Algselt postitas: martti
Aga kas lihtne 1600 mootori panek 1200-se asemel annab mingit eelist ka? Või suht mõttetu töö. Arvestades kiirust ja benakulu.
Või on need lada mootorid kõik nii banaanid, et eriti vahet pole.
[Muudetud: 25-8-2009 martti]
Muidugi annab, see on kõige lihtsam tuuning tänavasõiduks. Kütusekulus marginaalseid erinevusi ei tohiks olla. Eeldusel et see 1600 ikka korras on.
Algselt postitas: SexSix
Samara on kuidagi uimane käru vedades. Kunagi müüs keegi 128 KW Samari!? On see võimalik? Ehk keegi teab sellest midagi?
Nissani CA-seeria mootoreid on laialdaselt kasutatud ka esiveolistel autodel (sunny, bluebird). Usun, et mootorite ja käigukastide poltide asetus on sama, ning tegemist peaks olema bolt-on lahendusega!
Ma küsiks hoopis sellise küsimuse, et milline lääne mootor istuks 1:1 lada sidurikoja otsa? Nimelt on mul üks Aleko 2141, mis ootab paremat mootorit. Neile pandi peale Lada 1.6 mootoreid, seega loogiliselt võttes peaks sinna istuma ka tagaveoliste FIAT-ide mootorid?
Algselt postitas: vootele
Ma küsiks hoopis sellise küsimuse, et milline lääne mootor istuks 1:1 lada sidurikoja otsa? Nimelt on mul üks Aleko 2141, mis ootab paremat mootorit. Neile pandi peale Lada 1.6 mootoreid, seega loogiliselt võttes peaks sinna istuma ka tagaveoliste FIAT-ide mootorid?
Kunagi netis nägin 2141 peal oli Audi mootor koos kasti ja sillaga, mis mudeliga tegu ei oska öelda.... Aga vanematel Audidel oli mootor ka esiveos pikuti, ehk mõni sigari tehnika oli....
2141 sillad on peaaegu 1:1 Audi 100 (sigar), ainult veovõllid on pikemad, kuna Audi on laiem. See 2141, millel Audi 100 mootor peal, pildistasin ma ise, Kiilis asus. Paraku mootorikinnitused on siiski erinevad. Mõtlesin, et fiat oleks vahest lihtsamini teostatavam...
No sellisel juhul nagu Sa ise aru saad, siis R6 asetusega mootor ei ole oma kogupikkuses nii lühike nagu on R4 asetusega mootor. Tuleseina pead kindlalt muutma, samuti mootorikinnitusi ning samuti ka roolisüsteemile ligipääs muutub keeruliseks. Alusta näiteks sellise teema lugemisest http://www.ladaklubi.ee/foorum/viewthread.php?tid=10262
...parem kaotada üks minut oma elust, kui kaotada oma elu ühe minutiga...