14" veljed + 195/60 R14 rehvid
tekkis selline küsimus, olen näinud ja kuulnud, et ladale sobib ka 14 ja 15" veljed. endal ootavad kuuris 195/60 R14 rehvid ja tahaks teada, et kas need lähevad alla ilma modimiseta? autol on logarid ja ära ei raatsi neid kohe kuidagi võtta, kruusateedel sõitmist palju ja ei taha et rooste vohama hakkaks... koopaservade relakaga väljalõikamisele olen täielikult vastu, enne sõidan nende 13"-tega edasi:rolleyes
Meskimeni seadus - Kunagi pole aega teha midagi korralikult aga alati on aega ümber teha
VAZ 2105 - "kopika" värskem teised, millele vaid ühe pika joonlauaga varustatud disainerite meeskond püüdis anda veidi nooruslikuma välisilme
VAZ 2105 - "kopika" värskem teised, millele vaid ühe pika joonlauaga varustatud disainerite meeskond püüdis anda veidi nooruslikuma välisilme
-
mmess
- Ladaklubi Liige
- Autod: '95 Audi A6
- Kontakt:
195/60 14 rehv on alla pannes ca sama kõrge, kui 155/80 13 mis põhimõtteliselt originaaliski nii et alla läheb küll. Velje offsetist muidugi sõltub, kui palju näiteks "hüpekalt" maandumist tehes koopa serv ette jääb. Ehk palju kumm välja ulatab koopast. Normaalse veljega ei tohiks probleeme olla.
PS! mitu kummi ja mis seisus sul on. Mul täpselt seda mõõtu hirmsasti tarvis
PS! mitu kummi ja mis seisus sul on. Mul täpselt seda mõõtu hirmsasti tarvis

Kas kerenumbri ümber saab auto ehitada?
TO mess:
mul neid kumme 4 tk. ja seisukord enam-vähem, suve kannataks vist ära sõita, kuid need krutiks siis heameelega ise alla;)
kui huvi on siis on pakkuda 195/50 15" aga need on nii slikid, et kohe on:puzzled kõva prott peale ehk veel käiksid... aga ise neid küll alla enam ei paneks:D
mul neid kumme 4 tk. ja seisukord enam-vähem, suve kannataks vist ära sõita, kuid need krutiks siis heameelega ise alla;)
kui huvi on siis on pakkuda 195/50 15" aga need on nii slikid, et kohe on:puzzled kõva prott peale ehk veel käiksid... aga ise neid küll alla enam ei paneks:D
Meskimeni seadus - Kunagi pole aega teha midagi korralikult aga alati on aega ümber teha
täpsustaks siis veel küsimust, mis offsetiga need veljed peaksid olema:puzzled
kuid logaritega võib ikkagi jamaks minna, kunagi olid ees 175/80 R13 ja need vist käisid ka kergelt kuhugi vastu, kui rattad väla keerata:(
kuid logaritega võib ikkagi jamaks minna, kunagi olid ees 175/80 R13 ja need vist käisid ka kergelt kuhugi vastu, kui rattad väla keerata:(
155/80/13 rehvi kõrgus on 124 mm, 195/60/14 rehvi profiili kõrgus on 117 mm.Algselt postitas: mess
195/60 14 rehv on alla pannes ca sama kõrge, kui 155/80 13 mis põhimõtteliselt originaaliski nii et alla läheb küll. Velje offsetist muidugi sõltub, kui palju näiteks "hüpekalt" maandumist tehes koopa serv ette jääb. Ehk palju kumm välja ulatab koopast. Normaalse veljega ei tohiks probleeme olla.
PS! mitu kummi ja mis seisus sul on. Mul täpselt seda mõõtu hirmsasti tarvis![]()
Igatahes Alfa veljega 195/60/14 läheb Samarale vähemasti ilma mingisuguste tõrgeteta alla.
- berg
- Foorumi kasutaja
- Autod: 210V8 - A6 - Chevy Van - Plymouth Valiant - Isuzu Trooper
- Kontakt:
13 tolli küll ei tohiks vastu käia.... endal on 195/50 R15 ja ei käi vastu, kui ette on pandud üks originaal piduriketta küljes olev flants vahele!
CSG AUTOHOOLDUS www.csg.ee Autohooldus, keretööd ja modifitseerimine. 58 100 793
-
mmess
- Ladaklubi Liige
- Autod: '95 Audi A6
- Kontakt:
Taga on 195/60 R14 ja pole miskit jama, aga ette said 185/65 R14 ja pööramise ajal, eriti kui mingist ebatasasusest veel üle sõita kipub käima logari koopa allserva kinnituspoltide vastu rehvi servaga. (seda siis ustepoolsete vastu) Ning, kui väga jõhkralt sõita, siis võib käia ka mingil hetkel ninaosas tiiva äärt naksata, kuid seda harvemini.
195/60 pole proovinud ette, aga tundub, et 185/60 peaks olema probleemivaba, aga 65 kõrgusega peab pisut ettevaatlikum olema, vähemalt seda tüüpi rehviga, mis mul alla on.
195/60 pole proovinud ette, aga tundub, et 185/60 peaks olema probleemivaba, aga 65 kõrgusega peab pisut ettevaatlikum olema, vähemalt seda tüüpi rehviga, mis mul alla on.
Kas kerenumbri ümber saab auto ehitada?