P: mootor teeb vigureid
-
ttrim
- Foorumi kasutaja
- Autod: vaz 2106 sl
- Kontakt:
mure siis järgmine et autoks on 06 1300 mootoriga ja kui hommikuti tööle hakkan sõitma siis kui olen olen sõitnud 20-25 km hakkab mootor vahele jätma pöörded kukuvad aegajalt ja siis jälle töötab miski mõned km ja siis jälle ja nii kui linna jõuan on jälle kõik korras ... milles võiks viga olla
-
lLaurimetall
- Foorumi kasutaja
- Autod: Vaz 21061
-
mmauer
- Foorumi kasutaja
- Autod: Lada Niva 1,7i ; BMW 525tds; Wolksvagen passat 1,9 tdi
Mul eelmise siksiga oli sama jama. Lõpuks avastasin, et viga oli solkkütuses s.t. kütuses oli mingil määral vett ja see muudkui kogunes paaki ja lõpuks külmade ilmadega moodustas paaki mingi sültja massi mis vahepeal sattus paagis oleva sõela ette ja selle tulemusena kadus ka vahepeal jõud ja jättis vahele, peale paagipesu ja korraliku kütte tankimist probleem kadus.
-
ttrim
- Foorumi kasutaja
- Autod: vaz 2106 sl
- Kontakt:
Algselt postitas: Laurimetall
vaadata üle bensiini pumba filter ja karbraatori filter .Siis võiksid ütelda ,et kas jama on iga kord ,kui sõidad umbes 20 km? Kas vahelejätud toimuvad kiiruse peal ? mis karburaatoriga tegu ? Mingi 2105 mudel? Kas on elektroonikat karburaatoril?
jama on olnud nüüd miskil 3 või 4 korral hommikuti ja hakkab peale jahh umbes pärast 20 km läbimist ... kiirus on hetkel tavaliselt 90 ja 100 vahel ... peal on ilma elektroonikata kaburaator ... arvasin algul et äkki on õhupuhasti suvises asendis ja karpa lihtsalt jäätub ära kuid ei olnud selles viga ... küünlad on peal suhteliselt uued ja kui miski üks pütt tagant ära kaob sõidu ajal siis nii suurt vahele jätmist küll tunda ei ole ... aga praegu nagu kõik kaoks ära ...
-
lLaurimetall
- Foorumi kasutaja
-
lLaurimetall
- Foorumi kasutaja
jaa selle suhtes on "Mummukesel" õigus ,kuid käival mootoril ,mis töötab kõigi 4 silindriga ja ( uhtlaselt ) sellist vahetevahel hoo pealt õliseks minekut eriti ei usu. Kui silinder tagant ära ,siis tavaliselt annab tunda kohe peale käivitamist ning siis on tagant ära terve tee . Heal juhul võib mitte töötav silinder tööle hakata.
- robi
- Ladaklubi Liige
- Autod: 2107 1992
- Kontakt:
Ei pane veel lukku
Mul selline jama, et kõrgetel pööretel, 4 käik 90kmh teeb mootor imelikku häält, auto ei jõnksuta ja sõidab ilusti, aga pöörded nagu hääle järgi hüpleks ja seda tuntavalt, võtsin käigu välja ja lasin pöörded maha, kõik korras. 70-80kmh seda jama pole. Sama sündroom ka linnas kiirendades 3. käiguga. Muidu sõidab auto normaalselt ja mootor töötab ilusasti.
Kas võib ka olla kondeka jama, samas vahetasin selle mingi aeg tagasi ära ja siiani on korralikult töötanud.
Mul selline jama, et kõrgetel pööretel, 4 käik 90kmh teeb mootor imelikku häält, auto ei jõnksuta ja sõidab ilusti, aga pöörded nagu hääle järgi hüpleks ja seda tuntavalt, võtsin käigu välja ja lasin pöörded maha, kõik korras. 70-80kmh seda jama pole. Sama sündroom ka linnas kiirendades 3. käiguga. Muidu sõidab auto normaalselt ja mootor töötab ilusasti.
Kas võib ka olla kondeka jama, samas vahetasin selle mingi aeg tagasi ära ja siiani on korralikult töötanud.
- logman
- Ladaklubi Liige
- Autod: 1,3 "vasmjorka", 1,2 "kopeika", 1,4d vollwaagen
- Kontakt:
Hääl hääleks ,mis tahokas teeb? Kui tahokas ka kiirelt üles jookseb ilma ,et masin kiirust koguks ,siis vajab sidur remonti (libiseb).Algselt postitas: robi
... aga pöörded nagu hääle järgi hüpleks ja seda tuntavalt.... ...Sama sündroom ka linnas kiirendades 3. käiguga...
Sidur libiseb ,kui ketas kulunud ,korvi vedrud läbi ,väntvõlli tagumise otsa tihend laseb õli läbi või sattub vesi läbi avatud koja hoorattale (sügavat lompi läbides).
Kontrolli ja veendu.

- robi
- Ladaklubi Liige
- Autod: 2107 1992
- Kontakt:
Auto sõidab korralikult, tahhokas ei hüppa, luulusid või hallutsinatsioone mul ei ole. Seepärast ma siia postituse tegingi, et asi on väga imelik. Kui hääle järgi otsustada, peaks masin jõnksutama aga ta ei tee seda, vaid mootor kräunub imelikult. Vaatasin küünlajuhtmed, jagajasse minevad juhtmed ja seal olevad üle, kõik on korras ja töötab. Lihtsalt imelik värk.