Kuidas veenduda, kas generaator laeb?

Audio, elektrisüsteem, turva
b
banof
Suletud kasutaja

Postitus Postitas banof »

mul on siks mis on seisnud 3 a. sain alles täna korrax hääled sisse,aga ma ei tia kas see generaator veel töötab..ee.mise siguliga oli nii ,et kenekas ei töötand...ma tedin 1. käiguga hoovipeal 5 ringi ja siis töötas :yllatunud aga ei tia kas se siis vajab ka korralikke pöördeid,kuna eelmisega tegelesin maal ja see on linnas siis ma ei saa paarutada kuna naabrid läävad närvi sest sumpsi pole pükstest saadik all...kas keegi oskab nõu anda:sein
s
slikk
Suletud kasutaja

Postitus Postitas slikk »

sa pane mootor käima ja mine võta + klemm akult maha. kui jääb käima on korras. kui sureb välja, ei ole korras. kui ei ole korras, siis vaata ega rihm lõtv pole, ega pingerelee läbi pole ega harjadel midagi viga pole.
o
olaaf
Ladaklubi Auliige
Autod: 2105 s1300, 1119

Postitus Postitas olaaf »

aku klemmi ära maha võta!
mõõda testriga pinget akul, seejärel pane käima ja mõõda uuesti. pinge peab olema vähemalt 13,6V..

esilgne mõõtmine on mõõteriista mõõtmistulemuste õigsuses veendumiseks.

kui akujjuhtme lahti võtad siis krt kaob genekalt järsult koormus ja see teeb paha..
Männiku laiali Garage
"90 percent of carb problems are ignition related.."
b
banof
Suletud kasutaja

kenekas

Postitus Postitas banof »

ma sain siksi korralikult käima,aga armatuuril näitab et aku ei lae,ja kui klemmi maha võtta siis sureb pill välja...mida ma tegema peaks et keneka korda saaks???:sein ma juba ütitasin vanamoodi..et andsin kõvasti vatti...aga see ei aitand...eelmisega oli nii et lasin 1. käiguga põhjakaasiga hoovipeal ringe ja hakkas järsku tööle,aga sellega nii ple..:sein:sein:sein:mad:
Kasutaja avatar
motamees
Ladaklubi Auliige
Autod: MetsaNiva

Postitus Postitas motamees »

Gaas põhjas sõitmine ei pane genekat tööle. Vaata parem kaitse üle. See võib halvasti kontakti anda.
C
h
hullmaks
Foorumi kasutaja
Autod: vaz2105
Kontakt:

Postitus Postitas hullmaks »

[quote]Esialgne postitaja olaaf

ei see vene autole tavaliselt tee midagi, ainult et gaasi ei tohi anda, kui klemm maas, siis on kuri karjas. Ja kui teebki, siis oli tükk nii ehk naa minemise peal ja täna jumalat, et asi kohe tuksi läks mitte talvel pimedas tee peal;)
-
Kasutaja avatar
motamees
Ladaklubi Auliige

Esialgne postitaja hullmaks
Esialgne postitaja olaaf

ei see vene autole tavaliselt tee midagi, ainult et gaasi ei tohi anda, kui klemm maas, siis on kuri karjas. Ja kui teebki, siis oli tükk nii ehk naa minemise peal ja täna jumalat, et asi kohe tuksi läks mitte talvel pimedas tee peal;)
Siiski Olaafil õigus. Võtame näiteks variandi et genekas laeb Aga releel midagi viga. Aku enam voolu oma sisse ei võta kuna juhe maas. Pinge tõuseb ja põletab kõik pirnid läbi. Kunagi ammu õnnestus mul nii 2103 kõik pirnid läbi põletada. Kaugtuled olid ka sees (arvasin et siis ei ole asi nii ohtlik). Vene ajal olid halogeenid hirmus defitsiit. Tuli kõik (4tk!!!) uued otsida.
C
s
slikk
Suletud kasutaja

banof, sul mulle väga tuttav probleem, nii et ma oskan aidata: põhiline asi on pingerelee. see on see suur kobakas seal vasakus tiivas, kohe seal "turbopleki ääres"(teiselpool plekki on kojamehemootor). tavaliselt on see läbi. siis üks väga elementaarne asi: kontrolli juhtmed üle, et kas need ühendust annavad. siis kui ei hakka tööle, siis kisu genekas laiali ja vaata, mis seal toimub, kui midagi korraldada ei anna, siis vaheta harjad ära või pane uus genekas peale.edu sulle siis.
z
Zero
Foorumi kasutaja
Autod: E46

Postitus Postitas Zero »

ära töötavalt mootorilt juhet maha võta niimoodi võib tablett läbi põleda....
nagu juba öeldud mõõda testeriga
s
slikk
Suletud kasutaja

mis see tablett on?
p
pazz
Suletud kasutaja

Postitus Postitas pazz »

See tablett asub genekas ;) Aga ise tahax ka teada mis tema töö põhimõte on ???
Kasutaja avatar
motamees
Ladaklubi Auliige

Esialgne postitaja pazz
See tablett asub genekas ;) Aga ise tahax ka teada mis tema töö põhimõte on ???
Tablett on ka pingeregulaator. Tablette kasutatakse 05-el ja 07-el. Sellisel juhul ei ole seda välispidist pingeregulaatorit.
Lisan Panovi jaoks. Harjade vahetamiseks ei pea genekat maha võtma. Vanema tüübi pingeregulaatori viga võib olla kontaktide oksüdeerumine. Vaja ainult nullpaberiga vahelt läbi ajada ja korras.
C
o
olaaf
Ladaklubi Auliige

pingeregulaatori tööpõhimõte siis järgmine:
transistori baasile antakse läbi pingejaguri generaatorist tulev pinge, kuni see on liiga nõrk on tõuseb kogu aeg ergutusmähise pingenivoo. kui saavutatakse ettenähtud pinge siis enam ergutuspinget ei tõsteta.
tablettide kõige suurem viga on selles, et kipub tekkima tühijooksu vool - kuigi impulssi peale ei saa on ikkagi rootori mähisel vool.. sellest ka varem või hiljem laadimise ja akuprobleemid..
Männiku laiali Garage
s
slikk
Suletud kasutaja

kargas selline idee pähe: aga kas seda "üleliigset" voolu, mis 07, 05- el generaatori sisestes pingeregulaatorites on mingisuguse sellise transistoriga ära ei anna imeda, nagu kontaktide äratahmamise vältimiseks on seal rootori küljes? ma just eriti elektroonikat ei jaga, aga avaldage arvamust:)
2
2107
Suletud kasutaja

Postitus Postitas 2107 »

To Slikk: sa ise ikka said oma postitusest aru või? Meil öeldakse selliste kohta OHTLIK KAADER.
o
olaaf
Ladaklubi Auliige

Esialgne postitaja 2107
To Slikk: sa ise ikka said oma postitusest aru või? Meil öeldakse selliste kohta OHTLIK KAADER.
:D:D:D
õieti öeldakse..

to slikk: tegelt pole seal mingisuguse transistoriga midagi teha. kõige lihtsam on nn "ohtlikule kaadrile" uus tablett osta..
tegiamad võivad panna ka välise pingeregulaatori..
PS! lada el skeemid suht head, seal kõik vajalik ja palju muud peal olemas ;)
vahest on hea kiigata :)
Männiku laiali Garage
s
slikk
Suletud kasutaja

ohtlik kaader:lol jah, aga ma ju seda küsisingi, et kas see võimalik on. kuidagi raudselt on, aga selle teeks valmis ainult ilge proff. ma ainult avaldasin oma mõtet.
2
2107
Suletud kasutaja

Postitus Postitas 2107 »

Mulle tundub, et Slikk ei saanud ikka aru. Kirjutan siis korra veel üle- kui tabletis on "üleliigne" vool, siis on tablett läbi ja tuleb uus panna, mitte ilget proffi ja lisatransistori otsima hakata.
Ja veel- äkki räägid sellest transistorist, mis rootorilt üleliigset voolu imeb. Mis masinal ja millisel generaatoril selline imeasi on? Mina kuulen esimest korda, et transistore kasutatakse tahmumise vältimiseks.
a
ats007
Suletud kasutaja

Postitus Postitas ats007 »

Minu sigullile on peale aretatud traktori genekas (Belarus“idel on sellised). 700W ja ilma harjadeta (nimetati neid vist induktorgeneraatoriteks). Regulaatoriks on ka nn. "tablett". Täitsa hea variant - 8 aasta jooksul pole mul sellega veel probleeme olnud.
Antud probleemi puhul kahtlustan küll geneka harjasid - äkki on pika seismise peale kinni jäänud või lihtsalt ära kulunud.
h
hullmaks
Foorumi kasutaja
Autod: vaz2105
Kontakt:

Postitus Postitas hullmaks »

Võtame näiteks variandi et genekas laeb Aga releel midagi viga. Aku enam voolu oma sisse ei võta kuna juhe maas. Pinge tõuseb ja põletab kõik pirnid läbi.

kui tühikäigu pöörded normis, ei tohiks sellist asja juhtuda,aga tean nüüd, et igaks juhuks põlevate tuledega ei katseta:) samas õpetati kunagi koolis, et vene autol tulebki laadimisvoolu mõõta mahavõetud pluss klemmiga, või oli see õppejõud pisut nikastatud ajuga;)
-
Suletud