Avalik uurimus ehk "Vaba mikrofon".

Avalik uurimus ehk "Vaba mikrofon".

Jutud vabal teemal / huvitavad pildid ja viruaaltuuning
Kasutaja avatar
viaccess
Foorumi kasutaja
Autod: 2101, Izh Jupiter 5, Vis 23464
Kontakt:

Postitus Postitas viaccess »

Ise pole ühtegi SC või WC vahele jätnud alates aastast 2003... ei pea imelikuks kohale jõuda ka teise margi masinaga, mis siis et ei saa rallitada ja jääd punktidest ilma, põhiline on seltskond. Kuna ise ka elan nn põhja Lätis siis üritustele mis asuvad 95% põhja Eestis on suht kulukas sõita, kuid kord või kaks aastas tüki küljest ei võta... Nii et kurta seda et üritused on kaugel nagu häbiväärne tegu vms... Mõned mehed/naised siit foorumist võtavad iga aasta osa Tsehhi üritustest, ja pole keegi kurtnud et kauge on.
Rapla, Kehala, Laitse jne on siiani sõitmata jäänud rahaliste probleemide tõttu kahjuks...
Ja väike soovitus nendele kes pole veel ühtegi üritusest osa pole võtnud: tuleb ainult ots lahti teha ja siis kaovad kõik probleemid ja põhjused miks kohale mitte tulla ;)
Jupid Venemaalt!
Kasutaja avatar
logman
Ladaklubi Liige
Autod: 1,3 "vasmjorka", 1,2 "kopeika", 1,4d vollwaagen
Kontakt:

Postitus Postitas logman »

Sarnaselt eelkirjutanule pole ka mina teinud vahet, millise masinaga üritusele laekun.
Käin nendel rohkem seltskonna pärast.
Mulle meeldivad matkad, rahulikud istumised, loba kuulamine. Masina-asju sisaldavad tehnika-arutelud pole suurt minu kõrvadele.
Rajapäevad - kui lastakse nn. inomarkaga rajale, siis lastakse ja kui ei lasta, pole kah katki midagi. Hetkel pole isegi masinat, millega "kangutada" kannataks. Naudin melu, räägin vähe.
Sõidetud nii Hiiu-, Saaremaale ja ega ole võõrad Poola-Tshehhi teedki.
Välismaale niiväga ei kipu kuniks pole seda õiget, margikohast pilli ehk siis lada. See sai selgeks, kui Tshehhis käisime. Seal on teistmoodi, mitte nii nagu kodus. Ei teagi, miks. Ju siis teine seltskond, teine miljöö.
Viimase aasta eemal olnud - töö, teadagi. Ja ega nüüdki väga välja ei tüki, sest kodust kammajaad on üksjagu kuhjunud, tarvis kuidagi end järjele venitada.

Igatahes - aeg annab arutust ja näeme kindlasti edaspidigi, kui toimetustega enam-vähem ühele poole jõuan.

Ahjaa, see rahaasi ja planeerimine!
Kui miskit Ladaklubis tulekul, siis sean sellele ikka prioriteedi. Pole lihtsalt muid harrastusi, klubisid, seltskondi kuhu kuuluksin. Ja taskud hoian kontrolli all nii ehk naa, ei meeldi elada viimasel niidiotsal. Varu peab olema, kust häda korral hää nosida.

[Muudetud: 29-9-2010 logman]
k
kopec
Foorumi kasutaja
Autod: japs

Postitus Postitas kopec »

Varemalt sai ikka käidud, kuid praegu aja puudus see põhiline probleem. Tööpäev algab pool viis hommikul ja lõpeb kuidas kunagi-kella kahest, kuni kella üheksani õhtul. Kui tulebki nädalavahetus, siis on kodus nii palju teha, et pole nagu erilist jaksu enam kuhugi rännata.
Aga seltskond on super!!!
Ära osta omale autot,mida sa lükata ei jaksa!-Al Bundy
Kasutaja avatar
VäikeMägilane
Foorumi kasutaja
Autod: 2107R, Niva, VFTS
Kontakt:

Postitus Postitas VäikeMägilane »

Võibolla on natuke kohatu;) aga lisaks särtsu siia sellega, et
"miks foorumi kasutaja peaks üldse üritustel käima?"

mina leian, et kui just sinu parimad sõbrad ei ole siinse foorumi ja ladaga seotud, siis ei kiputagi eriti virtuaalsest maailmast välja. st. et ei pole piisavat huvi/vajadust minna kuhugi eraldi ja ongi asi ants.

Teiseks tean ka kodanikke, kes pole ei liige ega foorumis, kuid üritustel käivad

Ja ega ka need kes käivadki üritustel, siis on ikkagi näha, et on seltskonnad SELTSKONNAS... uued ja tihti üksinda kohale rännanud siksi juhid on tihtilugu kuskil eraldi...vanad tuttavad istuvad pudel käes isekeskid kuskil ja ajavad oma jutte - mis seal siis ikka juures passida (imelik kohati ka;)
va. muidugi mingid seltskonna üritused, kus kõik koos osaletakse, aga niisama vabal ajal või võistlustel passitakse kuskil "nurgas" - et võibolla on jäetud piisava tähelepanuta sellised kodanikud.
Tihtilugu ei panda ka tähele kui keegi lahkub või lõpetamine on kuidagi laiali vajunud (näiteks Taageperal 2007 vist panin tähele, et nii mõnigi ei julgenud või ei teadnud küsida ega ka suhelda programmi osas ning "eksles" ringi lihtsalt sellel üritusel...

Kuna inimesed on erinevad, siis ei saa kunagi nii et kõik üli rahul oleksid, et eks mingi kindlam seltskond jääb põhiliselt, kes siin koos käib. Ma arvan.

Minu huvi on pelgalt võidusõit ja sellega seonduv, seega näiteks muu tegevus suurt ei köida (harva kui loen midagi muud foorumiski peale selle:). Parimaid sõpru ka pundis ei ole, seega niisama grillima ma ei sõida. Aga eks aeg näitab, mis edasi saab, siiani on ta nii olnud.

Ainus mida ma võibolla oskaksin ka soovitada oleks vast leida midagi seesugust tegevust, kus kõik osalejad rakendust leiaksid - või suisa oleksid kohustatud natuke kaasa lööma - et just seda jääd sulatada ja proovida lõhkuda seltskondi seltskonnas. Ning üritustel oleksid konkreetsed algused ja lõpud - mitte et seltskond vajub kohale ja lookleb sõna lausumata minema

pikk jutt sitt jutt - ise ka eestist eemal veel 3aastat, seega vaevalt et kuhugi jõuan. Aga kui kodumaal siis rajapäevad ja wintercamp ning viimase aja lemmik-autoga orienteerumine on need kus mina püüan alati kohal olla ja luban ühe ürituse ka Põlva-Valga-Võrumaal organiseerida tulevikus, mis-jäägu saladuskes:yllatunud

[Muudetud: 13.10.2010 VäikeMägilane]
Festina lente!
a
ando
Ladaklubi Liige
Autod: 2101, 2102, 2108, Niva; Skif

Postitus Postitas ando »

Mina üldjuhul ei jõua üritustele aja ja raha koosmõju tõttu. Kuna ma tegelen aktiivselt mitmel rindel, võtab see ära väga suure osa minu ajast ja ka taskurahast. Ürituste hind on kohati väga ahvatlev kohaletulekuks, aga kuna minu rajakõlbulik auto vajab investeeringuid ja 02 pole sel aastal olnud maanteekõlbulik, olen pidanud olulisemaks tegeleda koduste asjadega. Häbi on tunnistada, aga pole kordagi jõudnud Raplasse sõitma, enda lohutamiseks tuleb öelda vaid seda, et on tartlase jaoks nõksa kaugel(just kütuse seisukohalt). Kuigi on ära käidud kunagi ka T?ehhis ja isegi kaheks tunniks Tallinnas piljardi mängimiseks 5 tundi bussis loksutud. Pole midagi parata, praegu on sellised ajad, kui tuleb teha valikuid-autod on kahjuks minu hobidest kalleim ning hetkel seetõttu ka tagaplaanil. Seltskonnakeskseid üritusi on meil aga praegu vähe olnud ja nende ajad pole mulle lihtsalt sobinud.

[Muudetud: 13-10-2010 ando]
Jõud taga, peab minema.
Kasutaja avatar
Kytt
Ladaklubi Juhatus
Autod: 4x2102, Jeep & Toyota

Postitus Postitas Kytt »

Minu peamiseks takistajaks on töö. Raha leiaks LK ürituse jaoks alati, muud kohustused saaks ka teisele ajale ümber tõsta ja katkise auto korral leidub alati mõni lahke klubilane kes küüti pakub, aga kuna ma töötan kahel laupäeval kolmest ja igal kolmandal pühapäeval, siis tõenäosus, et mõni üritus kattub mu tööpäevadega on väga suur.

[Muudetud: 16-10-2010 Kytt]
Kasutaja avatar
ROJEV
Autod: Ноль шесть, была(((

Postitus Postitas ROJEV »

Aastal 2007 kui ma NETI otsingusse toksisin sisse ,, LADA,, otsides Ladavaruosasid muu seas tuli välja LadaKlubi. Vot siis ronis mu sisse Lada pisik,tegelt oli ta ammu seal lihtsalt ärkas üles. Möödus veits aega peale registrerimisest LK-sse, ja lendasin ma Hiiumaa SC-le. Peale seda ronis mu sisse Klubi pisik. Veits veel möödus ja sain LK liikmeks. Sijani pole ühtegi Campi vahele jätnud. Parematl aegadel käisin ka teistel LK üritustel. Klubi andis minule nii adrenaliini kui ka uusi Sõpru.
Kahjuks pean tõdema et Klubi pisik tahab surra, sest kuradi MaSu tegi oma töö ära. Tänu Jurile (viaccess) osalesin ma LK orienteerumisel sel aastal ja eelmisel. Tänu minu kallimale sain ma raha kokku WC-il ja SC-il 2010 osalemiseks. Väga tahaks Kehala rajale, aga eisaa, sest juba präegu mõtlen kuidas WinterCamp-il 2011 Sõpradega kokku saada.
Kirjutan suvaliselt, kuulmise järgi!
Kasutaja avatar
robi
Ladaklubi Liige
Autod: 2107 1992
Kontakt:

Postitus Postitas robi »

Haaran korraks mikrofoni:
- üritused on atraktiivsed
- osalustasud ei ole kõrged, kuid kuni siiamaani palk ei võimaldanud.
- põhjus miks mina pole osalenud aktiivselt üritustel peitub pigem minu enda tegemistes. Nimelt hakkasin oma masinat korda tegema ja selle asemel lammutasin ta laiali.....tahtsin parimat kuid välja kukkus nagu alati.
Olen üritanud suurematel üritustel ja sellistel, kus oma masin pole oluline (kevade kuulutamine) osaleda. Ning iga kord on rõõm seltskonnast suur ja teotahe masin kokku laduda samuti.
Peale Summercampi otsisin juba aktiivsemalt võimalusi töö lõpuni viia, kuid töökohavahetus, reservõppekogunemine ja kodune majandamine ei võimaldanud mul kavatsusi ellu viia.
Ma ei taha masinat enne kokku panna, kui olen auto põhja alt korda teinud, selleks on vaja aga värvida ning nüüdseks on ilmad juba selleks tööks liiga külmad. Nii et kavas oleks lada kevadel tegema hakata. Senimaani plaanin aga aktiivselt üritustel publikuks käia.

tänan tähelepanu eest.
p
pavlik
Foorumi kasutaja
Autod: VAZ 21011 '78 / VIS 2346 '03 / ZAZ 965 '61

Postitus Postitas pavlik »

Ei ole ka mina siiamaani ühelegi üritusele jõudnud. Põhjused nagu tavaliselt: kord pole aega, kord pole raha (st ei raatsi janusevõitu autoga teise Eesti otsa bensiini põletama sõita), kord on mingi muu (atraktiivsem) üritus samal ajal, kord on auto (jälle) pulkadeks ja kord pole lihtsalt viitsimist. Ja nii need aastad lendavad ...

Kaks põhjendust tuli veel meelde. Esiteks täpsustus sellele, miks ma ei saa liikuda, kui Lada parasjagu juppideks: see on mu ainus auto, millega ma teen kõik oma igapäevasõidud. Ok, profiilist võib ju lugeda, et mul on veel üks kopikas, Niva, pirukamosse ja muhk, aga esimene ei sõida, teine võtab 13 l sajale, kolmas ka ei sõida ja neljandat hoia nagu s***a pilpa peal, et laiali ei laguneks. Nojah, suvisel ajal saaks ju tsikliga tulla, r**sk, sisse rääkisin ennast. Küüti palun ainult parimatelt sõpradelt - mingi kiiks. Ja teine põhjendus on perfektsionismist tingitud valehäbi. Arvi juba mainis seda, et mõni kardab "näpuga näitamist". Minu jaoks oli juba tohutu eneseületus see, et ma oma masinast teema tehtud sain ja igaüks võib näha, kui palju mul veel arenguruumi on. Nagu vaimsete häirete puhul ikka, see et laituse asemel tegelikult kiitust kuulen, ei veena :P
Ühesõnaga, loll kes põhjendust ei leia. Oma postitust vaadates tuleb täitsa tark tunne peale ;)

[Muudetud: 18-10-2010 pavlik]
Kasutaja avatar
zajetz
Ladaklubi Liige
Autod: 4x 2101x ; 626 ; Auris hybrid

Postitus Postitas zajetz »

Ma olen vast käinud 95% üritustest alates aastast 2004. Siis mul endal veel lube ei olnud siis esimesel üritusel oli mul isa autojuhiks. Ja edaspidi siis juba teised klubiliikmed kellelt sai palutud, et äkki nad saaksid aidata kui nad oma autoga mingil põhjusel minna ei saa. Olen olnud ka teistel kaasreisijaks kui oma autoga minna ei saa. Piljardi õhtule olen isegi rongiga läinud :D
Vahepeal ei ole olnud mul ega ka praegu ole ühtegi ladat millega tohiks tänaval liigelda aga see ei taksita mul mõne muu autoga üritusele tulemist.
Ka aega olen planeerinud niimodi, et saaks üritustel käia. Muud olulise tööd tuleb siis teha mõnel muul ajal Näiteks öösel kui päeval ei jõua.
Ühesõnaga kes tahab see saab.
Kasutaja avatar
reiner
Ladaklubi Liige
Autod: 4 x Lada

Postitus Postitas reiner »

Zaiku jutt õige, Kes tahab see saab!

Isegi käinud piljardiõhtutel rongiga. Päris mitmel korral käinud koos isaga rajapäevadel ja isegi ühel cambil. Asi on täielikult viitsimises ja tahtmises kinni..
Alguses ise veits põdesin isaga tulla, aga tegelikult ei olnud hullu midagi, mõlemad olime rahul.

Isegi kui liikuvat Ladat või ei ole üldse Ladat, tasub kohale tulla. See ei tähenda seda, et tulete ja istute oma autos, omaette jne. Ise peab ka aktiivne olema. Tulge, tutvustage, rääkige, küsige, mida iganes.. Nagu tegi seda kasutaja woody (kui ma nüüd õigesti mäletan) see aasta SC'l.
2009 winteril käisin pmst jala. Alati leidub kedagi kes on nõus auto peale võtma. Kunagi ei jäeta kedagi maha..

Edit: Kirjavigad..:p

[Muudetud: 17-10-2010 reiner]
Lower your standards and you'll never be disappointed!
p
Photographer
Foorumi kasutaja
Autod: Lada
Kontakt:

Postitus Postitas Photographer »

Avaldan ka arvamust!
Olen ühel talvisel üritusel käinud, tänu sellele et see üritus ei kattunud ühegi võistluse või mõne muu projektiga!
Edasi kirjutaks põhjused miks ei saa või ei ole osavõtnud üritustest:
- Enamus "raja-päevad" kattuvad mõne EAL“is registreeritud üritusega. Mõni ralli, noorteralli, rallisprint! (viimane näide 6 november)
- Suvistel "raja-päevadel" on keelatud kasutada kruusarehve, osadel talve üritustel käib jutt ka piikidest! Ühe ladaklubi ürituse pärast ei hakka ka soetama spetsiaalselt tänavarehvi, mis ühe üritusega ka otsa saab!
Lada mida oman on siiski 90% ettevalmistusega ralliks-sprindiks. Sellise autoga kurikate vahel sõitmine ei ole just liiga põnev ja paarisrajal tänavarehviga muutub asi ohtlikuks!

Kui tulevikus mõni üritus ei kattu sport üritustega ja on lubatud kasutada ka sportrehve püüame olla kindlasti kohal!

Edu ürituste korraldamisel igatahes.
Ühe kilomeetri kohta on alati kaks kilomeetrit kraavi !
o
olav
Foorumi kasutaja
Autod: VAZ 2105 ja 2112

Postitus Postitas olav »

Tere, eks see elutempo ole väga kiire ja palju vaja ära teha, eriti suvel seega pole sisuliselt vaba aega! Satusin esimest korda ladaklubi üritusele, trennipäevale möödunud pühapäeval ohekatkus. Tõenäoliselt polnud see üritus päris see mida teema alguses mõeldi, aga mina jäin seal veedetud ajaga väga rahule. Tõenäoliselt vean ennast ka kehalasse, kuid vist pealt vaatajana ka see kord. praegusel aasta ajal on aega rohkem.
Vabandan juba ette, kuid mind ausalt häiris eelmise postitaja rehvi jutt! olen aru saanud, et Photographer on ralli sõitja, tema peaks ju ometi teadma kus on piduri pedaal ja kui palju gaasi sõtkuda:(;). Ja ei kulu need tänava rehvid midagi nii kiiresti, naad ju nii kõva seguka võreldes sport rehviga. Soetamisest saan aru! Samas vaatasin ohekatkus M6mmi edenemist suve rehvidega, polnud paha. Silmajärgi oli sama kiire kui see teine 08, 01 ja bmw aga memad olid kruusakatega!
Photographer ära pahanda see oli minu arvamus tänava rehvi kohta. Aga teemase tagasi, usun et tulevikus püüan mitmele üritusele aastas jõuda! Tervitades
olav
Kasutaja avatar
m6mm

Postitus Postitas m6mm »

Minu esimesest kokkupuutest Ladaklubi rahvaga saab mõne nädala pärast 2a:bouncing. Ei oska mitte midagi negatiivset ütelda, ainult positiivne. Muidugi olen tavaliselt kohal ainult rajapäevadel ja trennipäevadel. Vigursõit ja orienteerumine - ma ei saa öelda, et tegemist oleks mingi jamaga, kuna pole ühestki osa võtnud. Lihtsalt minu huvi on kihutamine, kuid ma luban millalgi, kui kõik klapib, proovin ka need ära:cool:!
Minu kogemused siinse klubiga on ainult head! Kunagi kui ehitasin RR-autot ja oli vaja nõu või füüsilist abi, tulid/tulevad appi sulle sinu otsesed konkurendid, nii RR kui ka rajapäevadelt:o! Viimase SC eel olin müünud oma RR-auto ja krossikas oli ehitusjärgus ja ma helistasin esimesele klubikaaslesele kes ka kohe oli nõus mulle oma autot kiirenduseks seal laenama. Ühesõnaga 2a tagasi ei tundnud, polnud näinud ühtegi ladaklubi inimest. Täna olen saanud palju tutavaid/tutvusi kelle peale saab alati loota! Selline usaldus on võimalik ainult kui näitad üritustel ennast ka teistele!

PS. Olav, olen sinuga nõus, et sõita tuleb nii kiiresti kui tingimused lubavad:)! See on kindel, et kui oleks mul kruusarehvid seal olnud, oleksin veel kiirem olnud, aga kuna olid suverehvid, olin aeglasem.
Kasutaja avatar
apsu
Foorumi kasutaja
Autod: VAZ 2104
Kontakt:

Postitus Postitas apsu »

ei julge sõita ladaga teise Eesti otsa ja ega kusagil Tallinna lähedal ka praegu. Tihti on asi ka raha nappuses ja aja hõivatuses.
Võidusõit on nagu seks, kõik mehed arvavad, et nad on selles hirmus osavad
Kasutaja avatar
undu
Foorumi kasutaja
Autod: Audi 100 C4

Postitus Postitas undu »

njah olles ka ise suur autohuviline ja just ka lada huviline siis tahaks isegi klubi üritustel käia ja aktiivsemalt tegeleda aga eks ikka jääb see aja (kool) või raha taha ja juhul kui juhtub mõlemat nii raha kui aega olema kipun ma seda siiski oma ladasse investeerima ja üritusele kohale ikka ei jõua samuti jääb see mõnikord ka vanemate taha kes ei ole just väga vaimustuses mu sellisest hobist, samuti kui ei tunne kedagi ja ei tea eriti kuhu minna siis ka ei julge ehk olles ise pigem foorumikasutajana huviline ja lugedes lugusid teiste autodest olen saanud palju teadmisi juurde, enda autost ei julge aga teemat teha kuna tegu pole ilmselt ladaklubi kõlbuliku masinaga (palju roostet küljekarpides ja käsitsi pintsliga värvitud nt kõrvuti sellist autot ju samasse foorumisse ilusate ja säravate autodega panna pole mu meelest ilus) (kui tegin teema ja küsisin nö põllurallikate kohta tuli sealt palju negatiivset vastukaja mispärast ei tahaks ka väga oma nägu näidata mõnele mehele igaksjuhuks), aga miks mul see nö põllurallikas on on ikka see üks ja sama põhjus RAHA isegi kui huvi oleks väga suur ja tegutseda (võistelda nt rahvarallis) tahaks väga jääb see ikka raha ja aja taha pidama ja seepärast ongi odavam väljund see nö põllurallikas/hobirallikas kuidas keegi seda nimetab jah ma sõidan sellega põllu peal aga mitte nii et tükid taga vaid parandan ka seda nii kuis jaksan, seega tuleviku kohta kindlat lubadust anda ei julge aga olen kindel et kui koolid läbi ja oma elu peal hakkan aktiivsemalt ja tõsisemalt asjaga tegelema ja üritustest osa võtma seni aga pean asja vaatama foorumikasutaja vaatevinklist

[Muudetud: 8-1-2011 undu]
h
hunter
Ladaklubi Liige
Autod: vaz 2103 ja 21013 UAZ 31512

Postitus Postitas hunter »

Mina olen käinud kahel SC-l ja ühel WC-l.Selle aasta WC-l ei ole kindel kas saa tulla oma autoga kuna mina ja Raldo ei ole seda veel käima saanud(lada111):sein.Minul ei oleks kahju sõita nt lõuna eestisse kui camp seal toimuks.Nende rajapäevade ja teiste üritustega on nii et pole selle jaoks vastavat masinat,kuna endal garaasi pole siis puudub ka otsene võimalus ehitada seepärast ka 03 tegemine seisab.Ei ole eriti tore märjal ja külmal betoonpõrandal toimetada.Aga ühtegi campi plaanis vahele jätta pole.Kuidagi ikka saab.;)
Kasutaja avatar
sansa
Ladaklubi Liige
Autod: BA3 2101, 2105,21013, Viamobile

Postitus Postitas sansa »

Minu peamiseks põhjuseks talvel on trantsport, kuna talvel peres ühtegi masinat ei liigu. Aega leiaks küll ja raha taha ka asi ei jää, kui väga kallis pole( oleneb olukorrast). Üheks põhjuseks on veel, et pole endal auto lube, aga küll needki omal ajal tulevad, siis saan ka vabamalt üritustel käia. Ladaklubi olen juba ammu jälginud. Kasutaja sai tehtud 2010 aasta sügisel. Suvel püüan ikka kohal olla, kasvõi kaasa elajana. Teen algust siis 2011 aasta WinterCambiga kus plaanin kindlalt kohal olla. Kuigi kahju on sellest viiesajast kroonist aga loodan, et see on seda väärt.

[Muudetud: 30-1-2011 sansa]
Žiguliga juba igav ei hakka.
Vasta