Algselt postitas: Uki
Mul on siduriga selline jama, et auto oli seisnud augustikuust õues, enne kui selle ära ostsin. Nüüd detsembri algul, kui käisin autot proovimas, pandi see üle pika aja tööle, kuid siis sain küll kohalt minema, kuid kui tahtsin teist käiku panna, sidur hästi ei lahutanud ja tõusis üles tagasi vaid poole peale. Pandi siis sisse vedelamat õli ning tol korral sai korda. Nüüd aga laupäeval oli jälle esimest korda peale seda minu lühikest (teist käiku sisse ei saanud, kui õli sai korda, polnud aega enam proovida) proovisõitu masinal sõitmist mõni km ARK-i ja tagasi, pühapäeval seisis ning nüüd, esmaspäeval jälle sidur poole peal. Täiesti üles tuleb siis, kui varbaga kaasa aitad. Milles võib häda olla? Tuli küll pikk jutt s**t jutt, kuid ehk saite aru.
Kuidas seda vedelamat õli pandi? Kallati lihtsalt peale? Samasugust jama põhjustavad nii õhk süsteemis, mis võib olla vedeliku vahetamise tagajärg, kui see, et kogu süsteem on lihtsalt suuremas koguses s**ta täis.
Kehvemal juhul muidugi olku poolt mainitud kõrvalekalded.
Kallati lihtsalt vanale veidi uut peale jah. Siis veel küsisime, et kas tohib nii segada vana õliga jne. Siis ütles müüja küll, et miskit ei juhtu ja kallas edasi.
Kuna siduriajamis kasutatakse piduriõli ja pidurisüsteemis teatavasti vedelikke segada ei tohi - põhjusel, et segunedes võib kompott "keema mitta" st. tekivad õhumullid, süsteemi - siis pole ka siduriajamis mõistlik vedelikke omavahel segada. Kõiki müügimehi ei maksa uskuda
Kui süsteem klimpe täis ,siis tuleb ta tühjendada ,läbi pesta ja uue õliga täita.
Millega läbipesu toimetatakse? Ise kasutaks piiritust ja kompressori abi.
Nüüd, kui ilmad soojemad on, on viga kadunud. Ning kui külm oli, siis oli kah see viga vaid hommikul ja õhtul, päeval, kui soojem oli, oli viga kadunud
Kuidas metall toru otsasid saab lahti keerata?
Mul ei taha siduri torul kumbki ots lahti tulla. Nii kõvasti on kinni, et tavaline mutrivõti viskab üle.
Ööseks panin MoS2 -ga likku, ehk on abi. Kuid ma kardan et peab poodi uue toru järgi minema.
Algselt postitas: allah
Kuidas metall toru otsasid saab lahti keerata?
Mul ei taha siduri torul kumbki ots lahti tulla. Nii kõvasti on kinni, et tavaline mutrivõti viskab üle.
Ööseks panin MoS2 -ga likku, ehk on abi. Kuid ma kardan et peab poodi uue toru järgi minema.
Selle jaoks spetsiaalne võti...Lauliku tänava Ladapoes maksis 27.- kui õigesti mäletan...kui toru läbi on, siis saad ka lihtsamat teed minna - lõikad läbi ja keerad kas silmuse või padruniga...
Võti ise peaks välja nägema midagi sarnast(kujutamisoskus on mul nagu on ):
Seal kus on vahe, tõmmtakse võti üle toru...seatakse kandid mutri peale ning poldiga pingutatakse võti tihedalt mutri ümber...keeramise rõõm järgmiseks
...parem kaotada üks minut oma elust, kui kaotada oma elu ühe minutiga...
Ei olnud seal Lauliku tänaval sellist võtit enam.
Muud üle ei jäänud kui tegin toru katki ja keerasin padrunvõtmega.
Kas peab töösilindri juurest vabakäiku suurendama, kui siduripedaali kiirel allavajutamisel siduri juursest kostab metalse kõlaga kolksatus? Aeglaselt vajutades pole midagi kuulda!
asi on et iseenesest ei leki,kui auto sõidus on on kõik korras aga kui yle 3päeva seisab(kylma ilmaga)siis on vedelik läinud.tuttav ytles et mingi kylm siduri kojas kinni ja laseb vedeliku välja.
Kui mu auto töötab tühikäigul siis on kuulda mingit häält, kui vajutan sidurit siis see hääl kaob ära, kas sidur on peaaegu kaotanud oma töövõimed vms?
Algselt postitas: richard
Kui mu auto töötab tühikäigul siis on kuulda mingit häält, kui vajutan sidurit siis see hääl kaob ära,
Käigukasti hääl. Seal mingid laagrid või hammasrattad häälitsevad. See näitab käigukasti kulumist. Võib sõita veel väga kaua, võib ka homme päev otsad anda.