nii küsimus siis järgmine et soov on panna enda autole (06) elektriaknad alustuseks ette ja siis ka taha võib olla ja ja tahaks ära kaotada selle trossi süsteemi ... äkki keegi on teinud ja oskab aidata et millised klaasiõstukid sobiksid ilma suurema ümber tegemiseta ?
Foorumis on selline mees nagu Ruudi (oranz 05) Tal on pandud el.aknad, kunagi ka vestlesin temaga sellel teemal aga kuna, u2u'd kõik ära kustutati siis enam ei oska öelda täpselt mis ta rääkis.
nupu värki tahaks aretada lada originaal klaasitõstuki linkidega, oleks päris huvitav kui sõrmega puudutad linki ja siis klaas ise alla või ülesse sõidab ... mazda tõstukite uurimisest oleks ka huvitatud ...
Algselt postitas: elucas
Võin pakkuda Mazda 626 tõstukeid koos kogu nupu värgiga, täpset sobivust ei oska ütelda aga asja võib koos uurida.
said siis mõni aeg tagasi need tõstukid ära ostetud.
2 päeva nikerdamist ja olidki olemas. aga ise soovitax otsida mõne teise auto süsteem. ja üks asi veel. lada uks on ikka seest liiga kitsas.
egas sul pilt ole panna oma kätetööst, hakkan ka nädalavahetusel el aknaid installima, mul valida kas sierra või scorpio süsteem, kumba soovitate, sierral peaks olema hammaslatt tõstukiga süsteem, scorpio oma ei oska kommenteerida kuna pole veel ise näinud.
Kui raske töö se on.Palju peab seal ära muutma midagi et se toimima hakkaks.
Oleks ka endal huvi need külge aretada.Ja kas keegi saaks mind selle juures aidata.Kes on seda juba teinud.
Sierral oli vist mingi poolkaares hammastega vöö kui ma ei eksi, aga loogiliselt võttes peaks sierra uks seest kitsam olema, scorpio ju sieraast tükk maad suurem, järelikult ka uksed seestpoolt avaramad.
Mina panin endale fiat regata elektri aknad sisse, natuke nikerdamist ja oligi valmis. Praega töötavad nupuga kuid kavas on panna originaal vändaga liikuma, et kui linki alla vajutad liigub aken alla ja vastubidi. Mull see süsteem pea aegu juba valmis sipa veel vaeva näha ja saab ka külge ka panna.
mina arvan et see lingiga süsteem on veits nadi sest kui mõni kes ei tea et sellise süsteemiga käivad aknad alla ja üles ja kohe täie jõuga neit ketrama hakkab nagu siksidel ikke tegema peab . sis olex asi veits perses ju
Mulle pakub ka see huvi nüüd. Ei tohiks vist väga raske olla seda külge aretada, aga kust saada odavalt aknatõstukeid või keegi ise müüb? soovitavalt siis: tartu/võru/põlva kandis. Kirjutage u2u peale.
Kas on kuskil netis mingit skeemi vms, et kuidas neid aknamootoreid ühendada? Kuidas see asi käib,kas mootoritel on tavaliselt endal mingi relee sisseehitatud, mis mootori töö lõpetab kui aken kinni/lahti keritud (st et mootor ei jaksa enam vedada)?
Ma panin endale Alfa Romeo 33-me el. akna tõstukid ja sealjuures oli vaja ainult trossi pikkust reguleerida et aken ilusti lõpuni kinni läheks ja lahti tuleks. Asi töötab nupuga ja seni kuni nuppu all hoiad töötab ka mootor. Originaalis oli alfal relee ka vahel mis toimis nii et kui aken kinni läks ja hakkas mootorit tugevalt koormama, katkestas relee vooluahela. kuid selle jätsin mängust välja.
Ukse ehitust ma ei muutnud süsteemi paigaldamise käigus.
nii nüüd olen ka ise paigaldanud mazda tõstukid .. mitte küll endale kuid ühte 03me ... ümber tuli teha nii palju et ukse sisse puurida paar auku, trossi süsteem kõrvaldada täielikult ... akna alla keevitada siin mille peal tõstuk jookseb ... ja ka natuke tstukit ümber tehtud ... kuid käima jäid hästi ..ennem proovisin sinna panna volvo mootorid ja lada originaal trossi süsteem kuid see jäi liiga aeglaseks ja se trosssimajanudse ei ole just üks kõige töökindlamaid ... näiteks trossiratta ... see mille küljes ladal on akna vänt ...sealt murdis ära paar hammast ..kellel huvi siis alati olen nõus katsetama ja abistama nii palju kui ma targem olen
panin enda 01-le renault 25 aknatõstukid ja 05-e suured klaasid veidi mõtlemist ja nokitsemist ja oli asi töökorras
ust tuli veits ümber teha kuna klaasid tuli sinna sisse aretada ja tõstukid olid väga lihtsa ja töökindla ehitusega