Panen natuke kirja kah, siis hea vaadata hiljem mis ja millal tehtud sai.
Augusti kuu kulmineerus sellega, et autol veepump ja radikas jooksid. Leidsin uue radika (Aitähh kiire reageerimise eest tundmatule foorumlasele!) ja veepumba kah mingi riiulist ning pistsin auto garaa?i ära. Need ma vahetasin ära.
Siis tulid väga kiired ajad ja tema muudkui puhkas soojas garaa?is. Mingil hetkel sain siitsamast foorumist pakkumise soodsalt viiekäigulisele käigukastile. Miks ka mitte ja ostsin ära. Kuna jutt oli, et kasti on remonditud ja sõitvalt masinalt (tänaseks on see auto muidugi üle kännu keeratud) tulnud, siis ma muidugi ei vaevundki teda lahti võtma. Esimene tagasilöök tuli allapanemisel, mil kasti küljes olnud käigukasti tala ajas kasti vastu põhja. Okei, mõistsin, et neljase tala on viiese käimari padjakülge pistetud. Ostsin 5k tala ja panin kasti alla, kui.... ohho, loik all. Kast jooksis nagu mahlakask. kludisin siis padja eest ära ja selgus, et tagumine laagrikate oli auguga ja see auk oli ohtra silikooniga kinni topitud. Meistrimehed!

Poodidest ma ei leidnud sellist asja ja lahked inimesed ütlesid, et lihtsam kogu tagumine kaas ümber vahetada. Aga paps oli juba treiali ära moosind ja see tegi uue katte, ja kapronist.

Täna veel peab õli, näis kas ka tulevikus. Üldiselt paneks südamele, et odav kast on saast kast. Minul ta ikka undab korralikult. Ja kasti ostsin siit foorumist täitsa teada tegelase käest. Mis seal ikka, ise olin loll.
Generaator ajas lihtsalt närvi mustaks. Ma panin vanematüübi oma koos pingereleega peale ja täna veel laadis. Teisele tuleb elektrik leida.
Siis sai jälle sarniire vahetatud. Ma 2008a enne Vao üritust vahetasin. Tookord panin külge Master Sport (saksa) sarniirid, millel ilutses karbil 80 000km. Sittagi, 7000km sõitsin. Ja asjades oli ikka üpris ohtlik loks sees juba. Rooliotsad said ka uued, aga vanad tundusid Toljatti originaalid olema. Kui need nüüd originaalid tehasest olid, siis pidasid ju meeletult hästi vastu!
Ülevaatusel käisin ka ära, et talverõõme saaks legaalselt nautida.
CO: 1,1 %
CH:142ppm
Lambda: 0,96
Ei ühtki viga. Tehniliselt korras.
Mis edasi? Korrosiooni tuleks veel tõrjuda, tagasillas üks varras suvatseb vabal ajal häält teha, ja mis seal parata, mootor teeb ka kolisevat laadi hääli aeg-ajalt.
Suvel all olnud BMW e30 14" valuveljed koos vanade rehvidega on müüa või vahetada 13" valuvelgede vastu (eelistusega 4X98).
Ootame lund!
Teeme tööd aeglaselt, aga see-eest sitasti...