mul mootor maas ja laiali, aga enne maha võtmist vahetasin õli ära küll,
hakkas nagu vähem märku andma. poes öeldi kah et see natuke paksem õli, pidavat siis saalesi "tihendama" rohkem
mul hakkas ka niimoodi jamama kunagi 01 hel aga vahetud sai õlipump kuna sai karter koos sellega katki sõidetud ja peale vahetust hakkas jamama madalatel pööretel ise arvasin et äkki plokki ja pumba vahel se tihend oli halb kuna jättsin vana kas on võimalik ?
Algselt postitas: omega
Kõigepealt vaheta õli ja õlirõhuandur ära ja vaata mis siis teeb.
Mul oli algul 01-el samamoodi, et soojalt tühikäigul õlituli vilkus. Ostsin siis poest uue õlirõhuanduri ja peale selle vahetust õlituli enam ei vilkunud. Niiet need vanad andurid võivad ka jamada.
üldiselt on manuaalis kirjas, et on lubatud õlitule vilkumine tühikäigul töösoojal mootoril - so 800...900 rpm vähemalt 0,45At
andur rakendus 0,5 pealt kui ei eksi..
samas peab 5600 pöörde juures olema õlirõhk vähemalt 3,5...4,5
[Muudetud: 4-1-2007 olaaf]
Männiku laiali Garage
"90 percent of carb problems are ignition related.."
Mul põleb ka õlirõhu tuli madalatel pööretel,aga vahe on selles et minu siki madalad pöörded on vahemikus 900 kuni 1000.Kui külmalt starterit anda ehk siis käivitada kustub õlirõhu tuli ära,on see normaalne
Bmw 525IA 141 kw 1991.Toyota celica gen3 78kw 1984
Selliste juhuste tekkimisel on alati mõistlik mõõta õli rõhku mehaanilise kellaga. Kohe pilt selge, kas kontrollambi andur valetab või on oodata muid üllatusi.
Kulunud teema: http://www.ladaklubi.ee/foorum/viewthre ... 7#pid93478
Algselt postitas: -grazy-
Mul põleb ka õlirõhu tuli madalatel pööretel,aga vahe on selles et minu siki madalad pöörded on vahemikus 900 kuni 1000.Kui külmalt starterit anda ehk siis käivitada kustub õlirõhu tuli ära,on see normaalne
Nagu ma aru saan, siis mida kõrgemad pöörded, seda suurem õlirõhk peaks olema.
Näiteks minu 063-el tühikäigul pöördeid ca. 1000, aga õlitulukest ei põle. Kas see, et sul õlituli põleb tühikäigul ei või tähendada seda, et õlitus puudulik ?
Kõrgematel pööretel(1500+) kustub ära,tühikäigul aga põleb.Peale karpa vahetust hakkas nii tegema,vanal karpal oli tühikäik 1500 pöörde peal uuel aga 1000 ja alla selle.
Bmw 525IA 141 kw 1991.Toyota celica gen3 78kw 1984
mul ka põleb tühikäigul . aga pole veel kunagi õlivahetust teinud mingi 2 aasta peale mingi 5 l õli juurde valanud äkki peaks ka korraliku õlivahetuse tegema kas saaled ei või õhtal olla või õlipump mul 05 pole näidikut peab ise mõõtma
no selle pealevalamisega on tõesti vb juba varsti keps majas. Ei usu, et keegi on viitsinud vahetada seal midagi väga usinalt. Isegi korralikult hoitud masina sisemus on päris kole vaadata, kui vaadata seda moosi ja soga, mis õlivõtturisse ikka tekib...
korralik kodanik võtaks praegu vähemalt karterigi maha ja uuriks, mis seal keldris kopitab...
pole aigu ma ise soomes siks seisab tln ja kui tln tulen sis kohe valka ja nii iga 2 nädala tagant :DDD aga eks ma vahetan ikka õli ära korralikult koos filtriga
Huvitav, et see mõtlemine veel kadunud pole: Mootor võtab õli, valan värsket peale, milleks seda õli siis vaja vahetada. Uus õli ju sees kohe pooleldi. Nii need mootorid õhtale lastekse.
sama probleem on tekkinud viimasel ajal. Pikemalt maantee sõidult tulles (15+km) hakkab linnas või tühikäigul vilgutama ja tahab väga ära kustuda. Mitu korda tahho nulli vajunud ja mootor seiskunud. Kui hooga uuesti käima lüüa, toimib ilusti. Kas võib olla, et saale jääb kuivale ja poob kinni?
Võidusõit on nagu seks, kõik mehed arvavad, et nad on selles hirmus osavad