Mingid keti jupid karteris

Mootoriga ja sisse/väljalaskega seonduvad teemad
Vasta
k
kvaida
Suletud kasutaja

Postitus Postitas kvaida »

Tean, et mingid jupid kukuvad karterisse, kui kett lõdvaks lasta. Mis sinna alla siis kukuvad ja kuidas neid kätte saada?
Kasutaja avatar
motamees
Ladaklubi Auliige
Autod: MetsaNiva

Postitus Postitas motamees »

Korras mootoril ei kuku keti lõdvaks laskmisel midagi karterisse.
C
k
kvaida
Suletud kasutaja

Et siis, kui plokikaas on maha võetud ja kett sinna alla rippuma jäetud, siis ei kuku midagi karterisse? Kas siis tuleb ainult kett sealt välja kookida ja kaas peale?
f
fanatt
Foorumi kasutaja
Autod: VAZ 2101, 21063, Mitsubishi ECLIPSE

Postitus Postitas fanatt »

ketti ära alla lase vaid seo traadiga kapoti külge või kuskile kinni. muidu kukub alla ja seda on pärast päris tüütu kätte saada. kui sul on keti tükid karteris siis arvatavasti tuleb sul kett ära vahetada.
pidur = kiiruse surm
k
kvaida
Suletud kasutaja

Eiei.. Ketijupid pole karteris, aga ma olen siiamaani niimoodi aru saanud, et midagi kukub karterisse, kui kett rippuma jätta või kaob ainult kett ära? Et plokikaas on juba maha võetud ja kett on sisse ära kadunud(paistab ikka), ma arvan, et selle peaks mingi traadijupiga kätte saama.
Ja selle keti ning selle hammaka kinnitamine ja traadiga pingesse jätmine on mootori kokkupaneku lihtsustamiseks, et siis ei pea märke nii taga ajama?
f
fanatt
Foorumi kasutaja
Autod: VAZ 2101, 21063, Mitsubishi ECLIPSE

Postitus Postitas fanatt »

kett võib küll alla kukkuda kui sa seda kinni ei pane, muud seal pole kukkumas midagi. enne mootori lahtivõtmist tuleb mootor ikka märki ajada ja pärast enne kokku panekut üle kontrollida et midagi paigast ära pole.
pidur = kiiruse surm
Vasta