To krister: Selle autoga pole ma bensiiniga rohkem sõitnud, kui Tallinnast Põlvasse ja sealt pool aastat hiljem Valmierasse

Loomulikult ka hilisemad bensiiniga käivitamised. Seepärast ei oska ka konkreetset bensiinikulu öelda. Kuna teise täpselt samasuguse isendiga olen viis aastat bensiinijõul liikunud, siis võin öelda, bensiinikulud selle järgi:
suvel mnt tsipa alla kuue, linnas u 10, samaväärne tsükkel, mida eelpool gaasi puhul kirjeldasin (linn, mnt, lühikesed otsad, talv) tegi keskmiseks kuluks vast 8 - 8,5. Ehk siis gaasikulu hinnanguliselt 15 % suurem.
Karburaatorit gaasiseadme paigaldamise käigus ei reguleerita. Sinna lisatakse vaid mikser, mis tõstab LADA puhul õhupuhastajat natuke kõrgemale.
Valmiera töökojaga samasse ketti kuulub veel u 20 töökoda üle läti, mis kõik spetsialiseerunud gaasiseadmete paigaldmaisele, aga kuna tegemist on ikkagi LÄTLASTEGA, siis veebilehte neil paraku pole

Tel: +371 948 4365. Telefoniomaniku nimi oli vist Janis.
To Ardi: Ei taha norida, aga propaani keemistemperatuur siiski -42 kraadi. 16 atm surve võib paagis olla ainult suvel väga palava ilmaga, kui paak täis tangitud ja peale tankimist veel soojenenud (erinevad tanklad on võimelised välja andama 12...14 atm. Talvel võib täis tangitud paagi surve olla ainult 2...3 atm.
Hüdrofoorid on ette nähtud kuni 10 atm survega töötamiseks ja silmas pidasin ma kummikotiga hüdrofoori, mitte membraanhüdrofoori. Kummikotiga hüdrofooril on mõlemal pool kummikotti surve võrdne. Palun selgita täpsemalt, mis laadset sisselaskeklapi riket mõtled ja kuidas see võib esile kutsuda plahvatuse!
Survete tasakaalustamise näol ei ole võimalik paraku tangitavat paaki nii lihtsalt täis saada. Vaja on tekitada võimalus, et gaas voolaks ühest paagist teise. S.t tankiva paagi väljavõte peab olema kohast, kus gaas vedelas olekus (paagi alumine pool) ja tangitava paagi "sisselase" peab olema paagi ülemises osas. Tankiv paak peab olema kõrgemal kui tangitav paak. See tagab olukorra, kus vedelas olekus gaas voolab tangitavasse paaki ning sealt ülaosast pääsevad gaasilises olekus gaasimullid sama voolikut mööda tankivasse paaki.