Lisatuled?

Lisatuled?

Audio, elektrisüsteem, turva
Vasta
r
rene07
Foorumi kasutaja
Autod: Vaz 2107, Niva 2121, Jaapani masuudipress...Pajero...

Lisatuled?

Postitus Postitas rene07 »

Küsimus härrastele elektrikutele selline, kust kohast võtta vool eraldi lülituvatele lisatuledele salongist. Autoks Niva 2003.a.
Kasutaja avatar
Marek504
Foorumi kasutaja

Postitus Postitas Marek504 »

Millal sa tahad neid lisatulesi lülitada? Kas siis kui täistuled põlevad või täiesti omaette millal iganes?
Tilkuritel mitte tülitada...
r
rene07
Foorumi kasutaja
Autod: Vaz 2107, Niva 2121, Jaapani masuudipress...Pajero...

Postitus Postitas rene07 »

Omaette. Aga kui kaugtuledega ühendada, siis vist hakkab liiga koormama ja võib lülitid ära põletada.
Kasutaja avatar
Marek504
Foorumi kasutaja

Postitus Postitas Marek504 »

Lisatuled tuleb läbi relee panna. Ja lisatuledesse mineva voolu võtad akust, vähemalt 4ruuduse juhtmega. Siis toimib asi ilusti.
Tilkuritel mitte tülitada...
m
mauer
Foorumi kasutaja
Autod: Lada Niva 1,7i ; BMW 525tds; Wolksvagen passat 1,9 tdi

Postitus Postitas mauer »

Ma enda nivale lisatulesid ette panin siis tulede voolu võtsin otse akult. Relee juhtimisvoolu võtsin kaugtulede relee juhtimisvoolu e. selle voolu mis käib läbi roolisambal oleva kangi. Tuled süttivad nüüd koos kaugtuledega, lülitist saan välja lülitada ainult lisatuled, st jäävad põlema ainult org täistuled. Kui sa tahad aga kaugtuleid eraldi lülitada siis peab lüliti olema kolme asendiga, mul hetkel kahe. Ma ostsin poest selle lisatulede ühendamis komplekti seal skeem ka olemas. Ahjaa juhtmed vahetasin ka jämedamate vastu, tundusid kuidagi nirud olema. Välja vahetasin ainult tulede voolu ja massi juhtmed, seal liigub põhivool. Teine vooluring ainult relee juhtimiseks.
Vasta