Estakaadi või kanali ehitus
-
lLadaNiva
- Foorumi kasutaja
- Autod: Lada Niva'78 (kap rem. 2001)
Tervitus!
Suveti tahaks välitingimustes autot uurida just altpoolt. Aga kuna tungrauaga tõstmine ja siis alla roomamine on tülikas ja ka ohtlik, siis oleks vaja ehitada kas estakaad (saab autoga peale sõita) või kanal (kaevta). Tahaks teha midagi lihtsat.
Kas keegi on kunagi midagi sellist ehitanud?
Või mida arvate, kanali puhul on vist lihtsalt augu kaevamise juures sissevarisemise oht? Kanal ei pea ju suur olema, peaasi, et ise sisse mahun.
LadaNiva
Suveti tahaks välitingimustes autot uurida just altpoolt. Aga kuna tungrauaga tõstmine ja siis alla roomamine on tülikas ja ka ohtlik, siis oleks vaja ehitada kas estakaad (saab autoga peale sõita) või kanal (kaevta). Tahaks teha midagi lihtsat.
Kas keegi on kunagi midagi sellist ehitanud?
Või mida arvate, kanali puhul on vist lihtsalt augu kaevamise juures sissevarisemise oht? Kanal ei pea ju suur olema, peaasi, et ise sisse mahun.
LadaNiva
Niva- see ongi vene ime!
- logman
- Ladaklubi Liige
- Autod: 1,3 "vasmjorka", 1,2 "kopeika", 1,4d vollwaagen
- Kontakt:
Kanali juures on ikka suurem mure sellest vee eemalehoidmine. Otsad-küljed saab ükskõik millisest kandilisest kivist laduda (silikaat, fibo näit.)
Estakaadi odavam ja lihtsam kokku klopsida - teed kasvõi puidust, kui raud kalliks osutub.
Siin ühe mitteodava kanalisatsiooniga kanali valmimise lugu:
[Muudetud: 28-2-2009 logman]
Estakaadi odavam ja lihtsam kokku klopsida - teed kasvõi puidust, kui raud kalliks osutub.
Siin ühe mitteodava kanalisatsiooniga kanali valmimise lugu:
[Muudetud: 28-2-2009 logman]

- logman
- Ladaklubi Liige
- Kontakt:
Punasest saab valge 
Ähh, unistada võib ja unistanud olen hullult palju ning unistan ka edasi ...
Sest ilma ei toimukski midagi, istuks niisama oma roostetava raua otsas ja oleks üliõnnelik
Et siis katusega kanal ja katus seisab eemalasuvatel müüridel ja katusel annab 70% aastast sooja vett päikeseküte ning seinte vahel bullerist purzuika kui päikest pole jne ...
Uhh, nii ta on! Ideid miljooooon
Püsigem teemas, noored!

Ähh, unistada võib ja unistanud olen hullult palju ning unistan ka edasi ...
Sest ilma ei toimukski midagi, istuks niisama oma roostetava raua otsas ja oleks üliõnnelik

Et siis katusega kanal ja katus seisab eemalasuvatel müüridel ja katusel annab 70% aastast sooja vett päikeseküte ning seinte vahel bullerist purzuika kui päikest pole jne ...
Uhh, nii ta on! Ideid miljooooon

Püsigem teemas, noored!

- logman
- Ladaklubi Liige
- Kontakt:
Ma eriline spetsialist ehitamise vallas pole.
Tegelikult olen päris võhik. Müüri pole kunagi varem ladunud, see oli elu esimene katsetus.
Ikka liigagi palju sai tööde käigus toavahet joostud (garaazh tuleb isa hoovile) ja nõu küsitud.
Aga niipalju siis teadmiseks, et too ehitis asub kerge kallakuga pinnal ja piltidelt on näha need aluspostid, millele vundamendi plaanin valada.
Postide tipud on vundamendi aluseks ja nii tuleb teha tohutult täitetöid.
Täiteks liiv, kruus ja maakivid.
Kunagi Via pakutud kasutatud silikaat oleks siinkohal marjaks ära kulunud, aga transpordi puudusel nad Valgamaale jäidki
.
No ja liiv on teada-tuntud ülihea soojahoidja. Veesooni nii kõrgel pole, pinnaseks rähk (lubjakivi, liiva, savi ja kuratteabmilleveel segu), millega postiaukude kaevamisel (käsitöö) kõvasti kimpus olin. Seega niiskus puudub
ja ei näe mingit vajadust muuks niiskusetõkkeks peale ruberoidi.
Tegelikult seda pilti mul pole, kus rubekas kah juba paigas ning kanali otsad väljastpoolt liivatäite saanud. Samuti jõudsin sügisel tagumise seina aluse enam-vähem normaali ajada.
Tegelikult olen päris võhik. Müüri pole kunagi varem ladunud, see oli elu esimene katsetus.
Ikka liigagi palju sai tööde käigus toavahet joostud (garaazh tuleb isa hoovile) ja nõu küsitud.
Aga niipalju siis teadmiseks, et too ehitis asub kerge kallakuga pinnal ja piltidelt on näha need aluspostid, millele vundamendi plaanin valada.
Postide tipud on vundamendi aluseks ja nii tuleb teha tohutult täitetöid.
Täiteks liiv, kruus ja maakivid.
Kunagi Via pakutud kasutatud silikaat oleks siinkohal marjaks ära kulunud, aga transpordi puudusel nad Valgamaale jäidki

No ja liiv on teada-tuntud ülihea soojahoidja. Veesooni nii kõrgel pole, pinnaseks rähk (lubjakivi, liiva, savi ja kuratteabmilleveel segu), millega postiaukude kaevamisel (käsitöö) kõvasti kimpus olin. Seega niiskus puudub

Tegelikult seda pilti mul pole, kus rubekas kah juba paigas ning kanali otsad väljastpoolt liivatäite saanud. Samuti jõudsin sügisel tagumise seina aluse enam-vähem normaali ajada.
- siim789
- Foorumi kasutaja
- Autod: Vaz 2107 90a, Ford Taunus 81a, BMW e39 530dA Touring 00a
Kuna tundsin ikka väga puudust sellise asja vastu, siis sai kah midagi nokitsetud:spin Kasutasin käepäraseid vahendeid, mida õuepealt leida võis. Viimistlus on veel tegemata. Vaja veel pealesõidule paar tükki juurde keevitada, siis estakaadi siseservadesse torud, et kogemata auku ei sõidaks ning estakaadi lõppu ka stopperid, et kogemata liiga kaugele ei sõidaks. Aga masina kannatab juba peale ajada. Kõrgus jäi kuskil 1.20m ja tooliga auto all istudes on päris hea tegutseda:D
Selline see leiutis siis välja näeb. Taustal olevat vanarauda ja mud kola ärge pange tähele

Selline see leiutis siis välja näeb. Taustal olevat vanarauda ja mud kola ärge pange tähele

-
kkopp
- Foorumi kasutaja
- Autod: Lada111 8v
Mina tegin omale lihtsa odava kanali nii.Garaazi põrandasse auk 3x1m kaevasin kuni paeni ca meeter,külgedeks vanad elekrtiliini postid,otstesse vanad kõnnitee betoonist äärekivid,betoonpostide vahele pisut segu.Pae peale hakkas pinnase vesi sisse pressima,tuli teha drenaaz 30jm mida olin tahtnud juba ammu teha metsaaluse kuivendamiseks.Kanali põhja valasin betoonist,otsas väike auk kust saab ka põhja pesemisel tekkkiv vesi drenaazi voolata.