P: Salong ei lähe soojaks

Audio, elektrisüsteem, turva
z
zigullivend
Suletud kasutaja

Postitus Postitas zigullivend »

Kui väljas on umbes +2 kraadi, siis salongi töösooja mootoriga sooja ei tule.
Kas kamm võib olla selles, et kui soojahoob paremale lükata, siis lihtsalt klapp ei tule lahti?
Trossid/traadid vaja vahetada?

Ja külma ka ei tule sisse, mingi umbmäärane soojus teeb mu esiklaasi koguaeg uduseks.
m
mati
Foorumi kasutaja
Autod: vaz 2121 niva

Postitus Postitas mati »

Esimese hooga pakuksin, et viga on hoopis kraanis
k
kenu
Foorumi kasutaja
Autod: 05
Kontakt:

Postitus Postitas kenu »

kraan kindlasti umbes, tõmba paremal armatuuri all olev kraan säält käsitsi lahti (kui tross ei vea)
Või kui tosool kaua vahetamata, on radikas/kraan lihtsalt sodi täis, tee jahutussüsteemi läbipesu.
p
Priidic
Ladaklubi Liige
Autod: Samara 2108 Baltic

Postitus Postitas Priidic »

viga jah kraanis. kraan kipub üldse üks nõrk koht sellel siksil olema, ma olen neid kraane ikka hulgem vahetanud. tavaliselt jääb mingi sodi vahele ja asi ei funksi enam.

ka trossid võivad olla kinni roostetanud või liiguvad lihtsalt halvasti. igatahes kui lahti kisud, määri tross ja kõrid ilusti ära.
9x mõtle, 1x postita!!! :cool:
z
zigullivend
Suletud kasutaja

Postitus Postitas zigullivend »

Umbes kuu tagasi sai tosooli vahetatud,
kuid läbipesu ei julgetud radika tuksikeeramise
kartuses teha. Tõenäoliselt on siis kraan umbes jah. Tean ka seda, et sellel kraanil
oli kombeks natuke vett salongi tilgutada.

Mis nüüd kõige targem teha oleks? Uus kraan ja Ardi juurde?
a
Ardi Soovik
Foorumi kasutaja
Autod: LADAd ca 60tk+1
Kontakt:

Postitus Postitas Ardi Soovik »

kraani võid ju ise vahetada,kraani saab minult 50kr.eest(valikuvõimalus).Mingil määral tekib vahetusel ka tosoolikadu.
Muide kraanivahetus on väga ebamugav töö.Muidugi on ka hullemaid töid nagu mootoripatjadel alumiste mutrite otsaajamine ja starterile tõmberelee juhtme paigaldus.
Müüa küttepuid,osutan veoteenust 3t kandevõimega kalluriga.
Osutan palgisaagimisteenust mobiilse lintsaekaatriga.
a
Ardi Soovik
Foorumi kasutaja
Kontakt:

Pakun valikuvoimalust.Kui nad ritta laduda,siis mone annaksin ka paarikumne krooni eest ara.Kuid 50 eest saab asja mis valiselt on tutika valjanagemisega.
Samas terve kupatuse soojendusradikas+
-kraan +-ventikas hind kokku 150kr.
l
Laurix
Foorumi kasutaja
Autod: M400/1 Omega2.4
Kontakt:

Postitus Postitas Laurix »

Ardi sul paistab seda lada kola vedelevat, kuid miks sa oma hindadega nii lakke ronid? 1.6 mootor 5000??? viimane, mille ma ostsin oli kap. rem-tud ja maksis 700 raha, nii et edu sulle...
põlluralli rules
a
Ardi Soovik
Foorumi kasutaja
Kontakt:

Ka nende hindadega ei majanda ära tööd nii,et tapab aga raha ei tule eriti .Kui keegi pakuks kohapeal tööd,kus ca 5000kr normaaltööajaga kuus kätte saaks lõpetaks jalamaid ladalammutuse.
Aga praegu maksa kõik maksud ,laenuintressid ja muud kulud ja järgi ei jää suurt midagi.Kui 5000kr
korraliku,testitud 1,6-se eest palju on siis osta keskpärane 1,2-ne 1000kr.eest.
Kallid on need asjad mida palju nõutakse ja seetõttu mul vähe pakkuda on.Üritan teha nii,et oleks kõik saadaval,mitte nii et ostjale ütlen,,need on nõutud asjad ja on
ammu müüdud,,.
a
Ardi Soovik
Foorumi kasutaja
Kontakt:

See kes 700 kap.rem mootori müüs,pidi puruloll olema ploki puurimine juba maksab keskeltläbi 800kr,vända lihvimine keskmiselt 700kr,kolvid rõngastega 500kr,
saaled ca 300kr jne.+ töö+transpordikulu.
l
Laurix
Foorumi kasutaja
Autod: M400/1 Omega2.4
Kontakt:

Postitus Postitas Laurix »

aga selliste lollide käest tulebki mootoreid osta! no temal oli vist ka see asi, et peale oma 06-e kap rem-ti sõitis ta 140km/h mingi bussi alt läbi...siks oli mahakandmisele siduri pedaali ja istme vahe oli ca 20cm(seal oli tema jalg kinni)

Sinu hindu pean ma kõrgeks seepärast, et mul on vaja ühele mossele (M401) siksi mootort, mis teda edasi liigutaks muud midagi...(talvel jääpeale rallima) ja sinna küll paari tuhhist mootorit peale ei taha, kui siis paar soti eest 01-e oma! ok jutt on ammu juba off topic...
põlluralli rules
c
Critical
Foorumi kasutaja

Postitus Postitas Critical »

Sorry et vana teema ellu äratan aga nüüd siuksed külmad väljas et jube. Kui kiirelt teil üldse salong soojaks läheb, mul võtab krt mingi 15 minti aega enna kui hakkab sooja puhuma :mad: see on mingi 10 kraadise külmaga, kui paarkraadi külma siis midagi hullu ei ole.
r
rs racing
Suletud kasutaja

Postitus Postitas rs racing »

Soojenduse töötamiseks nii nagu vaja on tarvilik üle kontrollida kindlasti ka termostaat, et see ikka korralikult väikest ringi kinni peaks ja kindlasti ka veepump - kunagi panin malmlabadega pumba asemele plekklabadega pumba ja temp oli küll üleval, kuid vett ringi ajada ei jõudnud ja salong oli külm (Sierra). Vaadata tuleb ka soojendusradikat ja selle kraani, uduseks läheb aken tavaliselt siis, kui kusagil leke on. Üldiselt on siks soe auto, aitab vahel ka papi ette panek.
Kokkuvõttes: jahutussüsteem peab normaalselt toimima ja autos on soe ;)
n
Nimetu
Foorumi kasutaja

Postitus Postitas Nimetu »

Mul hakkab natuke sooja puhuma umbes 5 minutiga. Täiesti soojaks läheb umbes 10-15 minutiga.

Viga võib sul olla ka salongi soojakraanis, mis ummistanud. Aga samas võib ka termostaat läbi olla.
m
mess
Ladaklubi Liige
Autod: '95 Audi A6
Kontakt:

Postitus Postitas mess »

Mul pole probleem niivõrd selles et soojaks ei lähe vaid see, et salongi ventikas on na nigela võitu ja ei jõua seda sooja radikast välja puhuda - kui käega katsud, siis sooja tuleb aga väikese hooga, see eest lärmi teeb küll kõvasti. :)

Kas kellelgi on kogemusi, millise ventika võiks panna, millel piisavalt jõudu on ja samas mõõtudelt ka enam vähem klapiks.
Kas kerenumbri ümber saab auto ehitada?
m
mati
Foorumi kasutaja
Autod: vaz 2121 niva

Postitus Postitas mati »

Parandage, kui ma eksin aga minumeelest puhub ventilaator alla e. jalgade peale. Kuidas soe õhk akna peale tuleb oskab kindlasti öelda see, kes on armatuurlaua maha kruvinud.
t
tuhajuhe
Ladaklubi Auliige
Autod: Auto puudub

Postitus Postitas tuhajuhe »

Mess ,selle asemel et võimsamat ventikat panna .Võta soendus radikas välja(paras jebi)ja sinna peale koguneb aja pikku hulk puu lehti ja muud sodi mis ei lase õhul läbi joosta.
56506878
m
mess
Ladaklubi Liige
Autod: '95 Audi A6
Kontakt:

Postitus Postitas mess »

Ei selles kindlalt asi pole, sest massinal pole see radikas aastatki peal olnud pealegi ise alles kevadel jubisin seal konsooli paigaldamisega ja siis sai radikat ka lähemalt uuritud.

Suvelgi proovides tundus, et kuidagi lahjalt puhub.

Minu mõte on tegelikult see, et kui 04, 05, 07 välja jätta, siis on see puhuri süsteem üldse kehva võitu. Kui tahad esiklaasi puhtana hoida, siis salongi sisse ja mis eriti oluline küljeakende peale ei puhu midagi. Praegu veel ei jõua, aga ehk järgmiseks talveks mõtleks ses suhtes midagi välja, paigutaks mõned torud juurde ja siis oleks raudselt mõnd suurema paueriga ventikat vaja, et sooja nii akende kui jalgade peale puhuks ja juuksed ka lehvima saaks. :D
Kas kerenumbri ümber saab auto ehitada?
t
tuhajuhe
Ladaklubi Auliige
Autod: Auto puudub

Postitus Postitas tuhajuhe »

Muidugi on jah see 01,011 soendus süsteem üsna nutune.Aga kas seda välis õhu klappi liigutab,kui õuest õhku võtta ei saa siis teeb ka lärmi ja puhumis jõud on kehva või et polegi.
56506878
Kasutaja avatar
berg
Foorumi kasutaja
Autod: 210V8 - A6 - Chevy Van - Plymouth Valiant - Isuzu Trooper
Kontakt:

Postitus Postitas berg »

mul kapoti peal need asjandused, ja kui sõidad 50 ja õhu pealevõtt õuest lahti, siis juuksed lehvivad nagu lipud vabariigi aastapäeval :lol aga ma plaanin suve saabudes panna tahaaknale lisasoendusradikas ja vent, ning vedada torud ka taguistujate jalgadele! need jeblakad ma mõtled kapoti peal kui keegi ei saanud aru:P

Pilt
CSG AUTOHOOLDUS www.csg.ee Autohooldus, keretööd ja modifitseerimine. 58 100 793
Vasta