Võimalus foorumi külastajatel oma Ladat lähemalt tutvustada
Foorumi reeglid Autoteema pealkirja vormistamine:
Auto mudel, kasutajanimi, väljalaskeaasta n: 2107, Revolutsionäär, 1989
Tasuks lisada ka märgend kujul projekt-MUDEL n: projekt-2107
Teemasse palun lisada juttu oma masinast ja lisaks ka pildimaterjali.
Pildimaterjali üleslaadimisel kasutada võimalusel foorumi pakutud funktsionaalsust, sest välistelt saitidelt viidatud pildid kipuvad ajaga kaduma.
SexSix kirjutas:Kindlustus on tänapäeval kasumit teeniv ettevõtmine. Võitlema peab, et enda õigused maksma panna. Võid natuke neid ehmatada LKF- i komisjoniga.
Nii ta on!
Aga seda ei taipa keegi, et ka VAZi keretööd on kena kopikas, keevitamine, materjalid, tööaeg, maksavad samapalju kui Lexuselgi. Vahe on ainult see et ühe pleki saad 100eeguga teisel 10 000eeguga.
Kunagi oli mul selle komisjoniga tegemist (LKF), sest teine osapool suvatses sealsamas avariipaigal laiematele teedele lahkuda. Pauk oli lihtsalt niipalju kõva. Kindlustus tal puudus. Olen sellest siin rääkinud.
Selles "komisjonis" oli tol korral veel hullem šaakalikari, kui kindlustusfirmad kokku. Tänapäeva seisu ma muidugi ei tea, aga fondist raha kätte saamine oli jahh just nii nagu kõlas kunagi Pika allkiri, et lihtsam oleks olnud metsikule kassile kahvliga võid perssse toppida.
Nii oli!
VäikeMägilane kirjutas:Aga seda ei taipa keegi, et ka VAZi keretööd on kena kopikas, keevitamine, materjalid, tööaeg, maksavad samapalju kui Lexuselgi.
Tont seda teab, kas kindlustuse tüübid seda taipavad või mitte, aga probleem ikka ju selles, et tõmbavad Auto24 lahti, vaatavad seal esimest ettejuhtuvat roostekäkki ja üritavad tõsise näoga väita, et minu masina väärtus on sama. Ja siis tuleb muidugi remondikalkull masina hinnast suurem.
Põhimõtteliselt mul aega nendega kakelda maa ja ilm - teine sõitev masin ju olemas ja ega selle pilli vigastused kah sõitmist sega (kui just sinised mehikesed mõlkide kallal norima ei hakka).
Kindlustusselts muide ei ole Ergo, IF on. Aga see on väike lohutus, et statistika järgi Ergos veel suuremad tõprad on
Nonii, rõõmsaid uudiseid. Kas ei olegi kõik kindlustusfirmad/agendid sead ja shaakalid või mul lihtsalt joppas roppu moodi. Peale väikest kirjavahetust, mille käigus sai selgitatud minu auto ja suvalise Auto24 leida oleva roostekäki erinevusi, saabus selline teatis:
Hüvitada liikluskahjust põhjustatud varakahju (vara rikkumise kahju) esitatud nõude alusel vastavalt LKS §-le 35 kindlustusandja poolt aktsepteeritud summas. Sõiduki taastamiseks on ettevõttele/isikule TIMECOLORS OÜ väljastatud garantiikiri.
Ei pidanudki ähvaradama hakkama, nüüd tuleb ainult oodata, kui pikk töökoja järjekord on.
Vahepeal masin töökojast jälle kätte saadud, üldjoontes asi ilus (eks tõsine autopede ikka ju leiab asju, mida ise oleks omaarust paremini teinud, aga see selleks).
Aga nüüd jonnib r**sk. Probleem sai alguse reedel, kui linnas kulgedes kadus korraga jõud. 100 m pärast tuli tagasi, et siis 200 m pärast lõplikult lahkuda. Suri välja ühesõnaga, sõidu pealt. Natuke käiasin, võttis eluvaimu sisse, aga jällegi umbes 200 meetriks. Siis enam koostööle ei allunud. Käima läheb, sellega probleeme ei ole, aga käib 3-5 sek ja siis sureb välja.
Senine rikkeotsing: kuna suve poole oli probleeme süütega, siis sai vahetatud jagaja kondekas ja süütepool - lihtsalt profülaktika mõttes, sest nagunii oli plaanis vahetada. Küünlad, jagaja rootor ja kaas said suvel vahetatud. Süütesüsteemist on seega "vanad" (ehk 21 000 sõitnud) veel kontaktid (need said 1000 km tagasi puhastatud ja reguleeritud) ja kõrgepingejuhtmed. Kogu süütesüsteem sai muidugi elektrivärkide puhastus-kaitse-jms aerosooliga üle käidud - halba ikka ei tee.
Aga noh, kogu pull nägi nagunii rohkem bensuprobleemi moodi välja. Bensupump töötab rahuldavalt - käsitsi pumbates käib juga ca 10 cm kõrgusele. Sellegipoolest võtsin ta lahti ja puhastasin ära. Igaks juhuks, peale kokkupanekut pumpas sama eduliselt. Järgmine etapp - bensufiltrist bensiin läbi käib (ilma märgatava pumba tootlikuse languseta, mul on ta pumba ja karpa vahele pandud), see jäi praegu vahetamata. Siis karpa nõelklapp. Pidas. Sellegipoolest vahetasin koos pesaga välja ja reguleerisin ujukitaseme uuesti ära (selle mõõtsin enne nõela vahetust kah üle - normis). Uus nõel kah peab. Ja tuleb lahti ka, kui ujuk alla vajub. Karpa enda sees oleva bensufiltri puhastasin kah ära.
Saabus aeg käivitada. Õhuklapp kinni, starterit ja käib. Pidu! Õhuklapp kinni, pöörded 2000-2200, 30 sek ja seisab. Nagu oleks süüde välja keeratud. Mida ********** ?!? Edasi juba tuttav värk: läheb käima, pööre ronib üles (õhuklapp ju kinni), paar sek ja jälle kutu. Peale väljasuremist proovisin käsitsi pumbata (et äkki nõelklapp kinni või vastupidi, uputab) - ei lase, järelikult karpa täis. Uus katsetus (et vahepealse pumpamise mõju elimineerida), karpa kaas maha ja tõesti - bensiin on täiesti olemas. Ei tundu uputavat kah.
Mis k***di pärast ta siis käima ei jää?
Järgmiseks vahetan ära jagaja rootori (tont neid raadiohäirete takisteid teab), katkesti kontaktid ja kaane keskelektroodi (see ei näe kuigi hea välja) - pole ju kallid jupid ja halba nende vahetamine kindalsti ei tee.
Niikaua ootan ideid. Nagu ikka, eelisjärjekorras nendelt, kes oma seniste tegudega on tõestanud, et nad autodest nii mõndagi teavad.
Tuli meelde olulist lisainfot kirjutada: et ujukiruumi puhastasin ära ja düüsid puhusin läbi. Ja kaane tihendi panin uue - nägi väsinud välja.
Aga Olaaf juba küsimuse vormis vastamisega ette jõudnud. Karpa mark läks tõesti hoopis meelest kirjutada: DAAZ 2101-edasi hetkel peast ei mäleta, üks esimesi versioone igatahes, ujukikambri õhutusklapiga.
Peab muidugi mainima, et väljasuremiseks pole see mootor kunagi palju põhjust vajanud - eks kõrge surveaste ja kerge hooratas annavad oma panuse.
Aga süüteluku põhja hästi ei usu - kas siis ei peaks kogu elekter kaduma? Aga mul seiskub ainult mootor, mille järel süttivad laadimise ja õlirõhu lamp, nii nagu peab. Teine asi, et kuidagi liiga süstemaatiline on see värk - esimese katsetuse järel käib pool minutit, ja edasi ainult turtsatab korraks. Teine asi, mis jamada võib, on mootori mass, aga ka siis peaks asi juhuslikum olema.
Liiga täpsete vahedega sureb välja. Eeldaks ka toitesüsteemi viga, võib äkki paagis mingit soga sees loksuda, mille võttur iga kord endale ette imeb ja siis ei mahu enam bensiini piisavalt peale? Vahest on mõtet vollajupp ennem pumpa otse kankusse või kusagile bensiini täis topsi panna ja vaadata kaua siis käib?
Peale bensupumba vahetamist ja kogu torustiku (kaasa arvatud paagi tuulutuse) suruõhuga läbi puhumist otsustas auto, et hakkab tööle.
Kogu see värk on muidugi piisavalt veider, et äkki on tal täna lihtsalt hea tuju ja homme ikka endist viisi. Eks paistab.
Ahjaa, bensupumba vahetasin sellepeale, et mingi hetk soostus ta küll käima ja läks pöördesse kah, aga see-eest kadus tühikäik. Kusjuures koos tühikäiguga kadus ka filtrist bensiin - gaasi vajutades kõik normaliseerus (st lõi ka filtris taseme uuesti üles). Sellest tekkis pisuke kahtlus pumba klappide pidamise suhtes.
Oh ei meeldi mulle, kui mul õigus on, ehk täna jälle alguses tagasi.
Pisukeste variatsioonidega siiski - sedapuhku startis kolme püti peal, kergelt gaasi andes oli siiski nõus enam-vähem normaalselt töötama. Tundub uputamise moodi ja tõesti, bensufilter triiki täis (tavaliselt on tase kuskil 1/4-1/3 peal). Karpal siiski otseseid uputamise tunnuseid ei paistnud.
Ma ei saa aru, see peab mingi lihtne ja labane viga olema. Midagi sellist, mis lihtsalt kahe silma vahele jääb. Nõelklapi või ujuki ajutine kinnikiilumine, mis ilmneb ainult tööasendis, mitte siis kui karpa kaas on maha võetud näiteks.
Peab vist hakkama kasutama vanu pirukamosseaegseid nõkse - kui autole läheneda haamri ja suure kruvikeerajaga, hakkab võluväel kõik tööle. Vähemalt mosse sai küll omal ajal vihjest aru.
ujukinõela kolmel juhtäärel sooned sees on siis võib kinni kiiluda küll selle..
ujutamist on selgelt näha karpast - seinad muutuvad niiskeks..
Kui masin stardib kolmel pütil ja kompresioon olemas kõikides silindrites on viga ikkagi süütes.
Õhulekkeid pole kuskil ja karburaatori tasapinnad sirged?
Männiku laiali Garage
"90 percent of carb problems are ignition related.."
Ujukinõel sai siis kui jamad algasid vahetatud koos pesaga. Aga kui nõela/pesa kvaliteet s*tt, siis võib ikkagi kinni kiiluma hakata. Uputamist paraku pole olnud aega tõestada - pealt on karpa ilus ja puhas, sisse pole peale seda viimast jama olnud aega vaadata. Õhtul peale tööd ei viitsi väga taskulambiga kapoti all mütata - eks ole seda nooremast peast liigagi palju tehtud.
Süütega ma ütleks on nii ja naa: kui säde ei ole päris 5+, siis minu mulje põhjal juhtub üsna kergesti, et lööb üheainsa püti täis ja ise puhtaks ei põleta. Muidugi säde võiks mul juppe ja reguleeringut arvestades korralik olla, aga iial ei või teada.
Karpa tasapinnad ja õhulekked, njah. Kui karpa peale panin, olid sirged. Üks asi, mis mul kah peast on läbi käinud, aga mida pole kontrollida jõudnud, on see seguklapi telje ümber olev karterituulutuse pöördklapp. See pidada teinekord ka kummalisi asju tegema.
Veidi rohkem kui aastase marinerimise järel otsustasin, et aitab naljast ja tuleb enda punasele antikristusele jälle eluvaim sisse puhuda. Ei tea, kas oli tal üksi konutades häbi hakanud või oli tõepoolest abi jagaja kõige sulgede ja karvadega välja vahetamisest, aga käima ta läks. Mitte päris poolest pöördest, aga ilma meelitamiseta. Ah kuidas paitab kõrvu Lada mootori tuttav plärin.
Pisukese järelemõtlemise järel raalisin lahti ka probleemi olemuse ja põhjuse. Põhjuseks oli mõistagi minu lollus, aga olemuseks see, et ma olin mingitel segastel asjaoludel peale pannud 01 jagaja, mitte lühendatud võlliga 03 jagaja. No ja lühikesel jagajal vajus võll alla, rootori ja kaane kontaktide vahe läks suureks ja säde muutus nõrgaks. Kuna surve kasvades peab ju kasvama ka läbilöögiks vajalik pinge, siis silindris sees ei pruukinudki sädet olla.
No kohe üldse ikka ei vea. 2 ja pool kuud sai sõidurõõmu nauditud, aga nüüd otsustas aparaat jälle iseloomu näidata. Suri välja, edasi vaikus. Starterit muidugi ketrab, aga see on ka kõik. Ilmselgelt elekter. Eks nädalavahetusel selgitan välja, kas lusika nurkaviskajaks oli süütepool, jagaja kondekas või rootor. Esimese asjana peab muidugi kontaktid üle vatama, aga nood oleks ette hoiatanud.
Mis loom see lühendatud võlliga 03 jagaja on??
võllil on selline randi moodi asi nuudist veidi ülespoole kiigates - see hakkab hammaka peal juba kandma, kui blokist maha võetud..
Parem on jagaja ja ploki vahele seib viilida.
Männiku laiali Garage
"90 percent of carb problems are ignition related.."
Aga vahepealsest ikaldusest on jälle üle saadud: süütepool oli hädade allikaks. Maha võttes selgus, et oli teine lausa punni läinud ja loksutades oli kuulda, kuidas mähised korpuses ringi uitavad. Sõitis see pool ca 2000 km ainult - sula s*tt, tuleb tõdeda.