Jätkuks siis volvo silla teemale. Nimelt mul siis jäid siiski veel mõned kysimused seoses volvo sillaga õhku. Alustaks siis algusest nagu ma aru olen saanud levinumad sillad mis pannakse 200, 700, (300?) seeria omad eks ning kas mõni originaalis yldse diffrilukuga ka olemas on v see on täitsa eksisteerimatu? Mis ylekannetega neid leidub?
Keegi kes on ise lukku aretanud võiks veidi näpukaid jagada mis nippidega teha saadud.
Mul endal on silla otsimine/alla panek tulemas krossi projektile ning ei tea asju hästi selle kohapeal.
Loodetavasti keegi aitab ega näkku löö.
Ladale pannakse alla 200 seeria volvo silda. 300 vist on nõrk või mida iganes (see ei ole auto nagunii). 700'jase sild on 10 cm laiem.
200 seerija silda on ka kahte varianti: Dana 1030 (vanem mudel) ja Dana 1031 (uuem mudel).
Ülekandeid on saada standardis 3.15 - 4.10 enim levinud on 3.73 .
1031 on minu arusaamade järgi kiiremate ülekannetega, 1030 aeglasematega.
300 sild on teistsugune kui 200/700 oma. 300 sild on nö poolsõltuv deDion tüüpi. Lihtsustatult veovõllid on on põhimõtteliselt nagu sõltumatu vedrustusega autol, kuid eraldi on olemas ka jäik sillatala.
Esimeste aastakäikude 300 seeria käigukast asetses tagasillaga koos, mis paraku ei olnud töökindel lahendus.
Kes 300 silda tahab, siis praegu on Tallinna Kuusakoskis komplektne 300 Volvo olemas. Seal ma seda uurisingi:lol
volvo sild ei kannata hõppeid pidi laiali minema (räägivad rallimehed) Ja USAst on saada volvo sillale mis iganes ülekannet ja LSD. Need sillad on USAs suht levinud.
Detroit locker on lihtsalt sillaluku nimi.
Reduktoriosa on aga DANA 30, leidub seda igatsugu Jeepidel esisillas.
Soovitatav oleks 1031 sild, kuna seal on korpus tugevam ja suurem. Seal sees ka 3.73 ja üles ülekanded st. ladale sobiva ülekande leiab lihtsamini, ei pea olema hüpersupermegatuuning ralli vidin vaid Jeep'i originaal.
Algselt postitas: põletaja
Detroit locker on lihtsalt sillaluku nimi.
Reduktoriosa on aga DANA 30, leidub seda igatsugu Jeepidel esisillas.
Soovitatav oleks 1031 sild, kuna seal on korpus tugevam ja suurem. Seal sees ka 3.73 ja üles ülekanded st. ladale sobiva ülekande leiab lihtsamini, ei pea olema hüpersupermegatuuning ralli vidin vaid Jeep'i originaal.
olen just vastupidi arusaanud, et dana 1031 on kiiremate ülekannetega kuni 3,54 (endal 3.15) ja 1030 aeglasemate ülekannetega 3,73(endal 3.73 ja 2X 3.9). Ja jeebi esisillas peaks olema sama reduktor taga on vist jeepidel dana 44 ja 60
Algselt postitas: Mel
Esimeste aastakäikude 300 seeria käigukast asetses tagasillaga koos, mis paraku ei olnud töökindel lahendus...
Ei tea midagi, mul siiamaani sõidab vahetatud on ainult üks veovõll, meie käes on sõtnud ligi 300000 km. Ainuke jama on selles et tagasild lekib pealt, mingi auk on sisse roosetanud või ei tea mis seal juhtunud on. Käigukasti kohta pole ühtegi halba sõna.