Tere klubikaaslased. Tewkkis sõbraga väike vaidlus. ET oleks siis küsimus. ET kas ploki värv näitab seda et hall on originaal ja peale kap remonti värvitakse siniseks. Või näitab värv võimsust. Otsing abi ei andnud. Oli ainult samarate mootoritega teema. ET oleks siis huvitav endalgi teada. Minumeelest oli kunagi se teema aga ei leidnud üles
Võibolla ajasingi selle samara teemaga sassi.
Et mis värvi siis värvitakse ja millal. Kas tehasest tulles või kap remonditud vms.
Kap rem mootoritel värvitakse tõenäoliselt mootor seda värvi, mis parajasti käepärast või mida fantaasia võimaldab;)
Tehasest peaks olema 1200 ja 1500 mootrid halli plokiga ning 1300 on sinine.
Vist oli isegi kahte erinevat värvi halli olemas (vähemalt minu 1200 ja 1500 olid erinevat tooni). 1600 ja 1700 kohta ei oska praegu öelda.
Mul seisab kuuris üks sinine mootoriblokk, mis on ära võetud 063-e pealt ja see on 1300cc (011). Kuigi müüja ütles, et on 1,5 või 1,6. Kolvi läbimõõt selles mootoris oli 79mm nagu hiljem lahti võtmisel selgus.
Algselt postitas: olaaf 1600 on tehasest sinine nagu kogemus näidanud
Siit tekib väike vastuolu:puzzled. 1600cc rihmaga mootorit minu teada pole. Lükake väide ümber kui tahate, ma väga kindel pole.
Plokilt leiate täiesti loetava tähise tagaküljelt väljalaskekollektori alt. Omal 1600cc plokk sinine, 1500cc on roheline.
Meskimeni seadus - Kunagi pole aega teha midagi korralikult aga alati on aega ümber teha VAZ 2105 - "kopika" värskem teised, millele vaid ühe pika joonlauaga varustatud disainerite meeskond püüdis anda veidi nooruslikuma välisilme
Mootori mark on kirjas õlifiltri kohal asuval etiketil,kus on ka mootori number,see koht on tehase poolt värvimata jäetud (vanasti oli ka mootorinumber teh.passis ja mootori vahetusel oli vajalik registriandmete muutus läbi viia).Värvilt on jah tavaliselt 79 kolbidega nii 011,05 kui 06 mootorid sinised ja 76 kolbidega mootorid rohekashallid vm.sarnase ebamäärase värvusega,kuid see pole reegel.Nagu olen maininud on 1,5 ja 1,6 mootoritel kollektori pool V kujulised tugevdusribid mis teistel mootoritel puuduvad,see võimaldab ka pimedas käsikaudu vändakäigu pikkust määrata.