soundi häired

soundi häired

Audio, elektrisüsteem, turva
o
olaaf
Ladaklubi Auliige
Autod: 2105 s1300, 1119

Postitus Postitas olaaf »

Arvate, et antenni viga.. hmm mina kipun arvama, et kui powerit mängib ja teisi, et mängi on süütesüsteemi häired nii tugevad (just kõrgemad harmoonikud), et koormavad maki antenni sisendi üle.. nii, et läbi pääsevad ainult kõrgemad sagedused. Seda teooriat lihtne kontrollida, vaata kas fm saatjad sagedusel 104.xx, 107.xx mängivad normaalselt..
Samuti on kahtlane antenni sobitus antennisisendiga. osad automakid (mõned vanemad sony-d ntx) vajavad antennisisendisse 50 või 75 oomist koormust, et korralikult vastu võtta suurte müradega keskkonnas..
jällegi on osadel automakkidel see koormus juba olemas. Pannes 50 oomise koormustakistiga vastuvõtja sisendisse lisaks veel ühe 50 oomise koormuse jääb sisendtakistuseks vaid 25 oomi..:P.
Sobituse arvutamiseks on terve rida keerulisi valemeid, kui mõne leian siis panen koos teooriaga ülesse ka.

PS! Äkki on sul mõnel tuttaval spektrianalüsaator.. siis võid vaadata mis värk nendel madalamatel sagedustel istub..
:rolleyes
Männiku laiali Garage
"90 percent of carb problems are ignition related.."
v
Valdz
Aasta Projekt
Autod: 1971 BA3-2101
Kontakt:

Postitus Postitas Valdz »

Ega sul antenni juhe kuskilt paigatud pole? Nendest kohtadest tavaliselt kiirgab kõige rohkem sisse.
m
Marcuz
Foorumi kasutaja
Autod: Avensis 2.0i
Kontakt:

Postitus Postitas Marcuz »

paigatud? ei tea. antenni juhe oli alguses ukse vahel ja sai äkki muljuda nats. siis oli et kui ukse kinni lõid kadus kanal ära aga siis sai sätitud ja nii hull polnud. nüüd võtsin ukse vahelt ära. äkki keegi oskab hüva nõu anda kuhu antenn panna, kust juhe vedada ja olen ka kuulnud et teatud markide puhul on antenni juhtme pikkus oluline??
Hüvasti Punane Nool :\'( ..jäänud on mälestus hea...
h
heiki.k
Foorumi kasutaja
Autod: VAZ 2103 “74
Kontakt:

Postitus Postitas heiki.k »

Mina olen vanadelt sigullihaidelt sellist asja kuulnud, et kõige ideaalsem oleks antenn panna võimalikult kaugele kogu sellest süütemajandusest ehk siis paremale tagutiivale-mida suurem on nende vahe seda paremini tulevad lained pärale. Antenni juhe peab olema ka täiesti korralik ja ilma jätkuta.
s
sigle
Suletud kasutaja

Postitus Postitas sigle »

Antenni võid panna katusele etteserva, niinagu ikka, võid võtta selle huinjaa, mis päikesesirmide all on ära ja sinna alla laepolstrisse mingi mini augu teha, sealt hea kruvida ja puurida. Endal null kuute läks jõle täpselt mingi 1,25m juhtmega (vist) antenn
m
Marcuz
Foorumi kasutaja
Kontakt:

Tegin katse.

võtsin väikse patareidega kaasaskantava raadio kaasa ja jalutasin sellega ümber siksi. kapoti juures oli häire suurem, pagassi juures väiksem, peaaegu polnud üldse. kusjuures kui kapott lahti oli, oli ka häire pagassi juures suurem. paari meetri kaugusele autost minnes kadus häire. ostsin küll uued süütejuhtmed, aga asi on vist ikka nendes - ostsin tavalised vask kiud juhtmed. häire oli ka selles väikses raadios kuigi ühendust auto ja raadio vahel polnud. siis vist toitefilter ei aita?? pean uued süütejuhtmed otsima??
v
Valdz
Aasta Projekt
Kontakt:

Kas sa süütejagaja aluse kondeka oled ära vahetanud? Kui see läbi on siis kui auto maja eest läbi sõidab, võtab toas telekale triibud sisse.

Ma mõtlesin ühe variandi veel kuidas proovida - panna automakk eraldi aku pealt tööle, siis on ka näha kas kiirgab sisse, või tuleb mööda toitejuhtmeid.
m
Marcuz
Foorumi kasutaja
Kontakt:

võin proovida teine aku olemas. ainuke vahe olex siis selles et aku ple kapoti all vaid salongis. nojah võibolla siis juhtmed kaugemal ja asi teine kuigi ma ju proovisin väikse raadioga mis polnud kuidagi autoga ühenduses.

äkki räägid sellest kondekast lähemalt. pole seda veel proovinud. käib see jagajas vä? kust seda saab, palju maxab?
m
mess
Ladaklubi Liige
Autod: '95 Audi A6
Kontakt:

Postitus Postitas mess »

Mina mingi soundi spets ei ole ja teab mis kvaliteeti taga ei aja, aga oma masinal ei hakanud originaal koha peale (vasaku esitiiva peale) küll antenni panema, sest see kõige si*em koht ju, süüte mängule kõige lähemal.

Igasugu vidinaid võib jah ilmselt vahele panna, aga mina soovitaksin alustada ka sellest, et korralik antenn - piisavalt pikk - ja kaabel - terve, jätkudeta jne - ning viia see võimalikult kaugele mootorist. Kas katusele või näiteks mul on pandud tagastange külge. Mängis igati hästi, probleemiks oli pigem vana ja kärnatand raadio, mis kõigele lisaks veel ära ka virutati.

Ainuke häda, mis taolise antenniga on, et igale piidrile jääb ta ette. Kui ikka stange küljes on 1 m pikkune alt vedruga varras, siis ilgelt lahe on seda ju kõigutamas käija. Lisaks kõigutamisele on ühe korra ära murtud ja ühe korra vibuks keeratud :mad:
Kas kerenumbri ümber saab auto ehitada?
v
Valdz
Aasta Projekt
Kontakt:

Originaali postitas Marcuz
võin proovida teine aku olemas. ainuke vahe olex siis selles et aku ple kapoti all vaid salongis. nojah võibolla siis juhtmed kaugemal ja asi teine kuigi ma ju proovisin väikse raadioga mis polnud kuidagi autoga ühenduses.
Kui sul aku salongis eraldi, siis ju geneka jm genereeritav müra ei tule mööda toitejuhtmeid sisse.
äkki räägid sellest kondekast lähemalt. pole seda veel proovinud. käib see jagajas vä? kust seda saab, palju maxab?
Mul oli see kondekas küll olemas, asub jagaja all. Ma ausaltöelda arvasin et see on ikka kõigil originaalis. Kunagi vahetasin endal ära maksis alla 25eequ, aga ei uurind väga kuhu need otsad lähevad. Kui sul pole uurin nädalavahetusel täpsemalt.

Mess, proovisin. Panin uue antenni katusele u. 1m, aga ei aita. Maki vahetamine aitas natuke, aga kui raadiost tuleb vaikus on krõbin ikka kuulda. Mõtlesin veel et mul tagaaknal võimendiga antenn, et panen võimenuse uue antenni otsa, et äkki see teeb veel asja paremaks. Õnneks on CD-makk, niiet raadiot väga ei kuula.:spin
m
Marcuz
Foorumi kasutaja
Kontakt:

jah plz vaata siis neid otsi Valdz. kui originaalis seda pole siis töenäoliselt mul ka mitte.

parem makk ajax kaa asja ära, mul praegu kassetiga, millel kasseti seade ei tööta. olex raha siis ostax ka parema maki :rolleyes
o
olaaf
Ladaklubi Auliige

see kondekas natuke teisel eesmärgil seal jagaja all..
nimelt vähendab see kontaktide sädelemist-kulumist ja sellega suurendab sädet..
ja see peab olema kõigil ladadel.. millel nonelectronic süüde..
kui see läbi siis mootor ei käivitu :(
Männiku laiali Garage
v
Valdz
Aasta Projekt
Kontakt:

Mul oli küll ennem nii et kui maja ette sõitsin, tulid telekale triibud sisse, kui see kondekas ära sai vahetada kadus see ära.
m
Marcuz
Foorumi kasutaja
Kontakt:

kas ma peax seda otsima mingist lada poest või kadaka autoturult? mis see täpsemalt on kui küsin poest või kusagilt, jagaja all olev kondensaator vä?
v
Valdz
Aasta Projekt
Kontakt:

Mina läksin küll poodi ja küsisin niimoodi. Ei tea mis selle jupi ametlik nimetus on.:D
m
Marcuz
Foorumi kasutaja
Kontakt:

vahetasin kondeka ära(see seal jagaja all), mitte küll uue aga kasutatud mosse kondeka vastu prooviks. arvatavasti ostan poest ikka uue aga sellega soundi häire ei kadunud aga tundus et maki valgustus "hüppas" vähem.
o
olaaf
Ladaklubi Auliige

see tuleb äkki sellest, et mootor lonkas vahem :lol
Männiku laiali Garage
m
Marcuz
Foorumi kasutaja
Kontakt:

see on vist pingeregulaatori viga et mul tuled, armatuuri valgustus ja maki valgustus nagu vilguvad heledamaks tumedamaks.
m
Marcuz
Foorumi kasutaja
Kontakt:

võtsin antenni ära, siis oli ainult sahin ja häiret polnud, vist siis ikka antenni viga. põhimõtteliselt peaksin saama siis töötava kassetiseadmega makis kassette kuulata, aga kas keegi teab mis antenni pikkuse ja antenni juhtme pikkuse suhe peab olema?
v
Valdz
Aasta Projekt
Kontakt:

Ma nädalavahetusel aretasin ka maki värki. Mul on sellest toitefiltrist ikka palju kasu, vana makiga see lihtalt ei funganud, kuna sellel oli antinnivõimendi vahel. Filter võtab müra ikka nii ära et kui väga ei kuula siis aru ei saa. Kui vahelt ära võtsin siis hakkas kõvasti ragisema, paned raadio kõvemaks läks ragin samuti kõvemaks.

Siis panin uuele antennile selle vana võimendi vahele, kuna metsa sees ei tahtnud hästi jaamu võtta, siis ragin tõusis kohe samale tasemele. Sellest sul ka see jama, sest raadio läheb seda tundlikumaks, mida parem antenn taga.

Ostsin need kondekad ka ära, aga proovida ei jõudnud.

Ei tea kas see 05'te üldine probleem, sest teistel ei tundu seda jama olevat. Abi oleks ka kindlasti elektonsüüde külge panemisest. Aga kuidagi peab ju selle ragina ära saama?:puzzled
Vasta