K: kett

Mootoriga ja sisse/väljalaskega seonduvad teemad
Vasta
p
pikkpoiss
Suletud kasutaja

Postitus Postitas pikkpoiss »

Kas kellegil on mootori kett keset yhtlast sõitu poolex läinud?
Minul igatahes läks.Nüüd mootor koos.:sein
j
Juurikas
Foorumi kasutaja
Autod: Hea sigullist infot hankida
Kontakt:

Postitus Postitas Juurikas »

minul endal pole kuid ma ostsin sellise mootori millel oli kett pooleks läinud selle põhjuseks on lihtsalt see et kett on juba väga vana ja kulunud
k
kriisa
Suletud kasutaja

Postitus Postitas kriisa »

Ei ole puruks läind, ja pole kuulnud ka, et kellelgi oleks läinud enne sind, muidu ketiga mootorid üldjuhul ju üsna töökindlad.
Nüüd pead siis remontima hakkama, ma ei ütleks, et mootor koos on, klapid ja kolvid said lihtsalt kokku. Mul oli oli kett kunagi ühe hamba võrra vale ja siis ka kolvid ja klapid kokku said.
Plokikaan maha ja lasta ära remontida, uued klapid ja need ära soveldada ning uus kett ka ja uue ketiga pead ka uued ketirattad panema, kui leevendi ja pingutustald on kulunud, siis need ka uued soovitan panna, nad nõnda odavad, et kui juba lahtivõtmine on siis võiks kõik ära vahetada hilisemate probleemide vältimiseks.
r
Rocky
Foorumi kasutaja
Autod: 2103

Postitus Postitas Rocky »

Mulle see samamoodi uudiseks et kett puruks läheb...krt...peab ise kah asjale tõsiselt mõtlema...minu oma kah juba 300.000 sõitnud!
k
kriisa
Suletud kasutaja

Soovitan ära vahetada siis, sest muidu võib ka õige peaegi mina, kuid sul on aega ka mootori remondi peale mõtlema hakata 300 000 sõitnud mootor hakkab end ammendama.
s
sass85
Foorumi kasutaja
Kontakt:

Postitus Postitas sass85 »

Algselt postitas: Kriisa
Soovitan ära vahetada siis, sest muidu võib ka õige peaegi mina, kuid sul on aega ka mootori remondi peale mõtlema hakata 300 000 sõitnud mootor hakkab end ammendama.
jappside ja sakslaste mootorid hakkavad alles siis korralikult hinagama:D
m
mess
Ladaklubi Liige
Autod: '95 Audi A6
Kontakt:

Postitus Postitas mess »

Algselt postitas: sass85
jappside ja sakslaste mootorid hakkavad alles siis korralikult hinagama:D
Jaa jaa ning usakatel on ainuüksi sissesõit 500 000 kilomeetrit ning esimene korraline hooldus 15 000 000 km järel.
Kas kerenumbri ümber saab auto ehitada?
p
pikkpoiss
Suletud kasutaja

Postitus Postitas pikkpoiss »

Seda ma juba arvasin t ma olen üks väheseid kellel midagi sellist juhtub. Mul on juba selle autoga kapitaalne ebaõnn.
j
Juurikas
Foorumi kasutaja
Autod: Hea sigullist infot hankida
Kontakt:

Postitus Postitas Juurikas »

kui vahetad keti ära siis tuleb ka uued ketirattad ka panna kuna vanad on kulunud siis uue ketti samm ei ühti vana ketiratta sammkuga.
o
olaaf
Ladaklubi Auliige
Autod: 2105 s1300, 1119

Postitus Postitas olaaf »

mootori kokkujooks on ju olukord kus kolb või kolvid kiiluvad silindrisse kinni ja /või jooksevad saaled vändaga kokku mille tulemusel mootor enam ringi ei käi. võta kaan maha ja vaata mis sees on.. paar täket kolvil ja kõverad klapid on minu ennustus :)
Männiku laiali Garage
"90 percent of carb problems are ignition related.."
k
kriisa
Suletud kasutaja

Mu masina kolbidel olid nõnda suured täkked nagu oleks klapipesad sisse freesitud :D, kaas sai korda tehtud ja peale tagasi pandud, täkked on seal siiani omaette, elavad mootori sees koos kolbidega.
m
metallmees
Foorumi kasutaja
Autod: audi 100cd vaz 21011 pikap
Kontakt:

Postitus Postitas metallmees »

sellevalu sa kanatad pikkpoiss ära:D mul viisa olemas....
elu areneb.....elu areneb.... V.Tamme
l
Laurimetall
Foorumi kasutaja
Autod: Vaz 21061

Postitus Postitas Laurimetall »

Veel võiksid vaadata ,kust see kett katki läks,kas luku kohalt? Või lihtsalt suvalisestkohast.
r
Rocky
Foorumi kasutaja
Autod: 2103

Postitus Postitas Rocky »

Mul oleks tarkadele mõned küsimused seoses keti vahetamisega! Oleks siis plaanis vahetada kett ja keti rattad, autoks 2103. Kõigepealt seda, et kuidas seda teha kõige otstarbekamalt mootorit maha võtmata ja kas asja juures ka mingeid erilisi nõkse mis esimesel korral tegutsedes ennast seaks vihastama panevad... Veel seda et teades idanaabri tootekvaliteeti..kas on midagi mida eriliselt ketti ja rattaid ostes vaatama peaks? Oodatud asjalikud nõuanded! Otsingus sobramine tulemust ei andnud!
Kasutaja avatar
Kert
Foorumi kasutaja
Autod: 21013

Postitus Postitas Kert »

Keti saab vahetada ilma mootorit maha võtmata. On üks paras jama. Kõigepealt lased veed välja ja eemaldad radika. Siis klapikaan maha, keerad alumise rihmaratta ja nuka hammaka märki. Keerad eesmise alumiiniumist kaane poldid lahti. Soovitan ka osa karteri polte lõdvaks lasta et al.kaan kergemini kätte tuleb. Siis keerad esimesena vahevõlli hamaka poldi lahti. Siis kohendad taas rihma ja nuka hammaka märke. Järgmisena nuki hammaka polt ja kordad eelmist protseduuri kui vaja (väntvõlli hamakal on kah märk kyljes). Kui hamakate poldid lahti eemaldad keti pinguti. Keerad hamakad lõplikult maha ja paned uue keti asemele. Sellega seoses võib ja läheb süüde paigast. kui rattad on märgis siis paigalda jagaja rootor nii et säde läheks esimesse pütti. Siis juba sätid süüte täpsemalt paika kui mootor lõplikult kokku on pandud.
t
tuuqer
Foorumi kasutaja
Autod: LUAZ 969m '89; 21063 '83

Postitus Postitas tuuqer »

kas ma oled õigesti aru saanud et pingutustalda saab vahetada siis, kui eesmine alumiiniumist kaan on maha keeratud :puzzled
Lähen minagi, tühjad on paagid
Läbi sudu bensiinimaik suus...
t
tuhajuhe
Ladaklubi Auliige
Autod: Auto puudub

Postitus Postitas tuhajuhe »

said õieti aru küll;)
56506878
g
grimes
Foorumi kasutaja
Autod: Lada 2105 83a. Ford scorpio 4x4 2.8
Kontakt:

Postitus Postitas grimes »

Vabandan et segan teemat vahele nata teise kusaga.Kas saab ka nukkvolli, keti, ketirattad ara vahetada ka siis kui mootor maas.Et ega pea millegi vahetamisel mootor soe oolema ja ega autot kaivitama.VIST EI PEA :puzzled
Vasta