Kellel on kogemusi Ladat mittesallivate kaasliiklejate kohta?

Kellel on kogemusi Ladat mittesallivate kaasliiklejate kohta?

Jutud vabal teemal / huvitavad pildid ja viruaaltuuning
t
taux3
Suletud kasutaja

Postitus Postitas taux3 »

heh...eile pani minust segumasinaga rekka mööda, mingi 110 ga.
tükk aega venis sabas, ise sõitsin 90 ga ,vaatan peeglisse rekka taga ,siis juba kõrval, ja siis juba ees ja ette ta jäigi... siis läksid meie teed lahku...
ma pärast omaette ikka tükk aega irvitasin, selle rekka üle:lol
l
lada 1300sl
Suletud kasutaja

Postitus Postitas lada 1300sl »

siiamaani pole mingeid probleeme olnud, et ei anta teed või ei lasta mööda :) pigem ise löön lapatsi põhja kui lääne või jaapani raud kõrvale tuleb :lol
l
ladacruiser
Suletud kasutaja

Postitus Postitas ladacruiser »

Eile õhtul Tallinnas....
Selleks, et täislastis metsaveo rekkast sirge peal mööda saada, tuli kiirust kasvatada 80ni. 60ga hakkasin mööda minema.

Ja see ei olnud Järvevana teel, kus piirkiirus on lubatud 70 ja sõidetakse üsna tihti 100ga...
m
Mel
Ladaklubi Liige
Autod: 3x fwd, 5x rwd

Postitus Postitas Mel »

Ka mina olen tähelepannud, et Ladasse suhtutakse veidike kahtlevalt;)
Need kompleksidega liiklejad on muidugi eri teema. Endalgi saanud Peterburi maantel 4-realisel teel spido keeratud 170 peale, kui üks Golf 2 omanik ei tahtnud mööda lasta. Aga sellise nalja tegemiseks tavaliselt aega ega ruumi ei ole, sest valdavalt on maanteed 2-realised. Seega tekitatakse ainult liikluses ohtlikke olukordasid:mad:

Lisaks on veel tegelased, kes kihutavad sinust mööda ja jäävad siis ees sama kiirusega sõitma..oeh.

Samas olen ka ise märganud, et Lada on just see auto, mis kipub tihti jalgu jääma. Seda nii maanteel kui ka linnas. Üldjuhul on selliste venijate roolis siiski pensionärid ning siis ma ka väga ei pahanda. Muudel juhtudel aga ma ei saa aru, miks ei suudeta liikuda liiklusega ühes tempos. Tean enda käest, et ka stock 1,2 on selleks väga hästi suuteline.
l
Laada
Foorumi kasutaja
Autod: Nokia, Nolada.

Postitus Postitas Laada »

Irf, teema. Igasugu tolad jagunevad erinevate automarkide vahel üsna võrdselt, ma küll ei täheldaks, et lada ses suhtes midagi erilist on. Pigem kipuvad võibolla seda marki sõidukid rohkem jalgu jääma. Tihtilugu on selliseid situatsioone, kus keegi venib ees ja üritades mööduda või mööda sõita surutakse akseleraator põhja. Tundub, et siin teemas ka suuremas osas just selliseid juhtumeid kirjeldatud. Tasuks teadvustada, et liiklemine tähendab ka vastutust ning kaasliiklejatesse tuleb viisakalt suhtuda. Sellised tegelased, kes teise möödumise ajal gaasipedaali üles leiavad on huligaanid. Mina üldistusi teha ei tahaks, kuid reeglina sõidavad sellised tegelased just lada, vana kolmese bemmiga või mingi rebasekarva jaapanlasega.
Kasutaja avatar
arvi100
Ladaklubi Auliige
Autod: Vaz 2101'73 - Lada 1300 SL'85

Postitus Postitas arvi100 »

Vägisi tuleb selline tunne peale et olümpiamängud on staadionilt kolinud
maanteele:kiiremini,kõrgemale,kaugemale.Aga kellest? See ei pea alati
olema Lada,veoautojuhid ajavad oma pikka rubla taga,teistel on lihtsalt
kiire ja nad ei vaatagi millest nad mööda tuhisevad.Aga eks neid tõestajaid
``mina olen kõvem``on ka,sõida sa millega tahes.
Mäletan et kunagi oli Jõgeva haiglas lausa Jawa osakond.Ei
ole siin päikese all midagi uut.Näita paremat suunda ja las ta
läheb,võitmas omale ``väärtuslikke minuteid.
Masin on kasin - Grigori Šaakašvili
l
Laada
Foorumi kasutaja
Autod: Nokia, Nolada.

Postitus Postitas Laada »

Algselt postitas: arvi100
Näita paremat suunda ja las ta
läheb,võitmas omale ``väärtuslikke minuteid.
Justnimelt. Ja seda nimetatakse elementaarseks viisakuseks- maanteel kiiremini sõitja võimalikult hõlpsalt mööda lasta ja linnas mitte teises reas jalus tolkneda. Mina näiteks annan küll parema suunaga märku kui keegi tahab mööda tuhiseda ja lihtsalt niisama teises reas ei sõida.
Selline käitumine, et "mingi hinna eest ei lase mööda, mis ta siin üritab ladast mööda sõita" on tobe ja ohtlik. Ning lääne autodele "koha kätte näitamise" mõte on tõttöelda lapsik, ärge nüüd pahandage, aga lada on oma ehituselt siiski uunikum ja tänapäevaste masinatega võistlemiseks ta lihtsalt ei sobi. Sellepärast tundub see teema ka kuidagi naljakas. Sama hästi võib tõstatada teema, et vordi, pegaulti või ondajuhtidesse suhtutakse üleolevalt.;)
l
ladacruiser
Suletud kasutaja

Laada viimane kommentaar kriibib veidi hinge - parajalt vanad on meie autod ju küll.

Ja olen nõus ka Arvi vastusega - kel kiire, mingu mööda.
Lähen ka ise mööda kui kiire on.

Vahen cruisin linnas rahulikult 50-ga ka teises reas, olles oma vahtralehega see, kes kehtivale piirkiirusele tähelepanu juhib.

Põhjendamatult aeglase sõiduga pole veel tähelepanu tõmband.

Mulle meeldib Lada ja siia foorumisse/klubisse on ju koondund ju inimesed, kes on sarnaste väärtushinnangutega selle automargi suhtes.

Küll aga on inimesed ja juhid erinevad - mõni on viisakas, mõni takistab möödasõite lapatsi põhjavajutamisega, on selle üle uhke ja kuulutab seda valjult.
m
Mel
Ladaklubi Liige
Autod: 3x fwd, 5x rwd

Postitus Postitas Mel »

Lisan siis veel seda, et ise kasutan sisuliselt igapäevaselt nii vanu Ladasid kui ka uut läänekat. Sealjuures ei sõltu minu sõidustiil kasutatava auto margist. Ladast kiputakse sõitma mööda nii paremalt kui vasakult. Selleks kasutatakse näiteks bussitaskuid. Fooride taga, kus on kiirendus/aeglustus rajad, sõidetakse nendele radadele, et foori alt startides mööda kiirendada. Sellistel juhtudel ei keela keegi minul 50-ni kiirendada just nii kiiresti kui tahan ja tihti on sunnitud kõrval real olnud tegelane sõitma minu taha, sest tema rida on lihtsalt otsa lõppenud.
Eelnimetatud "iga-hinnaga-mööda" juhtumeid läänekaga sõites sisuliselt pole juhtunud:puzzled
d
demon555
Foorumi kasutaja
Autod: Golf 3, Z
Kontakt:

Postitus Postitas demon555 »

Nujah, a kõige hullem, kui vara ommikul kiirustan tööle piritale, siis pirita teel miskid kõvad mehed venivad teises reas 65-ga ja ei lase mööda...räigelt närvi ajab... kord oli ka juhus..sai tagasi tehtud, suure vaevaga sain mööda tüüpidest.....ja vaatan ohhooo esimeses reas buss :)
hakkasin siis bussiga kõrvuti sõitma meelega... oi oi kus siis samad vennikesed said vihaseks :D
vahel isegi juhtunud siksiga nii et ise trüginud pirita teel 2 rea vahelt julmalt läbi (sai siis pirita tee tekitada kolmerealiseks)... küll debiilid oma uhkete läikivate jeepidega veidi ikka kõrvale tõmbavad kartuses oma iludusi kriipida :cool:
z
zikz
Foorumi kasutaja
Autod: citroen,fiat,renault

Postitus Postitas zikz »

Algselt postitas: Ladacruiser

Vahen cruisin linnas rahulikult 50-ga ka teises reas, olles oma vahtralehega see, kes kehtivale piirkiirusele tähelepanu juhib.

ja kui mulle ei meeldi sõita 50ga siis peangi ju kuidagi sust mööda pressima
l
ladacruiser
Suletud kasutaja

Algselt postitas: zikz
Algselt postitas: Ladacruiser

ja kui mulle ei meeldi sõita 50ga siis peangi ju kuidagi sust mööda pressima
Ma ei keela ja ei vajuta ka gaasi juurde, et sind takistada.
Respect ;)
Kasutaja avatar
Pets
Foorumi kasutaja
Autod: 21011

Postitus Postitas Pets »

Naljakas teema teil, mina pole küll täheldanud, et keegi tänaval kiusaks kui Zhiguliga sõidan. Kes mind ei usu proovigu mõnd teist marki sõidu-või veoautoga liigelda, pole mitte mingit vahet. Alati leidub mõni juht kes mulle pinda käib, või vastupidi.
Kasutaja avatar
GTA
Foorumi kasutaja

Postitus Postitas GTA »

tuttava isal oli väga hea näide varnast võtta: oma 1200se mootoriga 06-ga sõites hakkas ta mööduma umbes 80ga sõitvast tossavast diisel-escordist, mis oli loomulikult vahtralehtedega. kõrvale saades vajutati aga lapatsit, nii et ladajuht pidi oma ritta tagasi pöörama, kuna ees oli pime kurv. juhtunu vihastas aga vana rallimeest (jah, päris õiget, vene ajal "krokodillide" ja krossiautodega kihutanut) nii et lasi vahe autoga umbes kilomeetri peale, surus oma ladast välja kõik 140-150 km/h ja ähvardavalt signaalitades ja tuledega vilgutades ta mööda saigi:D ...juhtub:rolleyes

...omal ajal isa kõrval sõites liikus ta alati kiiruspiirangute järgi (täpsemalt, üle saja haruharva) ja ladaga sai selle eest vahel teeneks ka mõne signaalitörtsu. uuema lääneautoga samamoodi liigeldes pole ette tulnud...
Meskimeni seadus - Kunagi pole aega teha midagi korralikult aga alati on aega ümber teha
VAZ 2105 - "kopika" värskem teised, millele vaid ühe pika joonlauaga varustatud disainerite meeskond püüdis anda veidi nooruslikuma välisilme
m
mummuke
Suletud kasutaja

Postitus Postitas mummuke »

Näide Mustamäe teelt: sõitsin teises reas, kiirus oli ikka veidike üle 50-ne, nagu kõigil elanamsti. Näen, ees takso (vana mersu), venib nii mis kole. No mingi 40-ga maksimum. Kuna oli parasjagu kiire kah, siis peale veidikest passimist ja lootmist, et taksojuht leiab oma autost ikka gaasipedaali üles, loobusin, tegin kiire lükke ja põikasin 1. reale. Möödusin taksost ja jätkasin kenasti oma teekonda 2.reas takso ees, sest varsti oli vaja hakata pöörama vasakule. Ja kus siis see takso kiirendas äkki! Vaatas vist, et mingi tibi ja veel sigulliga...Vajutas lapatsit ja ilmus kah 1.rea kaudu minu ette--ja siis vajutas kohe südamest pidurit!! Vot see ajas vihale küll:mad:
k
kenu
Foorumi kasutaja
Autod: 05
Kontakt:

Postitus Postitas kenu »

Algselt postitas: tuhajuhe
Maanteel aga olen ma oma vahtraleht+Lada kombinatsiooniga nii ärritav, et mööda pressitakse isegi siis kui ma kiirustades olen vahel 120ga lasknud.
Meelde tulles siis esimene kogemus oli selline et,ka üks üritas iga hinna eest mööda saada ja ma siis kiirendasin talle suht kannapeale.Lõpuks jõudsime minu spidoka järgi lausa 150 ni.Naine naeris kõrval et,sõidab kas või ennast puruks aga peab eest ära saama :DTee oli ka paras käänuline. [/quote]

see on küll rullnoka jutt, kui ta ikka tahab sust mööda minna, siis ei ole küll mingit mõtet ise kiirendades liiklusohtlikku olukorda tekitada, mõttetu komplekside väljaelamine.

Mina ei ole küll täheldanud märgatavat vahet vene ja mittevene autuga liigeldes, kes on ikka madalalaubaline rullnoklik möödakihutaja (ja neid on palju), see ajab igast masinast mööda, ka Bugattist.
i
Indy
Foorumi kasutaja
Autod: VAZ 21011 -`80 (projekt), Nissan Primera 2,0 TD
Kontakt:

Postitus Postitas Indy »

s
sleepydog
Suletud kasutaja

Postitus Postitas sleepydog »

Vene autol jah plekid kahjuks pehmed :S
Ise olen küll märganud, et kui oma ladaga sõidan siis olen kõigile pinnuks silmas. Nii kaasliiklejatele kui ka politseile (1 kuu jooksul võeti kolmel nädalavahetusel rajalt maha
1. üks pidurituli tõrkus - minu viga'
2. pidurdasin liiga palju . kuidas see võimalik on?
3. näitasin liiga vähe suunda - näitan alati suunda kui vaja on) aga vanamehe opeliga sõites pole mul veel ühtegi probleemi olnud
Kuigi olen ladaga rahulik sõitja ja opeliga ehtne rullnokk.:flaming
t
tuhajuhe
Ladaklubi Auliige
Autod: Auto puudub

Postitus Postitas tuhajuhe »

Algselt postitas: kenu
Algselt postitas: tuhajuhe
Maanteel aga olen ma oma vahtraleht+Lada kombinatsiooniga nii ärritav, et mööda pressitakse isegi siis kui ma kiirustades olen vahel 120ga lasknud.
Meelde tulles siis esimene kogemus oli selline et,ka üks üritas iga hinna eest mööda saada ja ma siis kiirendasin talle suht kannapeale.Lõpuks jõudsime minu spidoka järgi lausa 150 ni.Naine naeris kõrval et,sõidab kas või ennast puruks aga peab eest ära saama :DTee oli ka paras käänuline.
see on küll rullnoka jutt, kui ta ikka tahab sust mööda minna, siis ei ole küll mingit mõtet ise kiirendades liiklusohtlikku olukorda tekitada, mõttetu komplekside väljaelamine.

Mina ei ole küll täheldanud märgatavat vahet vene ja mittevene autuga liigeldes, kes on ikka madalalaubaline rullnoklik möödakihutaja (ja neid on palju), see ajab igast masinast mööda, ka Bugattist. [/quote]
Kenu pole vist minu ridadest õieti mõtet välja lugenud,aga eks ta vist staasikam liikleja ;) Kuid loe paremini teemast mõte välja enne rullnokaks sõimamist :ylbe
56506878
z
zikz
Foorumi kasutaja
Autod: citroen,fiat,renault

Postitus Postitas zikz »

Algselt postitas: mummuke
Näide Mustamäe teelt: sõitsin teises reas, kiirus oli ikka veidike üle 50-ne, nagu kõigil elanamsti. Näen, ees takso (vana mersu), venib nii mis kole. No mingi 40-ga maksimum. Kuna oli parasjagu kiire kah, siis peale veidikest passimist ja lootmist, et taksojuht leiab oma autost ikka gaasipedaali üles, loobusin, tegin kiire lükke ja põikasin 1. reale. Möödusin taksost ja jätkasin kenasti oma teekonda 2.reas takso ees, sest varsti oli vaja hakata pöörama vasakule. Ja kus siis see takso kiirendas äkki! Vaatas vist, et mingi tibi ja veel sigulliga...Vajutas lapatsit ja ilmus kah 1.rea kaudu minu ette--ja siis vajutas kohe südamest pidurit!! Vot see ajas vihale küll:mad:
ise vilgutan tavaliselt tuledega, kui mööda tahan(plaanis veel asisemad kaugtuled ka panna kaasliiklejate tähelaepanu äratamiseks:P), sest liikluseeskirjas kirjaS ju et 1. rida on aeglasematele. mida siis siis siuksed vennad teises reas teevad, kui nad just kohe ära ei keera.
Vasta