Tehnika poolelt lähemalt sai mootoriks 1600 ketiga mootor, 4 käiguline kast ja Lada tagasild. Amorid on mingi Sachsi coiloverid "traktori" vedrudega. Pidurid on stock Lada ja tagatuled kärupoest. Esituled on mingisuguse põka omad, esimesed suunad aga vene motikalt. Bensupaak on nö võidusõidu paak mis mahutab vaid 20L.
Miks me valisime just Lada doonoriks? Põhjus lihtne. ESTfieldide idee autor Valter Teppan kinnitas meile et nii mõnigi teine samasugune stock Lada tehnikaga masin on valmimas ja suvel saame sellise odava ja võrdse hobi ringraja klassi. Aga võta näpust. Teised ehitajad olid vahepeal midagi kõssamata otsustanud loobuda Lada tehnikast ja siis oleme meie need 2 ainsat õnnetut stock Lada tehnikaga ESTfieldi omanikku. Meie suureks üllatuseks aga liikus masin väga reipalt edasi. Ringrada olme sellega nühkinud me isaga mõlemad. Minu parim ringiaeg Audrus on 1.08 koma midagi. Mõistagi sõitsid teised võimsamate masinatega härrad meist sigetel mööda nagu postidest aga kurvides olin mina südikam ja tänu sellele on igasugu ESTfieldi klubisõitudelt kui ka päris ringraja võistluste demostartidelt nopitud mõningaid karikaid.
Tänaseks on auto aga juba teist aastat algosadena Raadil tehases ja ootab meie hoolitsevalt kätt. 01 ringraja projekt on piisavalt aega röövinud et ESTfieldike unarusse jääks. Mis asjad sinnamaani viis? Enne 2007 talvekorterisse panekut otsustasime, et aitab sellest lagunevast vanakooli tehnikast ja tõmbasime auto pulkadeks. Nüüdseks oleme jõudnud asjaga niikaugele, et autol on küljes Volvo 240 tagasild ja ootab soojemat aega, mil saame ta koju Pärnusse ära tuua, et installida Fordi T9 käigukast ja samaara mootor. Tundub tuttav? Tõsi ta on, sest meie rinka Lada sõidab sama setupiga. Mootor saab ka järgi aidatud kergema kolvigrupi ja õõnestatud kaane näol. Ka lisandub sinna kerge hooratas ja kangem nukkvõll. Toitma hakkab seda südant mingi tavline karburaator esialgu. võimu loodame saada 100hj kanti rattast. Seda on auto 620 kilo juures piisavalt.
Pilete kahjuks esialgu mul rohkem ei ole pakkuda. Kui satun teise arvuti juurde, siis kahtlemata lisan neid juurde, seal peaks pilte olema nii ehitusest kui ma muust melust.

[Muudetud: 11-2-2010 uzzac]
[Muudetud: 11-2-2010 uzzac]