Küsimus kui vanalt õppisite ära sõitmise mingisuguse masinaga?
võiksite ka lisada seda, et mis masinaga.
ja veel selline küsimus et kui paljud omavad juhilube?
ja veel selline küsimus et kui paljud omavad juhilube?
-
ggrimes
- Foorumi kasutaja
- Autod: Lada 2105 83a. Ford scorpio 4x4 2.8
- Kontakt:
Esimest korda sõitsin sapakada.(6a.) Aga venna süles. Nagu roolisin. Siis iseseisvalt sõitsin esimest korda mossega. No algul aitas isa käike vahetada. Vaheapl sai sõidetud teise venna autoga (süles)
Ford sierra. Siis päris ise sõitsin juba SAAB 9000 2.0 turbo. (8a.)
Sain natuke ka rallitada
Isa oli kõrval. Ja siis sai ise auto muretsetud (10a.) jne.
Lube ei ole
Ford sierra. Siis päris ise sõitsin juba SAAB 9000 2.0 turbo. (8a.)
Sain natuke ka rallitada

Lube ei ole

-
aAllar21
- Foorumi kasutaja
- Autod: Mazda 626
- Kontakt:
Esimene kord oli ford mondeoga(96') isa süles. Siis sai veel natuke sellega sõidetud ja siis sai juba ise sõita sellega(mitte enam isa süles:)). Selle autoga täitsa käppa ikka sõitu ei saanud(müüsime ennem maha). Ja siis nüüd põhisõidud toimuvad isa mazda 6-ga. Sellega on autosõit päris hästi käpa sisse kulunud. Kuigu lube pole (15 aastat vanust, aga varsti juba 16:D) ütleb vanem vend(ta ise nii hästi ei sõida ja sisi ma vahest ikka keksin ta ees kui vaidlemiseks läheb:D) ,et sõidab nagu vana mees juba:D. nojah, nii saigi muretsetud endale 21063 millega sai kahjuks kokku ainult paar kuud sõita, samas see oli just see auto millega rallikäpp sisse tuli vaikselt. Nüüd siis kihutan ja taastan vaikselt ühte 21013-e.
-
aamfiibinimene
- Foorumi kasutaja
- Autod: 21011 80
siia maani pole õppind... aastas sõidan 45000 km ja ikka iga paari kuu tagant üks pauk ära
ehk siis aastal 2005 sain kokku 9 avariid:
1) viru ringil mingi jorsist taksojuht sõitis ette
2) tagurdasin aia posti
3) tagurdasin peugot uksest sisse
4) sõitsin kivile otsa
5) andsin hondale tagant hoogu juurde
6) sõitsin hondale ette
7) käsipiduri trikk läks parklast käest ära
8) tagurdasin golfile sisse
9) jäärajal kaotasin esipamperi
kõik siis toimunud ühe autoga ja enda lolluse tõttu ka taskud 38500 krooni võrra tühjemad

1) viru ringil mingi jorsist taksojuht sõitis ette
2) tagurdasin aia posti
3) tagurdasin peugot uksest sisse
4) sõitsin kivile otsa
5) andsin hondale tagant hoogu juurde
6) sõitsin hondale ette
7) käsipiduri trikk läks parklast käest ära
8) tagurdasin golfile sisse
9) jäärajal kaotasin esipamperi
kõik siis toimunud ühe autoga ja enda lolluse tõttu ka taskud 38500 krooni võrra tühjemad
- arvi100
- Ladaklubi Auliige
- Autod: Vaz 2101'73 - Lada 1300 SL'85
Esimene auto millega iseseisvalt sõitsin oli Studebacker
Champion,mingi 5-6 aasta vanuselt.Too oli vene pedaalikas.
Sõiduõiguse saamiseks lasteaias löödi ikka kõvad lahingud maha:D
Päris autot sain roolida vist 9-10 aastaselt ja selleks oli
vanamehe Opel Olympia,meenutab esimest moskvitsi.
Päris ise sõitsin raadioringi juhataja moskvits 2140-ga.
Vene Stude nii ilus ei olnud,aga tuled põlesid ja vist signaali sai ka anda.

Champion,mingi 5-6 aasta vanuselt.Too oli vene pedaalikas.
Sõiduõiguse saamiseks lasteaias löödi ikka kõvad lahingud maha:D
Päris autot sain roolida vist 9-10 aastaselt ja selleks oli
vanamehe Opel Olympia,meenutab esimest moskvitsi.
Päris ise sõitsin raadioringi juhataja moskvits 2140-ga.
Vene Stude nii ilus ei olnud,aga tuled põlesid ja vist signaali sai ka anda.

Masin on kasin - Grigori Šaakašvili
-
mm-rally
- Foorumi kasutaja
- Autod: vaz 2106, AZLK 2140, Bmw318
esimese sõidukogemuse sain isa sierraga,sai siis külavahel paarutatud ja paarist kraavist ka läbi sõidetud,peale seda ikka katsun kraavidest eemale hoida aga nüüd oma "nullkuus" ja sellega rajal kihutada on äge,parim auto,millega rallit teha..algul ei läinud rajal kuigi hästi aga nüüd tulevad isast paremad ringiajad,kuigi isa paarkümmend aastat autojuht olnud
load on eksamite taga,varsti käes
load on eksamite taga,varsti käes
- PuZuP
- Ladaklubi Liige
- Autod: 2106 '79
- Kontakt:
Vähemalt läks pauk õigesse kohtaAlgselt postitas: --marek--
...valus laks oli aga peale seda hakkasingi tegelema autodega...

Minu kogemused algasid kuskil 4-5 aastaselt vanamehe süles eksport 011-ne roolis...tal oli keskel see signaalivõru kah veel...see oli täitsa minu mõõtu rool

Esimest korda ise sõitsin kuskil 6 aastaselt...maal sugulaste juures...autoks oli seesama punane 6 millega praegugi maanteid vallutan...ja näed...siiamaani liigub ja väga hästi liigub...
Muidugi võrre ja moppe ei jõua kokku lugeda, millega paarutatud on...mõtlesin et peakski vana punnika originaalkonditsiooni viima...oleks hea vanatehnika kokkutulekule minna...

Esimene millega liikuma sain oli muidugi abiratastega jalgratas ja see oli mingi kolme aastaselt. Pärast seda läks käiku juba võimsam masin. Samasugune millega arvi100 noorena kummi põletas. Pedaalidega ja puha.
Esimese mootorsõiduki roolis istusin mingi 6 aastaselt. Masinaks oli Opel rekord 2.0 ning proovida sain isa süles istudes...mina keerasin rooli ning isa vahetas käiku ja pani sõtkus pedaale. Vahepeal on olnud veel mitmeid võrre ja moppe ning praegu seisab garaa?is üks 125cm3 minsk. Nüüd on maanteemürsuks mul 2108 millega ikka vahel nalja saab. Juhilube veel ei ole, aga suve lõpu poole hakkan tegema... teen kohe nii auto kui ka sikliload korraga.
Esimese mootorsõiduki roolis istusin mingi 6 aastaselt. Masinaks oli Opel rekord 2.0 ning proovida sain isa süles istudes...mina keerasin rooli ning isa vahetas käiku ja pani sõtkus pedaale. Vahepeal on olnud veel mitmeid võrre ja moppe ning praegu seisab garaa?is üks 125cm3 minsk. Nüüd on maanteemürsuks mul 2108 millega ikka vahel nalja saab. Juhilube veel ei ole, aga suve lõpu poole hakkan tegema... teen kohe nii auto kui ka sikliload korraga.
-
mmess
- Ladaklubi Liige
- Autod: '95 Audi A6
- Kontakt:
Esimeseks liikuriks samuti kolmekas ning pedaalidega mosse, kuskil 3 - 4 aastaselt. Isa süles sai esmakordselt autorooli keeratud vast 5 aastaselt. Autoks mõistagi vana hea punane kopikas.
Kusagil 8 - 10selt sai iseseisvalt mopeedi (delta) ja vana Jawat katsutud, vanemate sugulaste toetusel sai sangas oldud juba veidi varemgi. Kusail 12 - 13 aastaselt olin juba paras traktorist, sõidukiteks T-16 ja T-25 Päris iseseisev autosõit tuli võrdlemisi hilja, vast 13 - 14 aastaselt, Autoks ikka sama hea kopikas.
Oma poissi olen süles autoroolis hoidnud juba sellest ajast, kui kael kandma, ja silm seletama hakkas, ehk kusagilt aastaselt või veidi peale. Oma 2. sünnipäeval sõitis esimest korda tsikliga (soolo Ural) - issi abiga mõistagi. Kusagil 2,5 aastasest peale teab täpselt, kust autol käiku lülitatakse, kust tuled põlema lähevad, kus gaas ja pidur on - sidur on veel pisut ebaselge mõiste - ning kus tsikli karpad on, kust käima käib ja kust brunni pannakse!
Kusagil 8 - 10selt sai iseseisvalt mopeedi (delta) ja vana Jawat katsutud, vanemate sugulaste toetusel sai sangas oldud juba veidi varemgi. Kusail 12 - 13 aastaselt olin juba paras traktorist, sõidukiteks T-16 ja T-25 Päris iseseisev autosõit tuli võrdlemisi hilja, vast 13 - 14 aastaselt, Autoks ikka sama hea kopikas.
Oma poissi olen süles autoroolis hoidnud juba sellest ajast, kui kael kandma, ja silm seletama hakkas, ehk kusagilt aastaselt või veidi peale. Oma 2. sünnipäeval sõitis esimest korda tsikliga (soolo Ural) - issi abiga mõistagi. Kusagil 2,5 aastasest peale teab täpselt, kust autol käiku lülitatakse, kust tuled põlema lähevad, kus gaas ja pidur on - sidur on veel pisut ebaselge mõiste - ning kus tsikli karpad on, kust käima käib ja kust brunni pannakse!

Kas kerenumbri ümber saab auto ehitada?
7 aastaselt õppisin mossega sõitmise ära(ema süles:D)“keerasin rooli ja sõkkusin pedaale,ema vahetas käike,
8 aastaselt lasin ise juba mossega ringi,vahetasin käike ja puha,siis paar aastat tollega,siis tekkis minu ellu sigull 01,ja siis vaheldumisi lasen sigulli ja ema sai kah ühe volvo ja kordamööda,talvel aint volvoga ja suvel ikka siksiga(kuna talvel siks seisab)
8 aastaselt lasin ise juba mossega ringi,vahetasin käike ja puha,siis paar aastat tollega,siis tekkis minu ellu sigull 01,ja siis vaheldumisi lasen sigulli ja ema sai kah ühe volvo ja kordamööda,talvel aint volvoga ja suvel ikka siksiga(kuna talvel siks seisab)