Algselt postitas: carl93
generaatori tablet või harjad!või on seotud kuidagi selle starteriga.tee kõik kontaktid puhtaks mis tulevad generaatorist ja lähevad akule ja releese.
Heh . Genekatablet on ainult nullviie ja nullseitsme genekal, pingeregulaator vaata üle!
Tihti on mul olnud nii ,et kui starter ühtegi klõpsu ei tee ,siis on viga olnud selles punases pistikuga juhtmes ,mis on starteri tõmberellee toitejuhe ja tuleb otse süütelukust, Lihtsalt see pistik on kas oksüdeerunud või lahti tulnud. Kui starter mingi plõksu teeb süütelukust ,siis selles juhtmes viga olla ei saa.Kui tuled oluliselt tuhmimaks ei muutu ,siis kuna starteri tõmberelee sees on suured klemmid , ühendavad auto käivitamiseks aku otse starteriga ,siis järgnevalt võib viga olla kas läbipõlenud starteri mootoris ,põlenud kontaktides ( tõmberelee sees ) või katkises aku juhtmes. Kui starter veab aga jõuetult ,siis võib viga olla tühjas või vanas akus, mustades akuklemmides,halvas massi ühenduses katkises starteri mootoris .
autoks vaz 2103
omal sama jama mis teema algatajalgi. nimelt starter jamab ja süüdlaseks peaks olema kulunud pendiks. mootorit starter ei vea ja undab tühja.
kuda see remont välja näeks ka? starter tuleks siis alt ära võtta, vana pendiks kogu kupatusega välja ja uus peale? pole seda varem teinud ja kogemused ka puuduvad. küsiks veel, et kust kohast tallinna piires uut pendiksit saada? ja palju see asjandus ka maksta võib?
selge, leian omale koha kust uus pendiks osta. samas ega mul suurt ettekujutust antud detailist pole. kas pendiks on omaette üks komplekt või sisaldab see veel eraldi vedrusid ja väiksemaid osi? ses suhtes, et kui osta, siis ostaks ikka terve pendiksi. eeldatavasti peaks need vist enamikel ladadel ühedsamad olema. mul oleks just vaz 2103-le vaja.
äkki oskab keegi öelda, kuda see vahetus välja näeks?
Ära kiirusta. Küll targemad mehed vastavad sulle kui neil võimalus tekib, foorumi rahvas ei istu kogu aeg arvuti taga.
Ise kahjuks starterit lammutanud ei ole ja ei oska selle koha pealt midagi tarka ka öelda. Kui mul starter otsad andis panin tutika starteri mitte ei hakanud remontima, mõõtudelt väiksem (lihtsam paigaldada) ning palju kiirem.
PS! Palun tee oma sünniaasta ka Profiilis korda, praegune ei kõlba küll kuhugi.
njaa, no sel juhul ma ei teagi mida teha. ses suhtes, et võibolla tõesti oleks kergem kogu starter ära vahetada. et võibolla see lammutamine ja ainuüksi pendiksi vahetus läheb liialt keeruliseks. oskab ehk mõni asjateadja öelda palju uus starter maksta võib ja mis hind sel pendiksil eraldi ostes on?
Hangi mõnelt romult siis töötav starter kui too töö sulle üle jõu käib.
Minul läks esimest korda tehes sama töö: uus pendiks, kahvel, kokku-lahti kruttimine, kogu ehituse selgeks tegemine, puhastamine jne max 1h.
Hangi mingi tark raamat kõrvale, nt Heiki Rütmani "Sõiduautode remont" või Kalju Aleksiuse "Autode elektrisüsteemid", aja näpuga järge ja midagi keerulist ju pole.
Varuosade poest kui küsida pendiksit tagaveolise Lada starterile, ei tohiks küll keegi suuri silmi teha, et mis see on ja milline välja näeb:rolleyes.
Edu!
Meskimeni seadus - Kunagi pole aega teha midagi korralikult aga alati on aega ümber teha VAZ 2105 - "kopika" värskem teised, millele vaid ühe pika joonlauaga varustatud disainerite meeskond püüdis anda veidi nooruslikuma välisilme