eks sa tee proovi ja anna meilegi teada:D
stabilisaator varras teeb ikka autot stabiilsemaks ,
mõtle natuke loogiliselt kui sa võtad kurvi mida yks ratas teeb ning mida hakkab stabilisaator varras teise rattaga tegema:)
Olen proovinud ilma stabilisaatori vardata sõita. Auto kaldub väga hullusti järsult keerates kui vaikselt otse sõidad siis ei ole vahet märgata. Kiiretes kurvides tekib tunne ,et läheb ümber. Paned tagasi hakkab kohe parem, paned topeltstabika hakkab veelparem topeltsabikas teeb asja tegelt natsa liiga jäigaks.
stabilisaator varras on eluliselt tähtis osa auto vedrustuses ,sest see hoiab ära auto kere ja tagasilla nihke külgsuunas : Kui sõita ilma vardata ,siis auto kere hakkab külgsuunas liikuma tagasilla peal . Kui nii kurvi sõita võib reagtiiv varrastele mõjub jõud minna nii suureks ,et murrab need kinnitustest lahti ja tagasild tuleb alt ära
Algselt postitas: Laurimetall
stabilisaator varras on eluliselt tähtis osa auto vedrustuses, sest see hoiab ära auto kere ja tagasilla nihke külgsuunas
Mainiks, et jutt käib suure tõenäosussega esimesest stabilisaatorvardast, mitte põikistabilisaatorist (ei oska viimast hetkel paremini nimetada)...põikistabilisaatorvarras hoiab ära selle, mida eelnevalt Laurimetall kirjutas...
Stabilisaatorvarras (esimene) ühendab õõtshoobasid ning ei lase neil omapäi tegutseda - ikka koos....
...parem kaotada üks minut oma elust, kui kaotada oma elu ühe minutiga...
Ma väljendasin end nats arusaamatult.
Sellel pildil pole autol mootorit peal nüüd aga juba sõidab ja püsib väga hästi all. Õõtshooval tuleks aint ära vahetada nii amordi kui ka stabika kinnitus poldid (siis 6=8 ) need kindlamad ja ei murdu puruks nii lihtsalt rasketes oludes sõites.
Algselt postitas: AaClub
Õõtshooval tuleks aint ära vahetada nii amordi kui ka stabika kinnitus poldid (siis 6=8 ) need kindlamad ja ei murdu puruks nii lihtsalt rasketes oludes sõites.
Õige ta on ,kui nii kõva "vedru" (stabikat) kasutada. 10-sed peaks ikka kindlasti panema ja õõtsad tuleks kah tugevamaks teha nagu rallikrossi omadel. Muidu võib tõesti kogu kupatus heal hüppel alt punnu panna.
Mul ühel 2101-el sai stabilisaatorvarda purunemine saatuslikuks. Nimelt sai metsa vahel natuke rallitatud ja stabika varda kinnitus läks pooleks. Hoog oli suur ja autot korralikult juhtida oli väga keeruline, pidureid kah hetkel polnud ja nii see puu kuju sinna auto ette sai tembeldatud. Et siis, ilma stabikata pole mitte mingil juhul mõistlik sõita.
Algselt postitas: puukas
... pidureid kah hetkel polnud ...
Mulle tundub, et äkki oli hoopis see põhjus, miks läks nagu läks.
Kuna seda kurvi olen üsna palju läbinud ilma piduriteta ja probleeme pole olnud:kuri siis juhitavus kadus siiski selle kinnituse purunemise pärast, kuigi kui pidurid kah oleks olnud oleks ehk midgi aidata saanud. Ikkagi püüdsin selgeks teha et mitte mingil juhul pole mõstlik ilma slele vardata sõita:lol