Säästke kuusetoomisel noorendikke!

Jutud vabal teemal / huvitavad pildid ja viruaaltuuning
Vasta
Kasutaja avatar
logman
Ladaklubi Liige
Autod: 1,3 "vasmjorka", 1,2 "kopeika", 1,4d vollwaagen
Kontakt:

Postitus Postitas logman »

Jõulupuu kojutoomine on omaette rõõm.
Et seda ammust ja kallist traditsiooni ka tänapäeval
elujõulisena hoida, pakume RMK poolt sellist
võimalust. Isad ja pojad, emad ja tütred, tulge
oma jõulupuule metsa ise järele - nagu vanasti.

Loe lähemalt ... <---

Jõulukuuski tohib raiuda sealt, kus neil ei ole lootust suureks kasvada; teede ja kraavide servadest, liinide alt.

[Muudetud: 20-12-2008 logman]
m
moosmoosik
Foorumi kasutaja
Autod: ei ainsatki ladat enam !

Postitus Postitas moosmoosik »

eks ta õige ole muidugi.

kusjuures on huvitav see et kuni 1m puu hind on suts alla 30.- ning kuni 2m puu hind on 118.- kui lähed ise metsa järgi. samas vaadates viimaste aastate kuusemüügihindu siis jääb mulje et kuuseärikad tahavad ühe jõuluga elada järgmiseni välja. meelevaldne juurdehindlus. viimaseaasta hindadest ei tea sest pole tahtmist olnud ennast sinna vihastama minna.

p.s. kui ostad kuuse siis normaalne on et see ka ära pakitakse sulle (see mingi võrk mis kuuse kokku tõmmab) aga kui küsisin et pakkida kah ,siis hind mis nõuti oli pool kuusest.
g
grimes
Foorumi kasutaja
Autod: Lada 2105 83a. Ford scorpio 4x4 2.8
Kontakt:

Postitus Postitas grimes »

Järvel sain vahepeal abis käidud kuuskede müümisel...
Kuuskede hinnad ikka on jh parajad... 200 - 550.- oli kuusk vist... Ja nulg 375 - 675.-
Võrgutamine/pakkimine 20.-
Kuuse kojutoomine 200.-
Kuusejalg... pole kindel aga oli vist 225.-

Suht koht kallid ikka.
Kasutaja avatar
logman
Ladaklubi Liige
Kontakt:

Oh jah need hinnad... :P
Ma rohkem juhinduksin teema pealkirjast. Mingi roheline ma pole ja kellelegi maksnud pole ka kunagi ja ei kavatse tulevikuski maksta.

Varem, kui veel ise metsas tööl olin, siis leivanumber oli loomulikult käbidega kuusk koju tuua.
Kuidas seda saab?
Saab ikka, kui õnne on :D.
Vargusega tegemist pole, lihtsalt ükskord just enne jõule viimasel tööpäeval Ida-Virumaal juhtus harveriga lageraiet tehes selline lugu, et ühe suure kuusepuu langedes murdus latv maad puutudes ära ja lendas laia kaarega eemale. "Vauu! Käbid!", läksid mul kohe silmad pungi pähe ja nii tookord selle ladva koju lohistasingi. Väga raske tükk muide ;).
Vaid kaks korda olen sellise trikiga hakkama saanud, ülejäänud kuused said ikka hangitud kraavipervedelt, kus nad võsaniiduk muidu nagunii ära purustaks.
Kasutaja avatar
SexSix
Foorumi kasutaja
Autod: 013

Metsaomanik.

Postitus Postitas SexSix »

Muidugi naabritädi käis samasuguse ilmaga kui täna võtmas jõulukuuske...muidugi minu metsast!Mahasaetud kuuse juurest viisid jäljed naabri ukse taha.
Teine lugu järgmine:Ühel suurel (60-70 aastasel)kuusel viidi latv koos käbidega minema?!Nüüd vist peab jälle minema kaherautsega passima...
m
Mel
Ladaklubi Liige
Autod: 3x fwd, 5x rwd

Postitus Postitas Mel »

Peale viimast tuisku ja tormi on neid käbidega kuuski saadaval päris lademetes:)
Käin nii hobikorras päris tihti metsas ja see viimane torm tegi palju paha. Paljud noored (läbimõõt tüvel 5-15cm) kuused ja männid on lume raskuse ja tuule koosmõjul pooleks murdunud. See, et suured puud juurtega koos üles tõmmatud või pooleks on tavaline, aga et noored puud nii massiliselt maas, seda ma polegi kunagi varem näinud.

See mis täna Viimsi poolsaarel toimus pani ikka täitsa imestama. Kõik metsateed olid tihedalt autosid täis ja iga põõsa taga vahtis keegi saega.

Haruldaseim puu, mis jõulude ajal tuppa on sattunud oli paar aastat tagasi hõbekuusk. Täitsa müstiline puu oli. Ei tahtnud üldse ära kuivada, lõpuks sai veebruaris välja viidud ja sedagi mitte kuivamise tõttu.
i
Indy
Foorumi kasutaja
Autod: VAZ 21011 -`80 (projekt), Nissan Primera 2,0 TD
Kontakt:

Postitus Postitas Indy »

Algselt postitas: Mel
Haruldaseim puu, mis jõulude ajal tuppa on sattunud oli paar aastat tagasi hõbekuusk. Täitsa müstiline puu oli. Ei tahtnud üldse ära kuivada, lõpuks sai veebruaris välja viidud ja sedagi mitte kuivamise tõttu.
OT Vara viisid välja, jaanipäeval oleks tulnud viia... :P
Ise arvan, et ei too üldse kuuske, selleks mul paarimeetrine liilia akna all, ja õues kasvavad kuused.
http://static2.nagi.ee/i/p/224/99/056248910b4f52_m.jpg/1

[Muudetud: 21-12-2008 Indy]
Kasutaja avatar
logman
Ladaklubi Liige
Kontakt:

Indy, ää' aa' patujuttu!
Nää' ku' hubane, ku' selline tegelane toanurgas passib:Pilt
m
Mikk
Ladaklubi Liige
Autod: VIS 23464-10

Postitus Postitas Mikk »

ise ka käinud värsketelt raiesmikelt otsimas ja täna sai just ühe ööbimisega retkelt tuldud ja kõik jutud vastavad tõele, seltskonnad metsas koos juhendava RMK mehega või siis teine variant, maha kukkunud puud ja ladvad, mida ka Aegviidu kandis oli kõvasti. Ja kus oli ikka ilus ilm Aegviidu kandis nädalavahetusel. Olgem ikka mõistlikud ja kui kuuse tuppa toome, vaataksime ikka millise kuuse toome.
Vasta