Võimalus foorumi külastajatel oma Ladat lähemalt tutvustada
Foorumi reeglid Autoteema pealkirja vormistamine:
Auto mudel, kasutajanimi, väljalaskeaasta n: 2107, Revolutsionäär, 1989
Tasuks lisada ka märgend kujul projekt-MUDEL n: projekt-2107
Teemasse palun lisada juttu oma masinast ja lisaks ka pildimaterjali.
Pildimaterjali üleslaadimisel kasutada võimalusel foorumi pakutud funktsionaalsust, sest välistelt saitidelt viidatud pildid kipuvad ajaga kaduma.
Auto on tänaseks juba hulga kilomeetreid läbinud ja sealjuures hästi end üleval pidanud kui väike elektrikala ja soojakraani viperused on ikka niru küll kui klaasid -5C sõiduaeg jäässe lähevad.
Enda apsakad viskavad kopsu üle maksa. Sain kundepoolse tagumise ukse ja natuke ka tiivapeale korraliku värvikriimustuse ja Simuna rajal juhtus üks rehv liiga lähedale ja sain põlle tiba kortsu(kas uued plekid ongi niipehmed et õrnalt vastu ja juba mõlkis?) Prooviks on alla ka "kempi differ" mis osutus libedaga üsna lõbusaks
Mure allikas mis mind kummitama hakanud on mootor ilmselt hakkavad tema elupäeval lihtsalt lõppema:( Aga nii nimetatud rajapillilt on juba 05 mootor maha võetud ja alustatud järeleaitamisega(sellekohapealt kõik lisateadmised teretulnud.
Vb algatusek oskab keegi mulle öelda kuidas saaks kodustes tingimustes meisterdada midagi millega sisse ja väljalase läikima lüüa
Vaheajal võtsin ette ülesande kapotialune ja ninaosa autol korda teha. Ette sai võetud kuna värv oli juba vana ja osaliselt maas tänu akule mis otsustas käivitamisel sõna otses mõttes pauku teha Tulemus on pildilt näha ise olen rahul Ps aku viin pagasiruumi, aga küsimus et kust kohast on kõige parem ja ohutum juhtmed vedada?
Salongist jh. Aga kas on kõige mõtekam ta viia kapotialla välja?
Täna sai natukese ka traatharjaga puhastatud ja sain teada et roostega on natuke probleeme pagasipõhjaall ja juhi jalgeall mujalt on vajalik lihtsalt mastiksi uuendus;) tundub et sain õigel ajal jaole.
Aga mis peaks olema juhtme jämedus? Kuna juhe on pikem siis peaks panema ka vähe jämedama kui on originaalne +juhe, või ei oma see tähtsust?
Kere on hea vist tänu kunagisele hoolitsusele kõik plekid on seest mingi määrdega ära töglatud ja roostet ei ole ma seespool täheldanud:)Isegi uksepiita on auk puuritud ja sealt midagi sisse pihustatud.
Kõigerohkem olen mures "uute" ustega need on nii kõverad ja ei käi üldse:p tegu siis tänapäeva toodanguga, mõtlesin et ehk peab mõnelt vanemalt pillilt maha koukima millel sirged ja roosteta uked.
Kõige lihtsam on see ,kui lähed lammarisse ja sebid sellise bmw akujuhtme ,mis läheb pagassi (ntx E39) Mul on endal vana 5-se juhe ja ulatub ka ,kuid suht napilt.Jämedus sellel ikka pöidlajämedune pea.
Võid ka helivõimendi juhet meetrikaupa osta ja otsad eraldi(siis aitab võimendi juhtme läbimõõdu arvutamise programm)
Pühadeaeg küll tööd ei tohi teha aga ma seda tööks ei nimetakski pigem oma lõbuks. Ennem oli juba kiht krunti all ja hommikul mökerdasin teisegi peale. Seejärel ootasin kuni kuivab ja bituumeniga möllama, üritasin kõige vajalikumad kohad üle käia ja sai minuarvates üsnagi hea, ehkki natuke lapiline jäi kes sinna põhjaalla ikka näeb peaasi kui tean et "rebased kõhualust ei õõnesta" Tiba on ka juhtemeid paika veetud!
18.04.2009 Seisuga on minust siis lõppudelõpuks saanud ka suurevändaga mootori omanik:D Ostsin ära Omega pakutud mootori, loodan, et peab mind hästi. Veel on kogutud jubinaid et kolmapäeval alustada mootori paigaldust, ja loodan reedeks saab masin omal jõul liikuma.
Täna õhtuse seisuga sai mootor peale ja käima. Esimeseks avastuseks õlisurve puudub:sein Ega siis midagi tõstsin mootorit üles võtsin õlivanni alt ära pump küljest uus külge vanna alla õli sisse ja uuesti käivitus,surved olemas:D Oli mõnus tunne küll nüüd veel pidurid õhutada, tagumised vedrud modida ,paigaldada esimene stabilisaatorvarras ja iluvõre, kapott peale ja salong kokku. Ja saabki maanteid mõõta