Aprillikuu boikoteerimine 2010: Statoil ja Neste
LISAINFO :
http://boikoteerimine.forums-free.info/ ... ste-t6.htm
http://streetrace.org/foorum/viewtopic. ... 03&start=0
Eestlased on muidu loomu poolest suht rahulikud ja tolerantsed, ehk taluvad ja kannatavad igasugu riigi ning suurfirmade "päheistumist", aga kui prooviks korra enda käsile võtta ja püüda ühiselt midagi ära teha.
Kütusehind on Eestis üle igasuguse taluvusepiiri, pea 18.-/L (võrdluseks Venemaal ~8,5; Soomes ~21,5; Hispaanias 12,5). Näiteks Soome hinda ei saa aga kuidagi meie hinnaga võrdsustada, kuna elatustase on väga erinev.
Pigem peaks võrdlema mitu liitrit kütust jõuab iga riigi kodanik oma riigi keskmise palga eest osta. Soome kodanik kes teenib keskmist palka (45000) jõuab ntx. 21,5 hinnaga osta umbes 2100L bensiini. Eesti kodanik kes teenib keskmist (11000) suudab aga kõigest 600L (18.-/L) bensiini osta. Kui me tahaks et meie elukvaliteet oleks kütusehinna kohapealt sama kui Soomes, siis peaks meil kütus maksma 5,2eeku/L
Nii et pole mõtet võrrelda meid teistega ja sel põhjusel hinda juurde kruvida, vahet pole kas seda teeb riik aktsiisi näol või kütusefirma suure kasumi eesmärgil. Tavakodanik ei saa sellest mingit kasu, kuna riik kulutab enamuse kütuseaktsiisist hoopis mujale kui ntx. teedeehitusse/remonti, kuna ei suuda muud moodi lihtsalt majandada. Muid hüvesid parem ei mainigi mis mujal euroopas on tavalised, kuigi rahva maksukoormus palju väiksem kui meil ja elukallidus sama.
Nii et väike samm meilt kõigilt ja võibolla muutub ka meie bensuhind inimlikumaks
Kes meist ei tahaks et kütus oleks odavam, suvi kohe ees, hobiautod ärkavad, rohkem sõitmist, rääkimata igasugu kummipõletamis üritustest
Teeme siis väikse kampaania ja hoiame Statoilist ja Nestest terve aprilli kuu eemale. Ning et boikott oleks täielik, siis kabanossi ja kohvimehed leiavad ju palju paremad burgeriputkad (ntx. hea söögikoha teemast)
Mina igatahes liitun selle aktsiooniga!
http://boikoteerimine.forums-free.info/ ... ste-t6.htm
http://streetrace.org/foorum/viewtopic. ... 03&start=0
Eestlased on muidu loomu poolest suht rahulikud ja tolerantsed, ehk taluvad ja kannatavad igasugu riigi ning suurfirmade "päheistumist", aga kui prooviks korra enda käsile võtta ja püüda ühiselt midagi ära teha.
Kütusehind on Eestis üle igasuguse taluvusepiiri, pea 18.-/L (võrdluseks Venemaal ~8,5; Soomes ~21,5; Hispaanias 12,5). Näiteks Soome hinda ei saa aga kuidagi meie hinnaga võrdsustada, kuna elatustase on väga erinev.
Pigem peaks võrdlema mitu liitrit kütust jõuab iga riigi kodanik oma riigi keskmise palga eest osta. Soome kodanik kes teenib keskmist palka (45000) jõuab ntx. 21,5 hinnaga osta umbes 2100L bensiini. Eesti kodanik kes teenib keskmist (11000) suudab aga kõigest 600L (18.-/L) bensiini osta. Kui me tahaks et meie elukvaliteet oleks kütusehinna kohapealt sama kui Soomes, siis peaks meil kütus maksma 5,2eeku/L
Nii et pole mõtet võrrelda meid teistega ja sel põhjusel hinda juurde kruvida, vahet pole kas seda teeb riik aktsiisi näol või kütusefirma suure kasumi eesmärgil. Tavakodanik ei saa sellest mingit kasu, kuna riik kulutab enamuse kütuseaktsiisist hoopis mujale kui ntx. teedeehitusse/remonti, kuna ei suuda muud moodi lihtsalt majandada. Muid hüvesid parem ei mainigi mis mujal euroopas on tavalised, kuigi rahva maksukoormus palju väiksem kui meil ja elukallidus sama.
Nii et väike samm meilt kõigilt ja võibolla muutub ka meie bensuhind inimlikumaks
Kes meist ei tahaks et kütus oleks odavam, suvi kohe ees, hobiautod ärkavad, rohkem sõitmist, rääkimata igasugu kummipõletamis üritustest
Teeme siis väikse kampaania ja hoiame Statoilist ja Nestest terve aprilli kuu eemale. Ning et boikott oleks täielik, siis kabanossi ja kohvimehed leiavad ju palju paremad burgeriputkad (ntx. hea söögikoha teemast)
Mina igatahes liitun selle aktsiooniga!
- SexSix
- Foorumi kasutaja
- Autod: 013
Raske teema.
See bensiini hind on ja ülemõistuse kallis. Aga kuidas ma tööle oma elamisega saan? Nimelt töökoht 185 kilomeetri kaugusel. Hommikul olin Leedus ( E 95-4,04 LIT-i ) ja koju tulles läbi Läti (E 95-0.769 LAT-i). Meil siis kõige kallim. DK oli Leedus 3,42 LIT-i ehk 15.50 krooni. Vaks vahet Eestis oleva müügihinnaga?
-
aArvos
- Foorumi kasutaja
- Autod: 2105, Volvo V70, Mazda 6 BMW 740Individual, mõned Transitid, mõned JAWA-d ja MF70-d ja ZIL-131
Kahjuks üsna mõttetu vaev boikotti teha. Solidaarselt võib ju ühineda, kuid kahjuks ei saa mina sedagi teha, kuna Statolist hoian eemale juba aastaid. Minu kogemuste põhjal täiesti mõttetu koht. Nii kütuse suhtes kui muu nänni suhtes, mida seal müüakse. Tankla eluga kursis olles võin kinnitada, et bensiini müüakse tanklas üksnes viisakuse poolest. Kui bensu müük üldse lõpetada, ei juhtu mitte midagi, bensult saadav kasum katab pea ainult müügi kulud. Põhiline tankimine käib 50.- ja 100.- krooni eest. Mille pealt tankla eksisteerib, on rekad, mis võtavad diislit tonni liitri ringis tykk. Kui rekafirmad üritusest osa võtaksid, siis oleks tanklad küll käpuli. Kuid vaevalt need sellega kaasa tulema hakkavad.
Põhilise kirve koorib siiski riik, mitte tankla. Tankla panb krooni otsa, riik aga väänab enne seda umbes 8 krooni sisseostu hinnale lisa. Aktsiis + käibemaks. Nüüd tahab Tallinn veel müügimaksu ka otsa keevitada. Peab tõesti hakkama venemaa poole vaatama ja sealset kütet hankima. Kuuldavasti müüakse lasnas vene bensu 13 eek/l.
Olaafil aga õigus, Lukoili bens on tõesti olnud tasemel. Isegi aiatraktor võttis seda 40 % vähem kui mujalt ostetud bensiin. Lukoili bens sai otsa, valasin mujalt toodu sisse, hakkas kohe paukuma ja vahele jätma.
Põhilise kirve koorib siiski riik, mitte tankla. Tankla panb krooni otsa, riik aga väänab enne seda umbes 8 krooni sisseostu hinnale lisa. Aktsiis + käibemaks. Nüüd tahab Tallinn veel müügimaksu ka otsa keevitada. Peab tõesti hakkama venemaa poole vaatama ja sealset kütet hankima. Kuuldavasti müüakse lasnas vene bensu 13 eek/l.
Olaafil aga õigus, Lukoili bens on tõesti olnud tasemel. Isegi aiatraktor võttis seda 40 % vähem kui mujalt ostetud bensiin. Lukoili bens sai otsa, valasin mujalt toodu sisse, hakkas kohe paukuma ja vahele jätma.
Üks VAZ peab autopargi hulgas alati olema.
Eesti kütuse kvaliteedist rääkimiseks tegin kunagi selle teema.
Lukoili kohta veel niipalju, et Volgaga 80-85km/h maanteed sõites võttis Statoili küttega mitte vähem kui 12l. Lukoiliga aga 8-8,5 liitrit.
[Muudetud: 3-4-2010 twist]
Lukoili kohta veel niipalju, et Volgaga 80-85km/h maanteed sõites võttis Statoili küttega mitte vähem kui 12l. Lukoiliga aga 8-8,5 liitrit.
[Muudetud: 3-4-2010 twist]
- logman
- Ladaklubi Liige
- Autod: 1,3 "vasmjorka", 1,2 "kopeika", 1,4d vollwaagen
- Kontakt:
Olgu, kisan jälle välja.
Mis kuradi RIIK! Ja mis kuradi TALLINN???
Arvos, ise elad ka riigis, mille moodustavad peale sinu veel umbes 1,3 milli elanikku. Ja samas oled ka Tallinna kodanik. Miks siis tõstad neid makse?!
Ehk siis riigikogu, vabariigi valitsus, linnavalitsus jne....
peaminister, teede- ja sideministeerium, linnapea, volikogu jne....
(nimelt kõik väikse tähega, sest suured minu jaoks enam ei passi)
Mis kuradi RIIK! Ja mis kuradi TALLINN???
Arvos, ise elad ka riigis, mille moodustavad peale sinu veel umbes 1,3 milli elanikku. Ja samas oled ka Tallinna kodanik. Miks siis tõstad neid makse?!
Et asi selge oleks, kes on kes ja mis on mis, siis palun, kasutage edaspidi õigeid väljendeid ja nimetage ametiasutusi nende õigete nimedega.Algselt postitas: Arvos
Põhilise kirve koorib siiski riik, mitte tankla. Tankla paneb krooni otsa, riik aga väänab enne seda umbes 8 krooni sisseostu hinnale lisa. Aktsiis + käibemaks. Nüüd tahab Tallinn veel müügimaksu ka otsa keevitada.
Ehk siis riigikogu, vabariigi valitsus, linnavalitsus jne....
peaminister, teede- ja sideministeerium, linnapea, volikogu jne....
(nimelt kõik väikse tähega, sest suured minu jaoks enam ei passi)
- robi
- Ladaklubi Liige
- Autod: 2107 1992
- Kontakt:
Ma ei hoia küll pidevalt kätt tarbijauudiste pulsil, kuid hiljuti jäi meelde nupuke, kus toodi välja, et hoolimata raskemast majandusaastast on kütusemüüjate kasumimarginaalid tõusnud.
Igasuguste aktsiisitõusude varjus on mugav tõsta ka kasumimarginaali. Näiteks nii, et kütuseaktsiisi tõsteti 1.- võrra liirti kohta, kütuse koguhinnad kasvasid aga 1.30- ......
Statoil ise ületab pidevalt esmaspäeviti/teisipäeviti uudisekünnist, kuidas ta alguses tõstis kütusehindasid ja siis jälle langetas, sest teised ei tulnud hinnatõusuga kaasa.
Algatus ise on huvitav, kuid endalgi on selline lootusetuse tunne. Täpselt nagu meie praeguse linnapeaga, 100 000 allkirja tema vastu ja ei midagi.
Kütusehiiglastega on ju veel raskem maadelda.
Samas kavatsen siinse info põhjal edaspidi Lukoili tanklat nuumama hakata.
Kunagi 90'ate lõpus tegi Baltmotors Tallinnas erinevate kütusetanklate kohta majasiseseks kütusehankeks pimeuuringu TTÜ labori koostööl.
Lukoil müüs kvaliteetkütust ning Statoli ja Neste solki. Võimalik, et midagi pole muutunud.
Igasuguste aktsiisitõusude varjus on mugav tõsta ka kasumimarginaali. Näiteks nii, et kütuseaktsiisi tõsteti 1.- võrra liirti kohta, kütuse koguhinnad kasvasid aga 1.30- ......
Statoil ise ületab pidevalt esmaspäeviti/teisipäeviti uudisekünnist, kuidas ta alguses tõstis kütusehindasid ja siis jälle langetas, sest teised ei tulnud hinnatõusuga kaasa.
Algatus ise on huvitav, kuid endalgi on selline lootusetuse tunne. Täpselt nagu meie praeguse linnapeaga, 100 000 allkirja tema vastu ja ei midagi.
Kütusehiiglastega on ju veel raskem maadelda.
Samas kavatsen siinse info põhjal edaspidi Lukoili tanklat nuumama hakata.
Kunagi 90'ate lõpus tegi Baltmotors Tallinnas erinevate kütusetanklate kohta majasiseseks kütusehankeks pimeuuringu TTÜ labori koostööl.
Lukoil müüs kvaliteetkütust ning Statoli ja Neste solki. Võimalik, et midagi pole muutunud.
- logman
- Ladaklubi Liige
- Autod: 1,3 "vasmjorka", 1,2 "kopeika", 1,4d vollwaagen
- Kontakt:
Ma ikka ei väsi
.
Peas keerlevad igatsugu mõtted ja alati taanduvad nad ühele pinnale:
kipun võrdlema meie klubi Eesti Vabariigiga.
Võiksite kah võrrelda. Need loomulikult, kes klubi tegevusega kursis.
Kui Ladaklubis ka selline raiskamine, maksu suurendamine, paristamine ja laiamine aset leiaks nagu meie vabariigis või Tallinna linnas, siis minu poolt küsimus, et kui kaua meie juhatus pukis püsiks?
Tean juba ette vastust
ja teate teiegi.
Miks siis riigis taoline olukord endiselt kestab?
Kunagi, kui vabamat aega leian, jutustan sellest pikemalt. Nüüd aga läheb odav eesti ori tööle
.

Peas keerlevad igatsugu mõtted ja alati taanduvad nad ühele pinnale:
kipun võrdlema meie klubi Eesti Vabariigiga.
Võiksite kah võrrelda. Need loomulikult, kes klubi tegevusega kursis.
Kui Ladaklubis ka selline raiskamine, maksu suurendamine, paristamine ja laiamine aset leiaks nagu meie vabariigis või Tallinna linnas, siis minu poolt küsimus, et kui kaua meie juhatus pukis püsiks?
Tean juba ette vastust

Miks siis riigis taoline olukord endiselt kestab?
Kunagi, kui vabamat aega leian, jutustan sellest pikemalt. Nüüd aga läheb odav eesti ori tööle

-
lLaada
- Foorumi kasutaja
- Autod: Nokia, Nolada.
Mina ntx boikoteerin juba vähemalt 5 aastat kõiki eesti tanklaid ja mitte midagi ei ole juhtunud...
St siuke boikott on absoluutselt mõttetu. Kui nüüd keegi küsib, et miks ma sellise idiootsuse vastu midagi teinud ei ole siis võin vaid täies jõuetuses väita, et mina praegusele linnavõimule valimisel volitusi jaganud ei ole. Aga ükskõik kellele teisele praegustest ka mitte, st, et pmst rahval kui sellisel puudub võimalus mingilgi muul moel kui protestiaktsioonidega oma sõna ütelda... paari liitri bensiini ostmata jätmine kindlasti mingi protestina ei mõju.

St siuke boikott on absoluutselt mõttetu. Kui nüüd keegi küsib, et miks ma sellise idiootsuse vastu midagi teinud ei ole siis võin vaid täies jõuetuses väita, et mina praegusele linnavõimule valimisel volitusi jaganud ei ole. Aga ükskõik kellele teisele praegustest ka mitte, st, et pmst rahval kui sellisel puudub võimalus mingilgi muul moel kui protestiaktsioonidega oma sõna ütelda... paari liitri bensiini ostmata jätmine kindlasti mingi protestina ei mõju.
-
tTarts
- Ladaklubi Liige
- Autod: Vaz 2101
- Kontakt:
Ise ka olnud enamus aega stati klient ennem seda shell,mis oli tuntavalt kimmam küte,kuna statt tappis meiemaal shell-i, siis arvasin,et normaalsematkütet polegi.
Kuulates tei kommentaare peaks ka lukoli poole vaatama ,mis juhtub.
Nestest ei räägi üldse ,se peris pask.
Vene kütus maitseb ka hea,statika oma detob rohkem kui õige vene 98-saga
Kuulates tei kommentaare peaks ka lukoli poole vaatama ,mis juhtub.
Nestest ei räägi üldse ,se peris pask.
Vene kütus maitseb ka hea,statika oma detob rohkem kui õige vene 98-saga
Aga Sankt-Peterburis pidi selline vinge minetitegija baba elama,et imeb Lada kasvõi -30C juures sumbutitoru kaudu käima.
-
ggrimes
- Foorumi kasutaja
- Autod: Lada 2105 83a. Ford scorpio 4x4 2.8
- Kontakt:
Kas see on müüt ,et Statoil toob nüüdsest kütust sisse otse norrast ?
Mitte lätist/leedust vms, kus enamus teised tanklaketid.
Seda sisi statoili poolt juba mõned kuud. Talvel mu sierral oli kütusefilter jääs... ja -30 kraadiga ei tahtnud üldse töödata ja jõudu polnud. Vaid statoili e98 pani ta mul normaalselt tööle
Ja sõitsingi enamus aeg vaid Stati 98-saga... Nii kui 95 sisse panin, oli sama jäma jälle !
Mitte et ma nüüd statoili niimodi pooldaks. Aga 3km raadiuses on mul siin küll 5 erinevat tanklat valida. Kuid statoil on kodule kõige lähemal, ja sealt ka muud nodi tavaliselt hea osta.
Mitte lätist/leedust vms, kus enamus teised tanklaketid.
Seda sisi statoili poolt juba mõned kuud. Talvel mu sierral oli kütusefilter jääs... ja -30 kraadiga ei tahtnud üldse töödata ja jõudu polnud. Vaid statoili e98 pani ta mul normaalselt tööle

Mitte et ma nüüd statoili niimodi pooldaks. Aga 3km raadiuses on mul siin küll 5 erinevat tanklat valida. Kuid statoil on kodule kõige lähemal, ja sealt ka muud nodi tavaliselt hea osta.