Üleskutse Ladaklubi liikmetele ja foorumlastele
- Kytt
- Ladaklubi Juhatus
- Autod: 4x2102, Jeep & Toyota
Kutsun ülesse Ladaklubi liikmeid(ka foorumikasutajaid) mitte propageerima streetrace.org foorumi kasutajate käitumismaneere, maailmavaadet ja liikluskultuuri. Samamoodi paluks LK liikmetel mitte kaasa minna sealses seltskonnas leviva nahhaalse liikluseeskirjade rikkumise ja liikluskultuuritusega. Ärgem muutkem LK üritusi samasuguseks ajudeta loomade amokijooksuks nagu see on juhtunud streetrace.org korraldatud kokkusaamistel.
Sellise üleskutse kirjutamiseks ei ajendanud mind mitte isiklik viha mõne streetrace.org kasutaja suhtes vaid neil üritustel toimuv üldiselt.
Mind ei ajendanud kirjutama see, et täna pööle kaheteistkymne paiku sõitis must järvevanal suunaga mustamäe poole mööda paarkymmend või rohkem autot; mind ei ajendanud kirjutama ka see, et minu taha jõudnud autodest olid niimõnedki sunnitud rattad blokki pidurdama, sest mu liikumiskiirus(80-85km/h) jäi tublisti alla taganttulijate omale; mind ei ajendanud kirjutama ka see, et järvevanal sõideti vastassuunavööndis(ka siis kui kahte suunad eraldas ohutusriba või saar või kuidasiganes seda piirdega mururiba ka ei kutsuta); mind ei ajendanud kirjutama ka see kui vastassuunas sõitja julmalt oma suunda trügis, milletõttu vasakus sõidureas kihutanud auto mulle küljealla puges; mind ei ajendanud kirjutama ka see kuidas needsamad ?striitreisserid? üksteisest TacumaSatolikult( üks viimaste aastate kurikuulus vormelipiloot) mööda sõitsid; mind ei ajendanud kirjutama ka mitte see kui must ca 130ga paremalt teepeenra poolt mööda sõideti ja mu autot kivirahega ?õnnistati? . Mind ajendas kirjutama hoopis see, et sellise liiklemise aktsepteerimine, veel enam propageerimine on tegelikult ju mõrvale kaasaaitamine, on ju vaid aja küsimus, millal mõni sellise isehakanud maikelschuumaher sõidab surnuks end, oma autos viibinud sõbrad ja süütud kõrvalseisjad/vastutulijad.
Tänan tähelepanu eest,
vastukaja oodatud.
PS:Argpükslikele lammastele teadmiseks, et mu mailiaadress, msn ja telefoninumber on profiilis olemas.
Sellise üleskutse kirjutamiseks ei ajendanud mind mitte isiklik viha mõne streetrace.org kasutaja suhtes vaid neil üritustel toimuv üldiselt.
Mind ei ajendanud kirjutama see, et täna pööle kaheteistkymne paiku sõitis must järvevanal suunaga mustamäe poole mööda paarkymmend või rohkem autot; mind ei ajendanud kirjutama ka see, et minu taha jõudnud autodest olid niimõnedki sunnitud rattad blokki pidurdama, sest mu liikumiskiirus(80-85km/h) jäi tublisti alla taganttulijate omale; mind ei ajendanud kirjutama ka see, et järvevanal sõideti vastassuunavööndis(ka siis kui kahte suunad eraldas ohutusriba või saar või kuidasiganes seda piirdega mururiba ka ei kutsuta); mind ei ajendanud kirjutama ka see kui vastassuunas sõitja julmalt oma suunda trügis, milletõttu vasakus sõidureas kihutanud auto mulle küljealla puges; mind ei ajendanud kirjutama ka see kuidas needsamad ?striitreisserid? üksteisest TacumaSatolikult( üks viimaste aastate kurikuulus vormelipiloot) mööda sõitsid; mind ei ajendanud kirjutama ka mitte see kui must ca 130ga paremalt teepeenra poolt mööda sõideti ja mu autot kivirahega ?õnnistati? . Mind ajendas kirjutama hoopis see, et sellise liiklemise aktsepteerimine, veel enam propageerimine on tegelikult ju mõrvale kaasaaitamine, on ju vaid aja küsimus, millal mõni sellise isehakanud maikelschuumaher sõidab surnuks end, oma autos viibinud sõbrad ja süütud kõrvalseisjad/vastutulijad.
Tänan tähelepanu eest,
vastukaja oodatud.
PS:Argpükslikele lammastele teadmiseks, et mu mailiaadress, msn ja telefoninumber on profiilis olemas.
-
kkenu
- Foorumi kasutaja
- Autod: 05
- Kontakt:
Lapsesuu Mõisa politseireform hakkab oma tulemusi näitama -- nii vähe liikluspolle pole eestis läbi aegade olnud. Teine avalikult liiklushuligaansusele kutsuv Lepikson läks õnneks taevastele jahimaadele.
Justiitsministri põhiülesanne paistab ka olevat purjuspäi rooli lubava seaduse läbi surumine.
See karistamatuse tunne on sigitanud suurel hulgal süüdimatuid liiklusmõrtsukaid. Ka kohtusüsteem ei pea liiklusmõrva mõrvaks, vaid lihtsalt ebaõnneks -- juba uudistes räägitakse libe tee viis auto kraavi, auto kaotas juhitavuse, päike põhjustas õnnetuse jne jne. Kõik on süüdi, välja arvartud kettas istuv liiklushuligaan.
Toetan 100% üleskutset, kuna politseid praktiliselt pole, siis tuleb lihtsalt kaasliiklejail roolihulle korrale kutsuda ja ise korrektselt liigelda.
Samuti oleks veapunktisüsteemi vaja, teatud punktidest load hoiule, teatud punktide arvu eest juba kriminaalkaristus. Praegu maksa kõik rikkumised kinni ja sõida edasi.
Justiitsministri põhiülesanne paistab ka olevat purjuspäi rooli lubava seaduse läbi surumine.
See karistamatuse tunne on sigitanud suurel hulgal süüdimatuid liiklusmõrtsukaid. Ka kohtusüsteem ei pea liiklusmõrva mõrvaks, vaid lihtsalt ebaõnneks -- juba uudistes räägitakse libe tee viis auto kraavi, auto kaotas juhitavuse, päike põhjustas õnnetuse jne jne. Kõik on süüdi, välja arvartud kettas istuv liiklushuligaan.
Toetan 100% üleskutset, kuna politseid praktiliselt pole, siis tuleb lihtsalt kaasliiklejail roolihulle korrale kutsuda ja ise korrektselt liigelda.
Samuti oleks veapunktisüsteemi vaja, teatud punktidest load hoiule, teatud punktide arvu eest juba kriminaalkaristus. Praegu maksa kõik rikkumised kinni ja sõida edasi.
- logman
- Ladaklubi Liige
- Autod: 1,3 "vasmjorka", 1,2 "kopeika", 1,4d vollwaagen
- Kontakt:
Meil on, mille üle uhkust tunda. LK põhikiri: http://www.ladaklubi.ee/foorum/viewthread.php?tid=10042
Punkt I.1 ja I.3 panevad asja paika.
Lõpuks ometi hakkavad arusaamad paika loksuma. Tubli, Kytt!
Juba varemgi, kui sai jutukas ja elavatel LK kokkusaamistel arutletud meie korraldatavate ürituste teemal, püüdsin tuua näiteid sellest, et LK üritused ei ole mitte mingite rullnokkade kummisuitsetamise kohad. Alati on mingi tegevuse korraldamisel püüeldud selles suunas, et igalühel osalejatest ka midagi kena ja positiivselt meeldejäävat mälestuseks jääks. Kahjuks ei õnnestu iga kord vältida kultuuritute liiklejate sattumist klubi kokkusaamistele. Näiteid ei hakka tooma - igaüks teab ise, millega ta kunagi hakkama on saanud. Positiivse poole pealt mainin aga ära, et hetkel ei suuda ma isiklike kogemuste põhjal näidata mitte ühegi LK liikme peale näpuga, et teda mõnel üritusel toimunud nahaalsuses süüdistada.
Egas midagi, lähme edasi!
Punkt I.1 ja I.3 panevad asja paika.
Lõpuks ometi hakkavad arusaamad paika loksuma. Tubli, Kytt!
Juba varemgi, kui sai jutukas ja elavatel LK kokkusaamistel arutletud meie korraldatavate ürituste teemal, püüdsin tuua näiteid sellest, et LK üritused ei ole mitte mingite rullnokkade kummisuitsetamise kohad. Alati on mingi tegevuse korraldamisel püüeldud selles suunas, et igalühel osalejatest ka midagi kena ja positiivselt meeldejäävat mälestuseks jääks. Kahjuks ei õnnestu iga kord vältida kultuuritute liiklejate sattumist klubi kokkusaamistele. Näiteid ei hakka tooma - igaüks teab ise, millega ta kunagi hakkama on saanud. Positiivse poole pealt mainin aga ära, et hetkel ei suuda ma isiklike kogemuste põhjal näidata mitte ühegi LK liikme peale näpuga, et teda mõnel üritusel toimunud nahaalsuses süüdistada.
Egas midagi, lähme edasi!
-
lLaada
- Foorumi kasutaja
- Autod: Nokia, Nolada.
Minu arvates üks vähestest mõjuvõimuga kodanikest kes asju mõistusega (mitte sõltuvalt rahakogusest) võttis. Minul isiklikult on küll tohutult kahju, et hr Lepiksoni elavate hulgas pole.Algselt postitas: kenu
Teine avalikult liiklushuligaansusele kutsuv Lepikson läks õnneks taevastele jahimaadele.
Liiklushuligaansusi kohtab tõesti viimasel ajal iga päev ja hulgi, ehkki siinse teema algataja nähtuga sarnast pole mina õnneks pidanud kogema. Just hommikul tööle sõites mõtisklesin ühes teises foorumis üteldud lause üle, et "mis te virisete", jõudsin järeldusele, et kui ei viriseks siis justkui aktsepteeriks sellise käitumise normaalsust.

Miilitsaid oleks kõvasti juurde tarvis muidu 10 aasta pärast ei ole üldse võimalik ei liigelda ega niisama tänaval käia.

[Muudetud: 30-3-2007 Laada]
- Hulkur
- Foorumi kasutaja
- Autod: Uaz,Gaz ja Lada + Lugematul hulgal läänekaid.
- Kontakt:
Njaan. Mina olen kah Musta Kyti poolt.
Sellest ma ei saa aru, miks oli vaja mõned aastad tagasi politseinike koondada. Riigipirukas on magus aga magusamaks tehakse seda veel riigitöötajate vllandamise pealt.
Ja see kah veel, et 0,5 promilli(võibolla eksin) joobega võib autot juhtida?
Kui selline sedasu vastu võetakse ostan küll endale tanki tänaval liiklemiseks.
Sellest ma ei saa aru, miks oli vaja mõned aastad tagasi politseinike koondada. Riigipirukas on magus aga magusamaks tehakse seda veel riigitöötajate vllandamise pealt.
Ja see kah veel, et 0,5 promilli(võibolla eksin) joobega võib autot juhtida?
Kui selline sedasu vastu võetakse ostan küll endale tanki tänaval liiklemiseks.
- pedrox
- Foorumi kasutaja
- Autod: Vaz 21061, Vaz 21063, Audi A2 1.4, Audi A6 Allroad 2.7 Biturbo
Pärnus on nii palju sini-valgeid, et seda võiks Politseinike pealinnaks nimetada, aga siiski on ka siin selliseid hulle.
Mina kui "illeagal streetracer" käin ka kogunemistel ja jõudu katsumas ning ma ei saa leppida selle seisukohaga, et kõik "streetracerid" taolised idikad on. On olemas kahte liiki "racereid": ühed kes on tasakaalukad ja teavad mida nad teevad ning teised kes kogunemistel joovad ja läbustavad ning pärast oma "kolmekaid" ja teisi pille piinustavad. Teise seltskonna põhieesmärk on kõvatamine ja sinna kuuluvad tavaliselt kapsalehega noored uljaspead.
Mina kui "illeagal streetracer" käin ka kogunemistel ja jõudu katsumas ning ma ei saa leppida selle seisukohaga, et kõik "streetracerid" taolised idikad on. On olemas kahte liiki "racereid": ühed kes on tasakaalukad ja teavad mida nad teevad ning teised kes kogunemistel joovad ja läbustavad ning pärast oma "kolmekaid" ja teisi pille piinustavad. Teise seltskonna põhieesmärk on kõvatamine ja sinna kuuluvad tavaliselt kapsalehega noored uljaspead.
-
kkenu
- Foorumi kasutaja
- Autod: 05
- Kontakt:
Kutsuda avalikult üles, et ületage kehtivat piirkiirust, ärge alluge politsei korraldustele, vaidlustage politsei poolt fikseeritud trahvid; surus vägisi promillidega rooli lubamise seadust läbi, teened ühissõidukite kaotamisel jne. Ise oli samal ajal veel rallisõitja, seega suur eeskuju. usun, et tema süüdimatute üleskutsete tõttu tekkis nii mõnigi roolimõrtsukas juurde. Aga ok, aitab surnute tagarääkimisest.
Avalike tegelaste eeskuju on siiski väga määrav.
Avalike tegelaste eeskuju on siiski väga määrav.
Algselt postitas: LaadaMinu arvates üks vähestest mõjuvõimuga kodanikest kes asju mõistusega (mitte sõltuvalt rahakogusest) võttis. Minul isiklikult on küll tohutult kahju, et hr Lepiksoni elavate hulgas pole.Algselt postitas: kenu
Teine avalikult liiklushuligaansusele kutsuv Lepikson läks õnneks taevastele jahimaadele.
Liiklushuligaansusi kohtab tõesti viimasel ajal iga päev ja hulgi, ehkki siinse teema algataja nähtuga sarnast pole mina õnneks pidanud kogema. Just hommikul tööle sõites mõtisklesin ühes teises foorumis üteldud lause üle, et "mis te virisete", jõudsin järeldusele, et kui ei viriseks siis justkui aktsepteeriks sellise käitumise normaalsust.
Miilitsaid oleks kõvasti juurde tarvis muidu 10 aasta pärast ei ole üldse võimalik ei liigelda ega niisama tänaval käia.
[Muudetud: 30-3-2007 Laada]
- Kytt
- Ladaklubi Juhatus
- Autod: 4x2102, Jeep & Toyota
Järelikult on streetrace.org foorumis välja hõigatud neljapäevaõhtune üritus korraldatud selle "teise" kontingendi poolt ja osa võtsid peaasjalikult ka need "teise" kontingendi tegelased(vahtralehtedega autosi polnud just palju seal järvevanat vormelirajaks pidanud lammaste hulgas, aga see võis ka seotud olla sellega, et vahtraleht just väga popp akssessuaar ei ole). Sealsetel üritustel ning foorumis korraldatakse ja propageeritakse minu arusaamist mööda just selle "teise" grupi tegevusi - tahtlik ränk grupiviisiline liikluseeskirja rikkumine, elementaarsele liiklusviisakusele vilistamine ja kaasliiklejate elu ohtu seadmine ei kuulu mitte tasakaaluka ja teadliku inimese tegevuse hulka. Samuti ei kuulu teadliku ja tasakaaluka inimese "menüüsse" poodide parkimisplatsil kiirendusässade mängimine jättes elementaarsemadki ohutusnõuded tagaplaanile, ka mitte linnatänavatel politseinikega kullimängimine, et kummad jõuavad enne järgmisesse parklasse, sammuti mitte meelevaldne kihutamine 70- veelvähem 50-alas.Algselt postitas: pedrox
On olemas kahte liiki "racereid": ühed kes on tasakaalukad ja teavad mida nad teevad ning teised kes kogunemistel joovad ja läbustavad ning pärast oma "kolmekaid" ja teisi pille piinustavad. Teise seltskonna põhieesmärk on kõvatamine ja sinna kuuluvad tavaliselt kapsalehega noored uljaspead.
- Moss
- Foorumi kasutaja
- Autod: erinevad illegaalid
- Kontakt:
Olen nõus ainult sellega, et tänaval kus asjassepuutumatud kodanikud rahulikult liiklevad, ei ole vaja neid järvevanamanöövreid läbi viia. Sedaenam et esimese foori taga ollakse jälle kõrvuti.
Streetrace kui selline olgu minugipoolest olemas, kas siis vanadel lennuväljadel summercampide raames või mõnes tühjas marketiparklas. FIA või EAL'i poolt kehtestatud nõudeid ei täideta kummalgi juhul ning (üldjoontes) on igaüks teadlik valitsevatest ohtudest ja viibib üritusel omal riisikol.
Enne kui hakkame häält tõstma, mõtleme igaüks kas me sõidame ikka linnas 50ga ja mnt'l 90? Pidage meeles et peatumisteekond on kiirusega ruutvõrdeliselt seotud ja omavolilised +10km/h märjal, lumisel või jäisel teel omavad märkimisväärset mõju, samas on ajavõit ka 300km'ste matkade puhul naeruväärne. Igast suitsu- ja kusepeatustega kaotate kordi rohkem ajas.
Moss (huligaan).
Streetrace kui selline olgu minugipoolest olemas, kas siis vanadel lennuväljadel summercampide raames või mõnes tühjas marketiparklas. FIA või EAL'i poolt kehtestatud nõudeid ei täideta kummalgi juhul ning (üldjoontes) on igaüks teadlik valitsevatest ohtudest ja viibib üritusel omal riisikol.
Enne kui hakkame häält tõstma, mõtleme igaüks kas me sõidame ikka linnas 50ga ja mnt'l 90? Pidage meeles et peatumisteekond on kiirusega ruutvõrdeliselt seotud ja omavolilised +10km/h märjal, lumisel või jäisel teel omavad märkimisväärset mõju, samas on ajavõit ka 300km'ste matkade puhul naeruväärne. Igast suitsu- ja kusepeatustega kaotate kordi rohkem ajas.
Moss (huligaan).
-
mMikk
- Ladaklubi Liige
- Autod: VIS 23464-10
Ei ole ime, aga seda ainult vähestele inimestele- täna sõitsin autoga ja peatusin raudtee ees kuna foor andis punaste tulede vilgutamistega märku, et rong on tulekul, sappa jõudnud auto roolis oli minust vähemalt kaks korda vanem härrasmees, kelle pilgust võis välja lugeda, et mida ma kurat jogutan, kui rong alles nii kaugel.
linnas sõidan enamasti 50 välja arvatud mõningad lõigud, kus alla 60 sõitmine võib hoopis rohkem ohtlikum olla, sest liiklus vool on lihtsalt nii kiire.
ja mnt. sõidan spidomeetri järgi enamasti 90-100, mis gps mõõtmisel andis tulemuseks 85-96 km/h(juhtub et sõidan ka vahest kiiremini, aga seda siis kui on hea nähtavus ja pole teel teisi liiklejaid)
ühesõnaga olen teema algatajaga nõus, asi on liiga käest ära:sein
linnas sõidan enamasti 50 välja arvatud mõningad lõigud, kus alla 60 sõitmine võib hoopis rohkem ohtlikum olla, sest liiklus vool on lihtsalt nii kiire.
ja mnt. sõidan spidomeetri järgi enamasti 90-100, mis gps mõõtmisel andis tulemuseks 85-96 km/h(juhtub et sõidan ka vahest kiiremini, aga seda siis kui on hea nähtavus ja pole teel teisi liiklejaid)
ühesõnaga olen teema algatajaga nõus, asi on liiga käest ära:sein
- Moss
- Foorumi kasutaja
- Autod: erinevad illegaalid
- Kontakt:
Tallinnas küll jah. Tavaline pilt näiteks hommikul mööda Pärnu mnt'd linnapoole sõites 90 alas: esimene rida 110, teine rida <140 km/h. Linnas esimene rida 60, teine >70km/h. Õhtul kiirused väiksemad, see-eest sõidetakse mnt'l maksimaalselt 10meetriste pikivahedega. Tavaliselt midagi ei juhtu, aga täna jäi üks jalgrattur/jalakäija alla küll. Õnneks liigutas siiski.Algselt postitas: motameesReeglina küll. Kas see on mingi ime?:puzzledAlgselt postitas: Moss
Enne kui hakkame häält tõstma, mõtleme igaüks kas me sõidame ikka linnas 50ga ja mnt'l 90?
-
rralliace16
- Foorumi kasutaja
- Autod: Vaz 2103 74"
Ma pooldan ka 100% Ise olen ka tuuninguhull, aga tuuning jäägu selleks mõeldud radadele mitte tänavatele. Kuna ise olen alaealine ning tee peal ei sõida, siis näen seda iga päev kui ema autost sõidetakse suure kiirusega mööda. Vahel on ka selline tunne, et võtaks kasvõi heebli auto peale ja ootaks kuna nad peatuvad, siis õpetaks neile elutarkusi.
Üks konkreetne näide: Sõitsime Elvast Tartusse ning siis sõitis meist mööda üks bemarihull umbes 150km/h mööda teeäärt, kus on kruus.... Tänu sellele on mu autol külje peal kriimud kividest.
[Muudetud: 31-3-2007 ralliace16]
Üks konkreetne näide: Sõitsime Elvast Tartusse ning siis sõitis meist mööda üks bemarihull umbes 150km/h mööda teeäärt, kus on kruus.... Tänu sellele on mu autol külje peal kriimud kividest.
[Muudetud: 31-3-2007 ralliace16]