Kahtlane karastusjook, mis ei taha paari miinus kraadiga külmuda!
- juss
- Foorumi kasutaja
- Autod: 2106/2101/2X21011/VTR1000(streetfighter)
Sai siis paar päeva tagasi ostetud sellist karastusjooki nagu on TARHUN. Vedeleb ta siis rõõmsalt sigullis kõrvalistuja taga maas. Väljas nüüd olnud juba mitmeid päevi pidevalt külma -5 ja mina sõidan autoga ainult niipalju, et hommikul 25km kooli ja peale lõuna tagasi. Ja vaatan täna toda tarhunni pudelit, oh ime ja polegi ära külunud, kuigi sellise ilmaga külmusin mul kõik muud vedelikud ära mis autos vedelesid!
Oskab keegi äkki komenteerida mis krt nipiga to tarhun ära ei külmu.
Oskab keegi äkki komenteerida mis krt nipiga to tarhun ära ei külmu.
-
mmoosmoosik
- Foorumi kasutaja
- Autod: ei ainsatki ladat enam !
Lahuse, milleks jook on, külmumistemperatuur pruugib vabalt olla alla nulli. Vaadake kasvõi söögisoolalahust (tänavatel)
. Tegelikult kokakoolaga on nii, et alguses kristalliseerub vesi lahuse koostises ja siis hiljem (madalamalt temperatuuril) siirup.
Ma ei tea, aga kas pudelis tekkiv rõhk ka külmumistemperatuuri muudab... Keemistemperatuur sõltub küll rõhust, kas ka sulamistemperatuur, seda ma ei tea...

Ma ei tea, aga kas pudelis tekkiv rõhk ka külmumistemperatuuri muudab... Keemistemperatuur sõltub küll rõhust, kas ka sulamistemperatuur, seda ma ei tea...
Teeme tööd aeglaselt, aga see-eest sitasti...
- overspeed
- Foorumi kasutaja
- Autod: Omapärane Vene Tehnika
- Kontakt:
Vedeliku külmumise temp. söltub tema soolsusastmest (koostisest) ning röhust [nii positiivsest kui negatiivsest (vaakum)].
Näit: köige soolasem gaseeritud mineraalvesi mida olen maitsnud, BOURJOM (kirjutati vist nii), oli kinnine pudel ning -15C juures ei jäätunud ära. Nii kui korgi maha keerasin ja röhu välja lasin, kristalliseerus kogu pudeli sisu ca 6 sek jooksul. Lahe vaatepilt iseenesest, sest pudel on ju läbipaistev ja kristalliseerumist oli hea jälgida.
Näit: köige soolasem gaseeritud mineraalvesi mida olen maitsnud, BOURJOM (kirjutati vist nii), oli kinnine pudel ning -15C juures ei jäätunud ära. Nii kui korgi maha keerasin ja röhu välja lasin, kristalliseerus kogu pudeli sisu ca 6 sek jooksul. Lahe vaatepilt iseenesest, sest pudel on ju läbipaistev ja kristalliseerumist oli hea jälgida.
Arrogance diminishes wisdom.
meenus üks kunagi kuuldud laul:
http://www.zone.ee/spt_mp3/Tarhuni%20laul.mp3
[Muudetud: 13/11/2005 null]
http://www.zone.ee/spt_mp3/Tarhuni%20laul.mp3
[Muudetud: 13/11/2005 null]
- juss
- Foorumi kasutaja
- Autod: 2106/2101/2X21011/VTR1000(streetfighter)
Pole kül tarhunniga seotud, aga tegemist küla ja kuumaga. Nimelt sai mõned aastada tagasi lõõdud kodus katust, ja sai siis ikka käidud külma vedelikku tarbimas (katus musta värvi) koledalt kuum oli. Varsti avastasin , et see külma vedeliku tarbimine kuuma ilmaga oli mul 2 esi hammast lõhki ajanud!:sein