P: Mootor alla teatud pöörete ei käi

Mootoriga ja sisse/väljalaskega seonduvad teemad
Vasta
m
miq
Foorumi kasutaja
Autod: 2106&2121

Postitus Postitas miq »

mure.
täna õnnestus hankida uus karpa, kuna vanal miski anomaalia küljes, milletõttu autol dünaamilised omadused äärmiselt nigelad. (seda võivad kinnitada mõned summercampi eelõhtul lennukal olnud klubilased :D).
igatahes siis case selles, et kõik muu on bueno, aga mootor töötab tühikägiul aint nii, et toorega ajad pöörded kuksil 2000 peale, niikui toorest maha lükkad, hakkavad pöörded kukkuma ja nii 3 sekundiga lähevad nulli ning mootor sureb välja. karpaks daaz'i miskine asi, millel peal üks markeering oli 2105. ükskord enne proovisin üht karbussi, mis võetud niva mootorilt, ja sellega sama jama oli. pöörded alla 2500 vist ei läinud, kui nüüdõieti mäletan.
ja nüüd selle uue karbussiga lonkaks ka mootor justkui tühikäigul natuke. st sumps plärtsub pisut jne.
ette tänades...
s
sass85
Foorumi kasutaja
Kontakt:

Postitus Postitas sass85 »

ma ytlen oma väga ebaproffesjonaalse arvamuse et pese karpa läbi voi on syyde paigast.
se puht arvamus :puzzled
Kasutaja avatar
Moss
Foorumi kasutaja
Autod: erinevad illegaalid
Kontakt:

Postitus Postitas Moss »

No sumpsi plärtsumise järgi pakuks et segu rikas. Vaata ja ütle mis värvi küünlad sul on läinud.
m
miq
Foorumi kasutaja

Postitus Postitas miq »

karpa on läbi pestud. ma miskipärast süüdet ei kahtlustaks. aga eks vaatab.
segu? kas rikas segu põhjustab ka mootori mitte töötamise madalatel pööretel?
v
Valdz
Aasta Projekt
Autod: 1971 BA3-2101
Kontakt:

Postitus Postitas Valdz »

Ütle täpne markeering. Tavaliselt siis 2105-..........

1) Vaata tühikäigu düüs üle.

2) Kuidas masin bensu võtab, ma lappasin karpa kokku ja teise kambri segulõõr ei sulgunud lõplikult. Sumpa paukus, bensu läks silmaga märgatavalt 20l kanti. Peale vea avastamist ja tuuritamist kohapeal sulgus korralikult.
m
miq
Foorumi kasutaja

Postitus Postitas miq »

no benakulu tundub normis olevat. eile panin miski ~2l sisse, sõita sai kuskil 18km, ja gaasivajutamisega eriti end tagasi ei hoidnud.
ma proovi siis. vast õhtupoole annan tulemustest teada ka.
aitäh siiamaani kõigi nõuannete eest.
t
tuhajuhe
Ladaklubi Auliige
Autod: Auto puudub

Postitus Postitas tuhajuhe »

kui sumpsi paugub on süüde hiline,seda põhjustab tavaliselt kulunud kontaktid ja väike vahe.Ning kui on vaakum korrektoriga jägaja võib ka kontaktide laager kulunud(põlenud)olla.
Kuid kui toorega käib ja klapp lahti ei käi peaks siiski ka karpa ja muude tihendite viga olema.Kuid need ozoon tüüpi karpad on päris kapriised.
56506878
l
loeb
Suletud kasutaja

Postitus Postitas loeb »

See on ikkagi süüte viga.Süüde on hiline
mul endal ka oli sama probleem rallikal.Umbes 6000-6500 hakkas sumpasse paukuma
Kasutaja avatar
GTA
Foorumi kasutaja

Postitus Postitas GTA »

tühikäigust niipalju, et kontrolli need vaakumvoolikud üle, mis seal on. kui sul on 05-e karpa, siis sellel on ka eraldi miskine klapp, millest tulevad voolikud karpasse. kui sul seda klappi üldse pole või on mõni voolik lahti, ei saagi tühikäiku olla, vähemalt nende 05-e ozon karpadega:rolleyes
Meskimeni seadus - Kunagi pole aega teha midagi korralikult aga alati on aega ümber teha
VAZ 2105 - "kopika" värskem teised, millele vaid ühe pika joonlauaga varustatud disainerite meeskond püüdis anda veidi nooruslikuma välisilme
m
miq
Foorumi kasutaja

Postitus Postitas miq »

tegin vahepeal veel ühe avastuse. nimelt tollel nival, millelt ma karpat laenasin, tuleb kuskilt miski juhe, mis karpa külge läheb. kui see lahti ühendatud, tekivad samad sümptomid. tooreta alla 2000rpmi ei tööta jne. miski andurijuhe vms?
samas tollel karpal, mida mina nüüd kasutan, sellist kohta (klemmi) küljes pole, kuhu seda juhet ühendada saaks. mingi juhe samas mul sinna mootoriruumi jõuab, aga proovisin seda sinna niva karpa külge ühendada, kuid muutust see mootoritöös ei tekitanud. ja mosse, kuspeal minu auto karbuss enne oli, töötas sellega laitmatult.
go figure...:puzzled
Kasutaja avatar
GTA
Foorumi kasutaja

Postitus Postitas GTA »

mis karburaator see olla võiks, nagu mudeli poolest. 05-e karpal on küljes lisatoru, mille abil ta võtab pneumoklapist rõhku, selle klapi teine voolik läheb sisselaskekollektorisse, samuti peaks 05-e karpa küljes olema mikrolüliti. veel kuulub sinna komplekti üks must elektroonikakarp, mis kogu süsteemi juhib. 06-el, vähemalt niipalju kui mina neid vigureid näinud olem, on peal elektroonikata karburaatorid. ntx minu kadunud nival (1.6 '83) oli vahel daaz 2107-*******-20. sellel küljes tõesti ainult üks klemm, elektriline bensuklapp, millele tuleb (kasvõi otse akult) pluss sisse lasta. ilma selleta ei tohiks auto käivitudagi
Meskimeni seadus - Kunagi pole aega teha midagi korralikult aga alati on aega ümber teha
VAZ 2105 - "kopika" värskem teised, millele vaid ühe pika joonlauaga varustatud disainerite meeskond püüdis anda veidi nooruslikuma välisilme
m
miq
Foorumi kasutaja

Postitus Postitas miq »

mm. krt mulle kül ei meenu, et sellel karpal miski lisatoru küljes kuskil oleks.
täna proovisin natuke süüdet ka kruttida. nii varasemaks kui hilisemaks. midagi justkui läks paremaks, aga üldiselt ikka tühikäik lainetab ja alla 2000 pöörde töötab tühikäigul väga vaevaliselt. ja alla 1000rpm'i on täiesti võimatu autot tühikäigul töös hoida.
Kasutaja avatar
GTA
Foorumi kasutaja

Postitus Postitas GTA »

kas sellel karburaatoril mikrolülitit ei ole külje peal, kahe klemmiga?

minu soovitus: katsu hankida "sõiduauto ziguli" raamatu 3. trükk, 1984(1. ja 2. trükis pole süsteemi kohta midagi kirjas lihtsalt) ja ava raamat lk. 44 seal selline pealkiri nagu "heitgaasi mürgisuse vähendamise süsteem" sealt saad selle süsteemi kohta kohe väga targaks. mina lugesin ntx seda välja, et alla 1600 pöörde mootor ei saa käia, kui pneumoklapp ei tööta.
o
olaaf
Ladaklubi Auliige
Autod: 2105 s1300, 1119

Postitus Postitas olaaf »

kui mees ütleb et tal pole vaakumekonomaiserit vaid tavaline siis pole sellest raamatust kasu. mina pakun et tühikäigusüsteem karpal ei toimi tööle jääb mootor ainult peadoseerimis süsteemiga..
ilmselt keerasid sa tühikäigudüüsi liiga kõvasti kinni, samas kas sa läbipesemisel segukaevud ka välja võtsid?
millised düüsid karpal sees on?
kuidas on lood tasemega ujukiruumis?
kas nõelklapp peab?
kuidas käivitub mootor soojalt?
kuidas käivitub mootor külmalt?
kas segu on paigas?
ja viimaks oled sa kindel et karpa õigesti kokku panid?
Männiku laiali Garage
"90 percent of carb problems are ignition related.."
m
miq
Foorumi kasutaja

Postitus Postitas miq »

Algselt postitas: olaaf
millised düüsid karpal sees on?
kuidas on lood tasemega ujukiruumis?
kas nõelklapp peab?
kuidas käivitub mootor soojalt?
kuidas käivitub mootor külmalt?
kas segu on paigas?
ja viimaks oled sa kindel et karpa õigesti kokku panid?
düüse pole veel kontrollinud.
ujukitase 6,5 oli viimane mõõtmine.
nõelklapp peab.
soojalt tahab natuke käitamist, enne kui läheb...
külmalt läheb suhkoht laksust käima.
segu ei oska kommenteerida. küünalde värvi järgi oli kül OK.
ja karpat pole veel ise lammutanud.
l
Laurimetall
Foorumi kasutaja
Autod: Vaz 21061

Postitus Postitas Laurimetall »

tühikäik äkki umbes
l
Ladarider
Foorumi kasutaja
Autod: vaz 2103 (1300 SL), mb124 200d

Postitus Postitas Ladarider »

Mul selline küsimus, et kas tühikäigu düüsil kruvi peab olema lõpuni kinni keeratud või mitte?
Kasutaja avatar
motamees
Ladaklubi Auliige
Autod: MetsaNiva

Postitus Postitas motamees »

Kinni ja 1,5 pööret tagasi. Sellest alustatakse reguleeringut.
C
Vasta