Auto värvimine
Auto värvimine
-
cCozmonauT
- Foorumi kasutaja
- Autod: BMW V8, Pontiac V8
- Kontakt:
Tavalist ja metallikut tohib segada küll. Eeldusel, et tegu on ühe ja sama seeria värviga.
Pahtlit lihvitakse 240ga, 100 on JAMA !
Krunti lihvitakse kõigepealt 400 kuivalt ja siis 500 kuivalt. Ja seda olenemata sellset, kas on metallik või tavaline värv, üks on lihtsalt metallik. Vesilihvi ei kasuta tänapäeval enam keegi, va hajutuste tegemisel ja poleerimisel (2000 ja sinnakanti)
5 päeva hiljem sa enam lakkida ei saa. Lakk pane peale siis kui on näha, et värv on kuiv. Olenevalt temperatuurist - 15-20minti ja võib lakkima hakata. Juba järgmine päev enam lakkida eisaa, lakk tuleb kohe maha. 5t päevast rääkimata.
Pritspahtlit võid tavalise pritsiga lasta küll, peaasi et düüsidest läbi tuleb. Ise ma pritspahtlit ei kasuta enam ammu, vaid täitekrunt ja enamat polegi vaja.
Ja ärge värvige sadoliniga, pange 200eek liitrile juurde ja võtke vähemalt mõni veoki seeria värv.
Logman, lahustibaasil värve ei saa juba mõndaaega. Tallinnas kadakateel üks firma muidugi hangeldab neid vist venest aga üldiselt on nende kättesaadavus üsna kehva. Välistatud muidugi veoki, laeva jm rasketööstusevärvid.
[Muudetud: 20-1-2009 CozmonauT]
Pahtlit lihvitakse 240ga, 100 on JAMA !
Krunti lihvitakse kõigepealt 400 kuivalt ja siis 500 kuivalt. Ja seda olenemata sellset, kas on metallik või tavaline värv, üks on lihtsalt metallik. Vesilihvi ei kasuta tänapäeval enam keegi, va hajutuste tegemisel ja poleerimisel (2000 ja sinnakanti)
5 päeva hiljem sa enam lakkida ei saa. Lakk pane peale siis kui on näha, et värv on kuiv. Olenevalt temperatuurist - 15-20minti ja võib lakkima hakata. Juba järgmine päev enam lakkida eisaa, lakk tuleb kohe maha. 5t päevast rääkimata.
Pritspahtlit võid tavalise pritsiga lasta küll, peaasi et düüsidest läbi tuleb. Ise ma pritspahtlit ei kasuta enam ammu, vaid täitekrunt ja enamat polegi vaja.
Ja ärge värvige sadoliniga, pange 200eek liitrile juurde ja võtke vähemalt mõni veoki seeria värv.
Logman, lahustibaasil värve ei saa juba mõndaaega. Tallinnas kadakateel üks firma muidugi hangeldab neid vist venest aga üldiselt on nende kättesaadavus üsna kehva. Välistatud muidugi veoki, laeva jm rasketööstusevärvid.
[Muudetud: 20-1-2009 CozmonauT]
- logman
- Ladaklubi Liige
- Autod: 1,3 "vasmjorka", 1,2 "kopeika", 1,4d vollwaagen
- Kontakt:
Tänud, cozmole info eest.
A kas veebaasil oleva värviga tegutsemisel on ka mingeid eripärasid võrreldes alküüdiga värvimisel? Lihtsam jooksma lasta jne.
Suvel ja sügisel sai natuke maalritööd tehtud (kaks masinat) ja kogesin, et kuuskede loomiskirest olen lahti saanud
.
Kapott ja hüdropaak minu värvitud:
http://forum.automoto.ee/attachment.php?aid=29088
http://forum.automoto.ee/attachment.php?aid=29086
A kas veebaasil oleva värviga tegutsemisel on ka mingeid eripärasid võrreldes alküüdiga värvimisel? Lihtsam jooksma lasta jne.
Suvel ja sügisel sai natuke maalritööd tehtud (kaks masinat) ja kogesin, et kuuskede loomiskirest olen lahti saanud

Kapott ja hüdropaak minu värvitud:
http://forum.automoto.ee/attachment.php?aid=29088
http://forum.automoto.ee/attachment.php?aid=29086
-
hhelitehnik
- Foorumi kasutaja
- Autod: Ladamees olen
-
cCozmonauT
- Foorumi kasutaja
- Kontakt:
No eks kasutatakse, aga millepärast ?
Vesivärviga on minumeelest palju lihtsam värvida. Pole suutnud veel jooksma ajada. Lisaks vesivärv katab vägahästi ja värvin ainult 1.5 kihiga. Lakk on nagu lakk ikka, lahustibaasil ja seda on samakerge jooksma ajada kui lakki ikka. Vesivärviga on ainult see jama, et kodus garaashis sellega enam suurt midagi teha pole, sest vähemalt minupraktika näitab, et vesivärv tahab korraliku sooja saada vee välja aurustumiseks. Aga kui keegi on vesivärviga kodus värvinud siis tahaks arvamusi ja muljeid kuulda.
Kas Sm. Kiwa värvib Standoxiga ?
Vesivärviga on minumeelest palju lihtsam värvida. Pole suutnud veel jooksma ajada. Lisaks vesivärv katab vägahästi ja värvin ainult 1.5 kihiga. Lakk on nagu lakk ikka, lahustibaasil ja seda on samakerge jooksma ajada kui lakki ikka. Vesivärviga on ainult see jama, et kodus garaashis sellega enam suurt midagi teha pole, sest vähemalt minupraktika näitab, et vesivärv tahab korraliku sooja saada vee välja aurustumiseks. Aga kui keegi on vesivärviga kodus värvinud siis tahaks arvamusi ja muljeid kuulda.
Kogemusi Standoxiga küllaga, aga praegu DuPonti kasutaja..Algselt postitas: CozmonauT
Cozmo, kuidas pahtlit 240-ga lihvida on? ise lihvin 120 ja 180 paberiga, ning kui mingi hullem lauspahteldus, siis algus ikka 80-sega..
selle jaoks silikon pesu ja teised asjad mõeldud, see vesilihvi mõgin jääb ise sinna lõgaks uksevahedesse ja liistude alla!!Algselt postitas: kj
Sellepärast, et mustus ja muu kaka korralikult kätte saada
[Muudetud: 21.1.09 Kiwa]
Töö tegi ahvist inimese, inimene ostis ?iguli
-
cCozmonauT
- Foorumi kasutaja
- Kontakt:
Või noh jah, sesmõttes küll, et 80-120-180 on mul sellise.. esimese lihvimise teema. Viimased kihid lükkan ikka 240ga. kj jutust mõtlesin, et 100ne paber, et sellega alguses võib küll enamvähem kuju anda aga no paga, seda tuleb ju veel kindlasti pärast üle pahteldada ja korralikuma paberiga üle lasta.