[Edited on 18-9-2002 by Siim]
Martelius-Exhaust OyOriginally posted by Siim
Tuhajuhe, mingi Mortelius, vist (soome firma)
Õige jutt ehk, aga mõjub praegusel kujul teleturuna. Jutu ülesehitus on teleturule omane. Esmalt öeldakse, et seniteadaolevad lahendused on jamad (seda ei tõestata - sest seda polegi vaja). Seejärel ilmneb, et "meie eksperdid" (antud juhul üks mees, kes on asjaga 30 aastat tegelenud ja kõik variandid läbi kasetanud), on välja töötanud ühe nipi (, millest pikemalt ei räägita), mis koheselt teeb sada imet (müra jääb normi piiresse). Selles reklaamteates on välja toodud ka väike soovitus sumbuti iseehitajatele "sumps tulebm õieti ehitada" ja vatti ei tule sealjuures kasutada.Originaali postitas RS Racing
Ütlen ausalt: lugesin ka sealt ungarlaste lehelt selle sumpsijutu läbi, väidan, et suur osa sellest on täielik jama.
See, kas pütt on taga koonuseline või mitte, ei mõjuta küll ühtegi asja.
Samuti ei ole vaja kasutada müraisolatsiooniks vatti, mis sealt seest välja kaob mõne aja pärast vaid tuleb sumps õieti ehitada. Piisab ainult perforeeritud torus ja väikesest nipist ning müra jääb normi piiresse. Üks mees, kes on sellega tegelenud juba oma 30 aastat on kõik need variandid ka läbi katsetanud. Mulle laitis ta maha ka "lapiku" kujuga pütid ja tegi ümmargused - parem soojuse jaotumine. Kui aega saan, lisan mõne pildi ka.
Samuti ei aita minekule ega millelegi muule kaas ainult tagumise otsa vahetus või ainult tagumise püti vahetus, vahetada tuleks ka resonaator. Efekti annab see ka originaal toru ja originaal kollektori puhul.
Üksi asi veel: vatiga isoleeritud sumps on teil ca 10 kuuga auto all küpse.
Nii, palun vaielge nüüd vastu
:D
See väljalase on Tuhajuhe teht. Viimast "hinnakirja" küsi tema käest (saada talle näiteks mail).Originaali postitas heiki.k
SIIM
Ma sattusin siin jutte lugedes segadusse, et kust millist sumpat saab ja kes mida teeb aga ole täitsa ja ütle(ei taha pealetükkiv olla), kust sa selle oma iluduse välja võlusid. Ma saan aru, et sul otsast lõpuni kõik uus. Ja palju arve peale numbreid kogus(umbes)!
Oleks väga tänulik![]()
Pütt ei ole tehtud roostevabast. Politsei pole esialgu (ptui-ptui-ptui) asja vastu huvi tundnud (a vaikselt sõites polegi see sumps kuigi lärmakas) ja ülevaatus tuleb alles sügisel.Originaali postitas Mel
Oleks mõni küsimus Siimu auto alla oleva sumpsi kohta.
Kas pütt on tehtud roostevabast, pildil paistab igatahes nagu sedamoodi?
Kaua umbkaudu terve väljalase vastu peab?
Siim, tuhajuhe, kuidas politsei ja ülevaatuse meestega kogemused on? Ma tean Tallinas paari juhtumit, kus on saadetud liiga valju müra tõttu kordus ülevaatusele. Ning ükskord kästi ka ülevaatusel kogu süsteem "korraliku" vastu välja vahetada.