Siin kiideti 04-05-07 soojendust..
Ei ütleks, et mul 20 kraadise külmaga nüüd eriti sooja tuleks.. Õhku puhub küll kuid salongi see soojaks ei küta..
Käega katsudes tuleb sooja õhku küll kuid kui see näoni jõuab on juba jahe...
Muidu kui kaua teil keskmiselt mootor soeneb??
Ma panen hommikul käima ja ~1800 pöörde juures tuksudes on 10 min pärast on saavutanud 3/4 töötemperatuurist.
Suvel üle ka ei kipu kuumenema..
Samas kui naabrimehe 04 soeneb poole kauem kuigi tema hoiab pöördeid +2000.
Männiku laiali Garage
"90 percent of carb problems are ignition related.."
Siksi kraanid pidid minema nagu sooja leib nõuka ajal turuletiltvastupidavam pidi olema millegi teise oma. Minul on pragu kasutuses vist gaz 53 oma aga olen kuulnud, et sinna saab aretada ka vanema volvo oma. Põhimõtteliselt kõik on võimalik, küs vaid ajas ja kvaliteedis.
mul selline asi et ostsin poest uue kraani, kuna vana jäi kinni. vahetasin ära, aga oh üllatust see hakkas kohe läbi ajama, siis proovisin seal mingit mutrit keerata et äkki jääb kinni lekkimine aga polt murdus ära ja oligi sellega ühelpool. siis ostsin mingi teistsuguse kraani, panin asemele aga auto soojaks ikka ei lähe. sõbral siks 10 minti käib on seest jumala kuum, ma sõidan näpud jääs. auto on 07, ei tea kas peaks siis selle soendusradika maha kiskuma ja vaatama mis see teeb ja vajadusel uue ostma või on veel mingeid võimalusi miks ei soene?
Mul selline jama, et muidu oli nii, et häält tegi palju, aga suurt ei puhunud sooja. Siis sõber t?uksis midagi nende salongis olevate kangidega, tulemuseks oli see, et nüüd puhub, aga ainult külma õhku, ükskõik mis asendis kangid on. Sooja õhku enam mitte üks raas salongi ei jõua. Mida peaks ette võtma? Masinaks 06.
vaata tee lahti kindalaegas ja vaata seal seda kraani ( seda kraani liigutab tross ja arvatavasti on kraani küljest üx jublakas ära murdunud või lihtsalt tross lahti tulnud .
Veel üx asi ,kellel salong soojaks ei lähe . kui mootori jahutus vedeliku seier lääb aeglaselt 90 ni siis on arvatav viga termostaadis . Õige on nii ,kui mootor käivitada siis suht kirelt tõuseb temperatuur 80 ni ja siis püsib mõnda aega seal ning alles siis lääb 90 ni. Eriti aegalselt läheb siis soojaks ,kui termostaat ei tööta õieti ja on rihmaga jahutus vendilaator
Algselt postitas: RS Racing
Soojenduse töötamiseks nii nagu vaja on tarvilik üle kontrollida kindlasti ka termostaat, et see ikka korralikult väikest ringi kinni peaks ja kindlasti ka veepump - kunagi panin malmlabadega pumba asemele plekklabadega pumba ja temp oli küll üleval, kuid vett ringi ajada ei jõudnud ja salong oli külm (Sierra). Vaadata tuleb ka soojendusradikat ja selle kraani, uduseks läheb aken tavaliselt siis, kui kusagil leke on. Üldiselt on siks soe auto, aitab vahel ka papi ette panek.
Kokkuvõttes: jahutussüsteem peab normaalselt toimima ja autos on soe
Tuli minulgi ette võtta see salongisoojenduse mootori vahetamine. Sain küll mootori kätte, aga lugedes siin eelnevaid postitusi tekkis mõte, et saaks ehk midagi veel soojema salongi tarvis teha. Kui armatuur juba korra laiali lammutatud, siis seda hiljem uuesti teha ei sooviks.
Jama on selles, et salong läheb eriti uduseks (leke), millest juttu ka mõni rida kõrgemal. Sooja puhurist küll tuleb ja esiklaasi saab puhtaks, heal juhul ka kolmnurkaknad. Ülejäänud aknad udused ja seda ka pikki otsi sõites, mil auto (06) kindlasti soe peaks olema. Auto nina kenasti kaetud ja termostaat näitab ka ~85-90 kraadi.
Mida selle udu vastu teha annaks?
Minul oli nii, et soojendus töötas kuni eilseni väga hästi. No karjus küll sisse lülitades, aga soojaks võttis ikka korralikult ja üsna ruttu. Eile siis peale sisse lülitamist tegi imelikku katkendlikku häält veidi aega ja ja siis jäi äkki vait so enam ei puhunud.
Sooja mootoriga sõites õhkab nendest avadest sooja küll (käega katsudes tunda), aga ei puhu, kui nuppu vajutada. Igatahes peale öist õues seismist, kui klaasid ka seestpoolt jääs, on ikka väga nõme "piiluauke" kaabitsaga sisse kratsida, sõitma hakata ja oodata, kuni sealt avadest ükskord midagi õhkama hakkab.
Äkki keegi seletab võhikule, milles jama, kust viga otsida, mida ja kuidas välja vahetada?
Mul hakkab ventikas siis ebainimlikku häält tegama kui külmast peast uks vähegi hooga kinni tõmmata... ja väga külmast peast (-20) lüliti ei lülita vahel.
Aga tundub et sul salongiõhu ventikas hoopis õhtal.
Sai kunagi arutatud siin nende ventikate kiuksumise üle...kuna ventikas jookseb kapronpuksidel, siis sealt ka see kiuks külma ilmaga...minu autol tavaline asi...natuke aega töötab ja kaob ära...aga kui vent ikka täitsa vait jääb, siis alustaksin kaitsmeplokist ja lõpetaksin ventika enda väljavahetamisega...lüliti siis samuti üle kontrollida....
Teema ise on siin: http://www.ladaklubi.ee/foorum/viewthre ... 18#pid7949
...parem kaotada üks minut oma elust, kui kaotada oma elu ühe minutiga...
Mu enda kogemusest oli vana ladaga nii se oli muidu 07 ja kui ma auto käima panin siis ootasin mingi 2 min ja auto jumala soe.Aga nüüd ei lähe üldse soojaks ladaks on 06 ma arvan et tuleks pesu ära teha aga mure kuidas teha seda kust peks midagi lahti võtma või mis tegemea peab.Ma pole seda enne teinud. Ma tahaks ka el ventikat paigaldada kas se on raske või mitte ja kuhu peab need juhtmed vedama jne
Enda vana 03 sai see läbipesu tehtud . Tuleb siiis kapoti alt soojenduse lõdvikud lahti võtta ja radikas armatuuri alt välja kookida. Siis välis ilme ja vee läbilaske võime järgi otsustada kas uus panna või vana peale tugevat tavalise veega läbipesu tagasi panna. Samas kontrollikda ka kraani. Mida rohkem sodi välja uhta õnnnestub ,seda parem.
Minu 03el ei lähe kah salong soojaks. Avastasin siis, et hoob mis sooja regullib selle küljes oleva trossi teine ots on hoopis lahti. Uurisin küll aga kuidagi ei leidnud kuhu ta ühendada.
"Punane" tross läheb soojenduskraani külge.
Seal on kruviga kraani teljele kinnitatud 1,5mm plekist kõrv või pöörik ,kuidas meeldib.
Vahel murdub/paindub see kõrv ära ja siis ei leiagi ,kuhu trossiotsa aasa kinnitada.
sõber ostis 06 ja kodus avastas et salongisoojendus ei tööta:sein
praegu ilmad kylmad ka ja tahestahtmata võtab klaasid seest uduseks.
milles võib asi olla kaitsmed on kontollitud
Paluks täpsemat seletust.
Kas ventilaator ei käi sisselülitades ringi või soojendus ei tööta ses mõttes ,et soojendusradiaator ei lähe soojaks?
Mismoodi kaitsmeid kontrollisite? Visuaalselt peale vaadates lada kaitsmed võivad küll terved olla ,aga kaitsmeplokk on nii jura ehitusega ,et vanematel autode ei anna klemmid lihtsalt ühendust. Vaja on kaitsmepulki pisut hööritada oma pesades ,veel parem pesad korralikult puhastada.
Ventilaatoril võivad harjad parajalt kulunud olla ,rootoril olevad kontaktid mustaks põlenud ,see ruum ,kus kontaktid asuvad paraja rokakorra all jne.....
Soojendusradikas võib katlakivi täis olla ,radikaribid võivad igatsugu õhus lenduvast sodist ummistuda jne ,jne ,jne....
Üks korralik sügisene lahtikaevamine ,puhastustöö ,osade ülevaatus ja testriga kontrollimine ei tee kunagi paha ,et talvel probleeme ei tekiks.
Algselt postitas: logman
Paluks täpsemat seletust.
Kas ventilaator ei käi sisselülitades ringi või soojendus ei tööta ses mõttes ,et soojendusradiaator ei lähe soojaks?
Mismoodi kaitsmeid kontrollisite? Visuaalselt peale vaadates lada kaitsmed võivad küll terved olla ,aga kaitsmeplokk on nii jura ehitusega ,et vanematel autode ei anna klemmid lihtsalt ühendust. Vaja on kaitsmepulki pisut hööritada oma pesades ,veel parem pesad korralikult puhastada.
Ventilaatoril võivad harjad parajalt kulunud olla ,rootoril olevad kontaktid mustaks põlenud ,see ruum ,kus kontaktid asuvad paraja rokakorra all jne.....
Soojendusradikas võib katlakivi täis olla ,radikaribid võivad igatsugu õhus lenduvast sodist ummistuda jne ,jne ,jne....
Üks korralik sügisene lahtikaevamine ,puhastustöö ,osade ülevaatus ja testriga kontrollimine ei tee kunagi paha ,et talvel probleeme ei tekiks.