Bensiini ei tule peale
Bensiini ei tule peale
-
mMel
- Ladaklubi Liige
- Autod: 3x fwd, 5x rwd
Bensiini ei tule peale
Probleem järgmine.
Sõites autoga umbes 15 - 20 minutit lõpeb bensiini pealetulek.
Hakates sõitma külma mootoriga on kõik korras. Auto töötab nii madalatel kui ka kõrgetel pööretel ilusti. Vaadates filtrit (filter enne pumpa) on selles bensu nii nagu vaja. Peale 15 - 20 minutilist sõitu hakkab auto madalatel pööretel jõnksutama ja tühikäigul sureb peale paarikümne sekundilist töötamist välja. Bensufiltrit vaadates on see tilgatu. Nii käega pumbates kui ka mootorit starteriga ringi ajades bensu peale ei hakka tulema. Kui auto seisab mõndaaega (jahtub maha), siis hakkab uuesti bensu tulema ja kõik on jälle korras.
Sealjuures, kui võtta peale mootri seiskumist, ükskõik kas filtrist või pumba sissetuleku otsast voolik lahti, hakkab koheselt paagist vabalt bensu peale voolama.
Olen läbi puhunud nii paagi tuulutuse, kui paagist tuleva bensutoru. Mõlemad olid puhtad ja korras. Vahetasin bensupumba ja filtri. Pumba võtsin töötavalt autolt. Aga tulemust ei ole. Autoga saab endiselt ainult 15 - 20 mintsa sõita.
Autoks ikka tavaline tagaveoline.
Millest selline anomaalia põhjustatud võiks olla? Kust veel viga otsima peaks?
[Muudetud: 6-30-2008 Mel]
Sõites autoga umbes 15 - 20 minutit lõpeb bensiini pealetulek.
Hakates sõitma külma mootoriga on kõik korras. Auto töötab nii madalatel kui ka kõrgetel pööretel ilusti. Vaadates filtrit (filter enne pumpa) on selles bensu nii nagu vaja. Peale 15 - 20 minutilist sõitu hakkab auto madalatel pööretel jõnksutama ja tühikäigul sureb peale paarikümne sekundilist töötamist välja. Bensufiltrit vaadates on see tilgatu. Nii käega pumbates kui ka mootorit starteriga ringi ajades bensu peale ei hakka tulema. Kui auto seisab mõndaaega (jahtub maha), siis hakkab uuesti bensu tulema ja kõik on jälle korras.
Sealjuures, kui võtta peale mootri seiskumist, ükskõik kas filtrist või pumba sissetuleku otsast voolik lahti, hakkab koheselt paagist vabalt bensu peale voolama.
Olen läbi puhunud nii paagi tuulutuse, kui paagist tuleva bensutoru. Mõlemad olid puhtad ja korras. Vahetasin bensupumba ja filtri. Pumba võtsin töötavalt autolt. Aga tulemust ei ole. Autoga saab endiselt ainult 15 - 20 mintsa sõita.
Autoks ikka tavaline tagaveoline.
Millest selline anomaalia põhjustatud võiks olla? Kust veel viga otsima peaks?
[Muudetud: 6-30-2008 Mel]
-
vVarblane
- Foorumi kasutaja
- Autod: 2103
Vägagi tuttav jutt kuna isa kopikal oli kunagi sama jama mitu korda sai nii linnas teepeale jäädud.Sai kah neid benapumpasi vahetatud ja ei miskit.Aga kuidagi korda ikka sai kuna see mootor minu masinal peal ja kõik töötab,kahjuks see oli nii ammu,et isa ka ei mäleta mis viga oli.Tuttav rallisõitja kes seda aegu isa küna remontis ütleski,et osad benapumbad ongi sellised mis kuumast enam ei tööta ja kui mootor maha jahtub siis hakkab uuesti tööle.(paluks siin kohal siis mitte sõimama hakata kuna mina ei mõtelnud seda juttu välja)Aga ega juhuslikult paagi tuulutus voolik umbes pole vms.Äkki see varras pumba ja nukka vahel kulunud?
-
ggrimes
- Foorumi kasutaja
- Autod: Lada 2105 83a. Ford scorpio 4x4 2.8
- Kontakt:
Algselt postitas: Mel
Olen läbi puhunud nii paagi tuulutuse, kui paagist tuleva bensutoru. Mõlemad olid puhtad ja korras. Vahetasin bensupumba ja filtri.
Algselt postitas: JX
viga on bensiinitorustikus... v6tke voolik enne bena pumpa lahti ja puhuge kompressoriga l2bi... endal sama moodi juhtunud(ummistunud) ja aitas...
[Muudetud: 29-6-2008 JX]
-
mMel
- Ladaklubi Liige

Paagis ei olnud muna ja sisuliselt puudus ka rooste ja muu sodi. Sõel ilus, puhas ja terve ning ka paagis olev toru käis läbi. Muud kasu ei olnud sellest tööst, kui esimest korda elus sain näha, milline on paagi siseelu.
Olku: proovisin juba varem ka korgita sõitu. Vahet pole, ikka ei sõida.
Võlli liikumismaad pole mõõtnud. Eks nuputan täna õhtul edasi.
-
mMel
- Ladaklubi Liige
Paistab, et see anomaalia läbi. Nii imelik, kui see ka ei ole, aga mõtlesin, et proovin ilma bensufiltrita. Panin siis torust pumpa otse vooliku ja VOILA!!
Imelik on see, et vana filter oli puhas ja panin ju ka eraldi veel uue filtri. Ja nüüd ilma filtrita töötab:yllatunud
Ja sellise asja avastamiseks kulus 5 õhtut ja 142 kilomeetrit läbisõitu:sein Bensupumba vahetan nüüd vist kinnisilmi ära, kui veel vaja peaks minema.
Aga ega autost eriti kauaks rõõmu ei jätkunud. Auto otsustas, et tosooli on igati tarvilik segada mõnede teiste mootoris asuvate vedelike hulka
Selle tulemusena läks auto nii kuumaks, et karpat lahti võttes bensiin kees ujukiruumis. Sisselaske kolle oli nii kuum, et sellel kukkunud bensu tilgad aurasid susinaga ära.
Nüüd mul on 2 võimalust, kas remontida ühe auto mootor kahe õhtuga ära või teise auto pidurid. Muidu on Raplas sõit sõidetud (reede-laupäev olen ära). Volgaga vist rajale ei lasta:P
Muuseas, selle ajaga on ka nii möödaminnes vahetatud kaitsmeplokk, soojendusradika kraan, parandatud tuulutuse torud ja soojenduse kast. Ja jõutud kiruda, et ma ei osta enam ühtegi vana ronti:D
PS tegelikult on jube rahustav ennast foorumis välja elada:D
Imelik on see, et vana filter oli puhas ja panin ju ka eraldi veel uue filtri. Ja nüüd ilma filtrita töötab:yllatunud
Ja sellise asja avastamiseks kulus 5 õhtut ja 142 kilomeetrit läbisõitu:sein Bensupumba vahetan nüüd vist kinnisilmi ära, kui veel vaja peaks minema.
Aga ega autost eriti kauaks rõõmu ei jätkunud. Auto otsustas, et tosooli on igati tarvilik segada mõnede teiste mootoris asuvate vedelike hulka

Selle tulemusena läks auto nii kuumaks, et karpat lahti võttes bensiin kees ujukiruumis. Sisselaske kolle oli nii kuum, et sellel kukkunud bensu tilgad aurasid susinaga ära.
Nüüd mul on 2 võimalust, kas remontida ühe auto mootor kahe õhtuga ära või teise auto pidurid. Muidu on Raplas sõit sõidetud (reede-laupäev olen ära). Volgaga vist rajale ei lasta:P
Muuseas, selle ajaga on ka nii möödaminnes vahetatud kaitsmeplokk, soojendusradika kraan, parandatud tuulutuse torud ja soojenduse kast. Ja jõutud kiruda, et ma ei osta enam ühtegi vana ronti:D
PS tegelikult on jube rahustav ennast foorumis välja elada:D