nii siuke lugu siis et kui starterit annan siis käib aint nõks, ei akka vedama. mis siis lläbi võib olla, starteri relee või starter? ja kuda ma saaksin siis maha selle starteri või relee.
Mul oli kah hiljuti samamoodi. Võtsin starteri küljest ära ja mingi traadijupp tuli sealt august, kus starter on, välja. Proovisin lahtiselt starterit anda... töötas ja käis ilusti ringi. Panin uuesti külge ja siiamaani töötab. Ei tea mis traadijupp see seal oli:o ja vist oli kusagile hammaste vahele kinni jäänud.
See kui starter plõksub ja ringi ei tõmba on tavaliselt sellest, et starteri harjad on mustad või kulunud ja ei anna ühendust. Ise olin hiljuti sama probleemi ees. Võtsin starteri maha ja puhastasin harjad ära ja nüüd tipp-topp
Algselt postitas: race89
See kui starter plõksub ja ringi ei tõmba on tavaliselt sellest, et starteri harjad on mustad või kulunud ja ei anna ühendust.
Kui juba starter plõksub, ei ole viga harjades. Läbi harjade saab solenoidi (tõmberelee) üks mähis massi. Kui harjad nässus puudub mass ja tõmberelee ei plõksu üldse.
Viga ilmselt tõmberelee jämeda voolu klemmides.
Ise olin just samasuguse probleemiga silmitsi. Võta starter maha ja puhasta relee taga olevad klemmid ära ( ühele tuleb aku pealt juhe). Vb saab ka ilma starterit maha võtmata aga jama on.
Palju lihtsam on starterit maha võtta/peale panna kui pükse ees ei ole. St seda, et maha tuleks võtta ka terve sumpa. Kõige parem muidugi kui mootor maas
Ja juhtmed starteri külge ühendad ennem kui starteri külge krutid, sest pärast seda enam nii lihtsalt ei tee..
Lower your standards and you'll never be disappointed!