Nova 2104 1.7i 1996 Botzor

Nova 2104 1.7i 1996 Botzor

Võimalus foorumi külastajatel oma Ladat lähemalt tutvustada
Foorumi reeglid
Autoteema pealkirja vormistamine:
Auto mudel, kasutajanimi, väljalaskeaasta n: 2107, Revolutsionäär, 1989
Tasuks lisada ka märgend kujul projekt-MUDEL n: projekt-2107

Teemasse palun lisada juttu oma masinast ja lisaks ka pildimaterjali.

Pildimaterjali üleslaadimisel kasutada võimalusel foorumi pakutud funktsionaalsust, sest välistelt saitidelt viidatud pildid kipuvad ajaga kaduma.
h
Hentzz
Foorumi kasutaja
Autod: Vaz 2106

Postitus Postitas Hentzz »

botzor kirjutas: 
iisak kirjutas:Küsid papsilt bensiiniraha ja hakkad sõitma.
Kuskohas eitea? Kui sa trahve hakkad mul maksma, siis olen nõus. Lund ei ole ju, veelvähem ühtegi rada.

Ja mulle jääb mõistmatuks, et mis mu isa siia puutub?
Saad ka metsateedel ilma vahelejäämata sõidetud kui mõistust ja kütet on.
Kasutaja avatar
botzor
Foorumi kasutaja
Autod: 01 1.3, Golf 1.9TDi

Postitus Postitas botzor »

Metsateid pole, vähemalt 5km raadiuses mitte.

Aga kui kedagi peaks huvitama veel, siis poetan paar sõnakest. Sinisega muud pole teinud, kui ainult tagumiste vedrude vahetuse. Täna kiire päev olnud, palju tegemist, ning nädala sees olen 60+km kaugusel.
Eile tulin koju, tõin 04 täitsa hoovile ära. Enne seda, aga ostsin temp. anduri ära. Viisin vanaonule soovitud summa + 2pudelit, peale seda pumpasin rehvid täis, võtsin talt allkirja, ning sõitsin rõõmsa näoga kodupoole(temp anduri vahetasin ka ära).
c.a 10-11 kuud seisnud se auto(1996a, 1.7i 21044, 5.käiku Export)
Maanteel sain aru: Rool natuke viltu, roolil on suhteliselt suur loks, salongi vent hakkab täiesti lambi hetkel jubedalt kõrisema - aitab, kui korra seisma panna ja uuesti tööle(täna töötas päevotsa), survelaager kõriseb koledasti ja küünlajuhtmed + küünlad tuleb ära vahetada.

Täna võtsin kätte, määrisin salongi ventikat natuke, vahetasin küünlad + juhtmed ära, puhastasin õhufiltri, panin talvekad alla(Conti Ice conact BD naastuga) 175/65 r14, kässari klotsid uued + trossi õlitamine, istmete siinid tegin korda(õlitasin), ning nautisin natuke talverõõme. Vaja oleks teha: Natuke keevitada, õli+filter, makk tööle saada(ei tea miks ei tööta, kõik juhtmed ilusti küljes, kaitsmed kõik terved.) Armatuuri valgustus puudub täielikult, autol on peale pantud AUTOMAAT tuled, ehk nii kui süüte sisse paned hakkavad põlema - parkidele eraldi panna ei saa :S (tahaks selle ära kaodata), US-parkid olid korra mõttes, ning katusele panen ka raami! Aa, 1 välimine rooliots on ka loksuga.

Peale seda proovin ÜV-le minna.

Pilt
PS: kas 05 tagastange sobib nullneljale? Nimelt mu oma on hirmus kõver, ei soovi seda kohe mitte sinna tagasi panna.
Kasutaja avatar
GTA
Foorumi kasutaja

Postitus Postitas GTA »

Need automaattuled on Soome eripära, sealmaal olid tollal juba kohustuslikud. Pargid läksid minumeelest siis peale kui käsipidurit rakendada ? :)
Meskimeni seadus - Kunagi pole aega teha midagi korralikult aga alati on aega ümber teha
VAZ 2105 - "kopika" värskem teised, millele vaid ühe pika joonlauaga varustatud disainerite meeskond püüdis anda veidi nooruslikuma välisilme
Kasutaja avatar
botzor
Foorumi kasutaja

GTA kirjutas:Need automaattuled on Soome eripära, sealmaal olid tollal juba kohustuslikud. Pargid läksid minumeelest siis peale kui käsipidurit rakendada ? :)
Kusjuures ütlen ausalt, et pole tähele pannud, päevavalges olen toimetanud enamasti. :D
Kasutaja avatar
ToM
Foorumi kasutaja
Autod: 2107, 2101

Postitus Postitas ToM »

botzor kirjutas: PS: kas 05 tagastange sobib nullneljale? Nimelt mu oma on hirmus kõver, ei soovi seda kohe mitte sinna tagasi panna.
Ei sobi.
m'kay
m
Mel
Ladaklubi Liige
Autod: 3x fwd, 5x rwd

Postitus Postitas Mel »

Mu teada on 04 ja 05 tagumised stanged täpselt ühesugused, seega peaks ka sobima.
Kasutaja avatar
ToM
Foorumi kasutaja
Autod: 2107, 2101

Postitus Postitas ToM »

Mul on meeles et kinnitused on erineva laiusega. Botzor, selle et su 04 on 66kw võtsid lambist või oskad mingit viidet ka tuua? Guugeldades ühtegi 66kw klassikut ma ei leia:puzzled
m'kay
Kasutaja avatar
botzor
Foorumi kasutaja

62 on, jäi valesti meelde.
Kasutaja avatar
botzor
Foorumi kasutaja

04 vahetasin täna õli, ja mõlemad filtrid. Soenduse sain ka korrektselt tööle, armatuuri alune kraan oli kuidagi valesti, natuke aega kraaniga liigutamist + spreiõli vahele ja toimib, tuleb ilusti sooja.

Järgmiseks üritan keevituse sebida ja tagatiiva nurga ära keevitada + tänu pisivigadele(rooste täpid) tuleb teha ka ülevärv kardetavasti.:(
Kasutaja avatar
botzor
Foorumi kasutaja

01 mootori võtsin lahti uuesti, et teada saada miks ringi ei käi.

2. kolvi peal oli kaheksane vedru seib, arvatavasti kukkus se sinna siis, kui kollektorid freesimiseks eemaldasin. Naljakas oli see ,et se seib oli püsti sinna jäänud.:o
Keerutasin mootorit nii pukis, kui ka proovisin väntvõllist teda eelnevalt mingi 10-15 korda keerata, aga tulutult.
Ühesõnaga, järgmine nädal, kui on vähe "pehmem" üritan kokku ja käima panna. hetkel puudu: KKK tihend, Karteri põhja tihend, õli+ filtrid ning ka väntvõlli otsa zimmerling.

04 sõidab hästi, anomaaliaid pole, arvatavasti hakkan lähiajal kerega tegelema.:puzzled

Terv,
Kasutaja avatar
botzor
Foorumi kasutaja

Nädalavahetus jälle tulemas, saan kätte 17" valukad, 1.8i bmw mootori(kast, juhtmestik jms).

Vaja oleks veel vftsi laiendeid, sr'i foorumist keegi toob OMP roole maale, ehk siis seda ka vaja.
1.7i mootor, kast, juhtmestik, sumps koos katiga, sisu üle!

terv, Siim.

01 sõitma veel ei saa, hetkel ei viitsi teha ning õues mootorit vahetada ka ei viitsi, kogun parem juppe ning üldse ei kiirusta seeaasta enam sõitma.
Kasutaja avatar
Sander
Foorumi kasutaja
Autod: VAZ 2101, VAZ 21011
Kontakt:

Postitus Postitas Sander »

Mis 1.8 sa ostsid, m40 või m10?
www.autokleebised.ee - Läbi minu saab kleepse soodsamalt ja võite saada ka oma kujundatud kleepse jne.
Kasutaja avatar
botzor
Foorumi kasutaja

E30 pealt 85kw.
Kasutaja avatar
Sander
Foorumi kasutaja
Autod: VAZ 2101, VAZ 21011
Kontakt:

Postitus Postitas Sander »

Ehk siis m40. M10'l oleks potensiaali olnud kõvasti rohkem ja on ka kõvasti vastupidavam. Endal m40'ga kogemused olemas ja kellegile ei soovita, üks tõsiselt kehv mootor on tegelikult.

Kindlasti võta korra mootor lahti ja vaata hüdrotõukurite seisukorda, need kipuvad neil pidevalt katki minema.
www.autokleebised.ee - Läbi minu saab kleepse soodsamalt ja võite saada ka oma kujundatud kleepse jne.
Kasutaja avatar
botzor
Foorumi kasutaja

m10 pole saada enam ju, teiseks kui on siis müüakse jälle jupi kaupa, nii tuleb 100* kallim se kompott. 1.8 e36 pealt saab mõnekümne euroga, kohati odavamalt kui lada enda mootori ja seda vahetada pole ka väga raske, ehk siis kaotus just väga suur ei ole. :D
h
hautz
Autod: 2x lada2101

Postitus Postitas hautz »

M10 tükkmaad suurem. Kui nukk ja nookurid ja hüdrotôukurid korras, siis m40 hea mootor. Kannatab piinamist hästi. Kui isegi 20km ilma jahutusvedelikuta sôita, siis suht kindlalt vaja ainult uut plokikaanetihendit ja polte.

Sul see siiski 83kw
e34 1,8 karter jääb tükkmaad ülespoole ;)
.._____
./_____\ -KOPIKAS :)
(OIIIIIIO)
.U........U
v
vaz05
Foorumi kasutaja
Autod: mitu bmw-d
Kontakt:

Postitus Postitas vaz05 »

M40 pole kindlasti see mootor, millega rallida ja lammutada. M43 on veel mingi mootor, kannatab pähe saamist ja ka temperatuuri päris kõrget. Kui tahad võidusõita siis on ainult M42/44 ehk siis IS 103 kw. Aga eks kõik mootorid on võimalik sõitma panna nii et edu!
Kasutaja avatar
botzor
Foorumi kasutaja

Kaotada pole midagi, esialgu sai määravaks hind. Eks üritan sellega käima saada, arvan et jõuab seda mootorit ka vahetada. :lol

E: 17*7.5, veeretada saab vähemalt, kui muud ei saa teha.:D
o
olaaf
Ladaklubi Auliige
Autod: 2105 s1300, 1119

Postitus Postitas olaaf »

no uskumatu lausa - hüdrokad solid lifteritega asendada ja jäme nukk peale kannatab ka m40 hullamist kõvasti, kusjuures rihmülekanne on oluliselt vaiksem.
põhjus miks need mootorid ei kesta on kehv õli ja suur läbisõit...
pole see m43 ka mingi ime mootor.

loomulikult oleks m42/m44 parem, kuid tavaliselt kehvemas seisus või küllaltki kallis soetada..
Männiku laiali Garage
"90 percent of carb problems are ignition related.."
Kasutaja avatar
botzor
Foorumi kasutaja

Olen sinuga täitsa ühel nõul, Sm Olaaf!
Lisaks ostsin ära ka Omp`i sportrooli. Kes mootorit kuulata tahab, tulge julgemalt, varsti lammutan laiali!
Homme toon ühe 04 veel juurde, aga see läheb sõbrale. Hetkel teeme kahekesi ühe sõidetavaks, siis teeme teise sarnase/samasuguse veel.
Lähiajal tellin vftsi laiendid ka ära.

PS: vaatasin, et m40 mootorile sportivnõi juppe väga ei liigu? Ebay kyll suht tühi.. Kuidas se mootor kerge hooratta peale reageerib?
Vasta