K: Miks klapivahe soojal mootoril 0,2mm?
K: Miks klapivahe soojal mootoril 0,2mm?
-
mMikk
- Ladaklubi Liige
- Autod: VIS 23464-10
Meil plaan ikka asi praktiliselt üle mõõta masuurikuga. Kahe mehega seda lihtsam teha. Seega läheb natuke kauem kuna peame ühise aja leidma. Kuid jah motamehe jutus on tõetera sees. Ei nõustu ma aga väitega et teooria ja praktika ei lähe alati kokku. Teooria läheb alati praktikaga kokku. Inimesed lihtsalt ei oska alati piisavalt pädevalt teooriat kasutada 

- logman
- Ladaklubi Liige
- Autod: 1,3 "vasmjorka", 1,2 "kopeika", 1,4d vollwaagen
- Kontakt:
Aih, kui libe tee, Mikk, aih kui libeMikk kirjutas:Ei nõustu ma aga väitega et teooria ja praktika ei lähe alati kokku. Teooria läheb alati praktikaga kokku. Inimesed lihtsalt ei oska alati piisavalt pädevalt teooriat kasutada

Mulle meeldib pigem ühe vana õpetaja ütlus, et
"Teooria on pime praktika!"
Ja veel lisaks selle ütluse juurde M.S.Gorbatšovi kuldse lause
"Доверяй но проверяй".
- motamees
- Ladaklubi Auliige
- Autod: MetsaNiva
Väga libe tee...logman kirjutas:... anname paar tundi 100 kraadi kuuma ja mõõdame ahjusoojalt klapivahe(d).
See oleks äärmiselt veenev tulemus, mis kustutaks edasised küsimused või vastupidi - tekitaks uusi
Praeahjus ei põle iial tahmased küünlad puhtaks, töötava mootori peal aga küll. Te ei suuda iial praeahjus tekitada sellist situatsiooni, nagu töötav mootor. Töötav mootor on väljast külm ja seest kuum. Vahepeal on mingit keskmised tempratuurid. Isegi erinevatel vesijahutusega mootoritel on erineva hõõgarvuga küünlad peal ja teie, külmast tulnud viineritega mehed, tahate praeahjuga midagi imiteerida.

C
-
mMikk
- Ladaklubi Liige
- Autod: VIS 23464-10
Selle viimase motamehe väitega pean aga nüüd küll nõustuma. Aga plaan ei olnudki praeahju kasutada. Ja rohkem plaan mõõta erinevaid paisumisi. Aga eks näis mis sellest kompotist välja tuleb... huvitav on nokitseda ja mõõta, kui on põhjust 
Teooria on tõesti pime praktika. Aga elu on näidanud, et kui praktiliselt tundub asi teisiti toimivat, kui teoreetiliselt arutati, siis on arutelus tehtud lihtsalt viga, mitte ei ole teooria eksinud. Eksib ikka inimene
Ja Gorbatšovi lause järgi olen üritanud alati talitada.
Ja mitte ei saa aru, mida see viineri teema siia puutub. Ja eelkõige pean ma end siiski praktikuks kui teoreetikuks

Teooria on tõesti pime praktika. Aga elu on näidanud, et kui praktiliselt tundub asi teisiti toimivat, kui teoreetiliselt arutati, siis on arutelus tehtud lihtsalt viga, mitte ei ole teooria eksinud. Eksib ikka inimene

Ja Gorbatšovi lause järgi olen üritanud alati talitada.
Ja mitte ei saa aru, mida see viineri teema siia puutub. Ja eelkõige pean ma end siiski praktikuks kui teoreetikuks

- motamees
- Ladaklubi Auliige
- Autod: MetsaNiva
Ei saama tegelikku olukorda kätte.logman kirjutas:...
Kas nii saama?
Näiteks, kui süüteküünalt keevitusleegiga kuumutada, et saada maha tahm või tehase konserveerimisaine, on küünal rikutud. Mõtleme küll, et leek ju samasugunune seal põlemiskambris, aga ei ole.
Tööprotsessi saama väga hästi imiteerida tööprotsessiga.
Viineri jutu võttis kasutusele hoopis keegi eelnev postitaja. Mina teda ainult tsiteerima.

C