Algselt postitas: kenu
Seda hoiatust tasub tõsiselt võtta ja korgid igal juhul eemaldada laadimise ajaks.
Kui aku on lõhki mineja, siis ta läheb nagunii.
Korgid ju autoga sõitmise ajal ka peal ja seal toimub ikka eriti intensiivne laadimine, esimistel minutitel peale käivitust.
Olen tööalaselt akudega tegelenud mingi 11 aastat. Selle aja sees olid minu hoole all terve metsamajandi liikurpargi akud.
Algul ikka vana õpetust mööda ka korgid maha.
Hiljem keerasin nad peale vee lisamist uuesti peale. Ja siis alles laadima. Põhjus - korkideta laadimisel kõik aku ümbrus happepritsmeid täis.
Lihtsalt laadimise ajal võib aku õhku lennata rikke tõttu aku sisemuses. Seal akupurgid läbi seina ühenduses umbes 8mm tinapoldiga. Teatud tingimustel võib see praguneda (vibratsioon, ülekoormus, lühis). Aku enam hästi voolu ei anna (prao tõttu pingelangus). Kui nüüd sellist akut laadida, siis võib teatud tingimustel tekkida selle prao vahel säde (aku sees). Siis need laadimise ajal tekkinud paukaasid seal toimetavadki. Tulemuseks, ei tea millest, lõhki läinud aku.
Minu juuresolekul plahvatanud 5-6 akut. Siiani õnneks läinud, muidugi tanu ohutusmeetmetele. Majandis oli aku laadimiseks eraldi tõmbekapp. Akulaadia lülitus käib teisest toast (ohutusnõuded). Nii olengi enamuses paugu ajal olnud kõrvaltoas.
2 akut on paukunud ohtlikult lähedal. Neist üks keevitamise ajal (ilmselt lendas säde aku juurde). Õnneks oli keevitusmask näo ees ja aku juhtus olema tõstuki posti taga. Teine rellakaga lõikamise ajal.
Nüüd viin maha võetud aku õue.