K:Värviline armaka valgus
kellelgi on kogemusi erinevate (punase, sinise, jne) armatuurivalgustega? Effekt on muidugi valgete kellade puhul. Sõber lasi pirnid sinise lakiga üle, aga valgus jäi tuhmiks. Äkki kasutada vängemat pirni?
aa, ja kuidas 03/06 spido ja tahhoka seierid ära tulevad, jube kõvasti kinni?:puzzled
aa, ja kuidas 03/06 spido ja tahhoka seierid ära tulevad, jube kõvasti kinni?:puzzled
-
pPriidic
- Ladaklubi Liige
- Autod: Samara 2108 Baltic
liiga võimsad pirnid sulatavad oma ümbruses kõik ära 
ja lakitud pirnil kipub kuumaga lakk maha tulema:(
aga tavapirnile pane silikooni mütsid pähe! igas autopoes müüa, ca 10.- tk, valgus muutub muidugi veic kahvatumaks
efekt on tõesti valge kellaga parim! seega pane valged kellad

ja lakitud pirnil kipub kuumaga lakk maha tulema:(
aga tavapirnile pane silikooni mütsid pähe! igas autopoes müüa, ca 10.- tk, valgus muutub muidugi veic kahvatumaks
efekt on tõesti valge kellaga parim! seega pane valged kellad
9x mõtle, 1x postita!!! 

-
oolaaf
- Ladaklubi Auliige
- Autod: 2105 s1300, 1119
Paned pote vahele ja ongi valmis.. dioodide voolutarve on väike seega potet läbi ei kõrveta.. seda enam, et ühendad dioodid jadamisi ning seega pooljuhtide sisetakistused liituvad.....kas kellegil on äkki skeeme kuidas led'ide valgust muuta. Nagu siin eelmisel pildil näha on kiirgab väga kõvasti. Ei meeldi väga sõita öösel kui nii näkku säravad.

Männiku laiali Garage
"90 percent of carb problems are ignition related.."
-
oolaaf
- Ladaklubi Auliige
dioodide voolutarve on väike seega potet läbi ei kõrveta.Esialgne postitaja Valdz
Potega lihtsalt ei saa, see peaks läbi kärssama ja dioodide heledus ei muutu lineaarselt.
Rääkisin tuttava elektroonikuga see ütles et tuleb 556 kiviga teha, maksab 20-30eequ.
tõeliselt ebalineaarne saab ta olema küll ..
samas võib kasutada seda reostaati mis muidu armatuuri valgust reguleerib.
Männiku laiali Garage
- berg
- Foorumi kasutaja
- Autod: 210V8 - A6 - Chevy Van - Plymouth Valiant - Isuzu Trooper
- Kontakt:
kui ledid ühendada jadamisi 6 tükki järjest, siis ei ole takistit ega midagi vaja... põlevad ilusti... mida rohkem paned seda tuhmimaks muutub... NB! see katse on tehtud arvutist tuleva vooluga +12V! autos võib olla rohkem ampreid... aga muidu käib ühe LED'i kohta 750 ohmine takisti... maksab 50 senti tevalos...
CSG AUTOHOOLDUS www.csg.ee Autohooldus, keretööd ja modifitseerimine. 58 100 793
- berg
- Foorumi kasutaja
- Autod: 210V8 - A6 - Chevy Van - Plymouth Valiant - Isuzu Trooper
- Kontakt:
To 2107: kui ampreid liiga palju siis lööb LED'id läbi? mis siis?:lol
SEIERID: Saab ära kullinokkadega keskelt tõmmates... mul tulid ilusti... aga spidokal ei tohi seierit ära tõmmata! vedru mis seal sees on läheb perse ja spido ei tööta enam... minul juhus nii vähemalt... võibolla oli asi konkreetses spidomeetris!
SEIERID: Saab ära kullinokkadega keskelt tõmmates... mul tulid ilusti... aga spidokal ei tohi seierit ära tõmmata! vedru mis seal sees on läheb perse ja spido ei tööta enam... minul juhus nii vähemalt... võibolla oli asi konkreetses spidomeetris!
CSG AUTOHOOLDUS www.csg.ee Autohooldus, keretööd ja modifitseerimine. 58 100 793
- PuZuP
- Ladaklubi Liige
- Autod: 2106 '79
- Kontakt:
Esialgne postitaja jaks
sain seierid ära, väikeste näpitsatega. Aga spido tuleb pärast stendil paika panna. Mul küll töötab spidokas peale katkumist.
Tegelikult saab ka ilma stendita hakkama, kui oskad silma järgi täpne olla...paned seieri paika ja otsid kellegi kel spido täpselt töötab ja lased sellel ees sõita 50 km/h ning ise sama kiirusega järgi ning siis vaatad palju ''valetab''...

-
oolaaf
- Ladaklubi Auliige
pole see asi nii hull midagi..Silma järgi võid sa ainult m###i pikkust mõõta.
Spido peab ikka täpne olema.
endal sai pandud ka silma järgi - ei ütleks,e t nüüd hirmsasti valetab..
samas naguinii lased üle 50-ne siis pole ju eriti tähtis kas sõidad 57 või 61-ga
Männiku laiali Garage
- PuZuP
- Ladaklubi Liige
- Autod: 2106 '79
- Kontakt:
Esialgne postitaja Lada 6
Silma järgi võid sa ainult m###i pikkust mõõta.
Spido peab ikka täpne olema.
Noh mis ma muud ikka öelda oskan, et kui raha palju, siis lapats põhja ja stendi peale spidokontrolli...mina isiklikult ei ole just nii jõukas inimene, et iga kord kui ma spidoka lahti kougin, kohe ränka raha hakkan kuskil stendi peal välja käima...asja saab ka lihtsamalt ja lõbusamalt teha, kui kuskil seista ja oodata, kuni mehhaanikud oma töö lõpetavad...kutsud sõbra appi ja töö lõbusam - tema oma masinaga ees ja sina järgi...saad sõidukogemust ja mida kõike veel juurde:D...ERITI OLULINE: ei pea oma tengelpunga kergendama!!!...lada ongi selles mõttes hea auto, et kui oled fanaatik, siis tead täpselt kus miski töötab ning kui katki läheb siis tead ja oskad parandada...sõida Sa mingi poolteist miljonit maksva pilliga - miski perse läheb, maksad remondi eest ennast emaseks ja miks peakski endale ostma mingi hirmkalli aparaadi, mis otsast otsani üliagarat arvutit täis, kes teatab isegi sellest kui sõidu ajal kusele pead minema:lol...sihukeste masinate peale on vargapoisid väga maiad...aga noh, maitse asi - kellele meeldib mugavus ja masina kontroll enese üle, kellele sõidufeeling ja kontroll oma auto üle...noh nii fifty-fifty:lol...OK see teema siin ei puuduta küll enam seda, kuidas spidomeetrit valetamast hoida, kuid lihtsalt tahtsin midagi asjalikku öelda...eks te ise otsustage kas on asjalik või mitte...iseenesest on selles dilemmas kül veel igatsorti nüansse, kuid sellest ei akka nüüd kirjutama - läheb veel asi niimoodi käest ära...

P.S. Kui nüüd vaadelda asja läbi huumoriprisma, siis selline vend peab küll mõõduetaloniga sina peal olema, et kohe esimesest pilgust m***i peale suudab ära öelda selle täpse pikkuse...no offence:lol:lol:lol
-
vValdz
- Aasta Projekt
- Autod: 1971 BA3-2101
- Kontakt:
Ma suvel aretasin endale punast armaka valgust. Ostsin LEDid Tevalost 5eequ/tk. Peale mitmeid katsetusi jäid LEDid liiga nõrgaks isegi kui panna u5-7 tk spidokale. Leidsin teise mooduse. Võtsin punase nitroka ja värvisin spidoka sees punaseks ja 05el see teine näidikute blokil oli sees rõngas mis pööras valgust- sai selle ka ära värvida. 4W pirni asemel läksid 5Wised. Igatahes mina olen rahul.
Lähen järgmine nädalavahetus koju proovin pildid teha.
PS: Saab ka LEDidega, aga vaja mobla taustvalguse LEDe, Tevalos maksavad palju, aga olen kuulnud et kuskil Lasnamäel on saadaval 5eeq/tk.
Lähen järgmine nädalavahetus koju proovin pildid teha.
PS: Saab ka LEDidega, aga vaja mobla taustvalguse LEDe, Tevalos maksavad palju, aga olen kuulnud et kuskil Lasnamäel on saadaval 5eeq/tk.
- motamees
- Ladaklubi Auliige
- Autod: MetsaNiva
Panin omale motikale LED valgustuse spidokale ( sellepärast et seal pold üldse ja võimu ka 1956 aasta genekal vähe). See jäi nii nõrgaks et töö oli kõik asjata. LED ju mõeldud ainult otsast sissevaatamiseks (seal suurendusklaas) muidu aga väga nõrk. Ma nägin poes pirne mis olid juba tehasest nelja erinevat värvi. Need küll need jaapani gabariitule variandid (mingi 3-5w) Aga neid saab aretada küll. Värvid olid minuarust sinine, punane, kollane ja neljandat ei mäleta.
C
- motamees
- Ladaklubi Auliige
- Autod: MetsaNiva
Käisin poes asja uurimas. Müüa on punased, kollased rohelised ja sinised pirnid. 3w ja 5w maksavad 6EEKi tükk. 1,2w on 5EEKi tükk. Mõlemad variandid on need ilma sokklita pirnid millel kaks traadijuppi taga. 1,2w on natuke suuremat mõõtu kui LED. Need on tellitud meie poodi firmast BEST TRADING LINKS OÜ.
C
LED'id töötavad ju imehästi. Aretasin sellise süsteemi oma 2101 peale ja töötab korralikult. Ennem tegin selle 01 spidoka ka alt valgeks, paar takistit vahele LED'id peale ja töötas 
pilte näeb http://www.zone.ee/hanskan/lada

pilte näeb http://www.zone.ee/hanskan/lada