimesena vahevõlli hamaka poldi lahti. Siis kohendad taas rihma ja nuka hammaka märke. Järgmisena nuki hammaka polt ja kordad eelmist protseduuri kui vaja (väntvõlli hamakal on kah märk kyljes). Kui hamakate poldid lahti eemaldad keti pinguti. Keerad hamakad lõplikult maha ja paned uue keti asemele. Sellega seoses võib ja läheb süüde paigast. kui rattad on märgis siis paigalda jagaja rootor nii et säde läheks esimesse pütti. Siis juba sätid süüte täpsemalt paika kui mootor lõplikult kokku on pandud.
Vabandan et segan teemat vahele nata teise kusaga.Kas saab ka nukkvolli, keti, ketirattad ara vahetada ka siis kui mootor maas.Et ega pea millegi vahetamisel mootor soe oolema ja ega autot kaivitama.VIST EI PEA