kuidas läbi lüliti süüdet panna?
-
hhullmaks
- Foorumi kasutaja
- Autod: vaz2105
- Kontakt:
kõige elementaarsem, see juhe mis originaalis läheb süütelülitist süütepooli, sinna vahele panedki eraldi lüliti, teised elektritarbijad jäävad endiselt võtme alla.Kui paned muud tarbijad sama lüliti alla, siis pead lüliti valikul hoolikas olema, tavalised siksil kasutatavad lõlitid kipuvad üles sulama, pead valima suuremat voolu taluva juhtme või siis mitu eraldi lülitit
-
-
aAnonymous
- Foorumi kasutaja
-
ffanatt
- Foorumi kasutaja
- Autod: VAZ 2101, 21063, Mitsubishi ECLIPSE
ma saan aru et sa tahad lülitiga auto tööle panna. et siis ilma võtmetta?
selle saad kõigelihtsamalt nii teha kui võtad süüteluku tagant ära kõik juhtmed ja kõidad kokku omavahel mingi rüüsita juhtmega sealt pundist võtad ära voolujuhtme ja starteri juhtme. kokku kõidetud juhtmed ühendad lüliti ühte otsa ja voolu teise otsa. starterile pead tegema siis eraldi lüliti.
suht keeruline jutt sai aga ma loodan et mingi pilt tuli silme ette. selle kõitmis süsteemi saab ka ära ajada kui keerad need otsad kokku lihtsalt
selle saad kõigelihtsamalt nii teha kui võtad süüteluku tagant ära kõik juhtmed ja kõidad kokku omavahel mingi rüüsita juhtmega sealt pundist võtad ära voolujuhtme ja starteri juhtme. kokku kõidetud juhtmed ühendad lüliti ühte otsa ja voolu teise otsa. starterile pead tegema siis eraldi lüliti.
suht keeruline jutt sai aga ma loodan et mingi pilt tuli silme ette. selle kõitmis süsteemi saab ka ära ajada kui keerad need otsad kokku lihtsalt
pidur = kiiruse surm
-
nnapster8
- Foorumi kasutaja
- Autod: VW Golf 2
- Kontakt:
Mul on see lüliti ja nupu süsteem omal tehtud, see väga kerge muidu.
Süüteluku taga on 5 juhet, nendest 2 voolu omad (Pruun ja roosa).
Üks voolujuhe (roosa) läheb auto elektrisüsteemile ja starterile ning teine (pruun) süütele. On 2 võimalust kuidas ühendada: 1) 2 lülitit ja vajutatav nupp 2) 1 lüliti ja vajutatav nupp. Ühendamis piltlikult saab vaadata järgnevalt skeemilt.
Mul endal on see 1ne varjant (süütelukus sama skeem), mis on töökindlam kuna süüte ja elektrisüsteemi saab eraldi sisse lülitada (hea näiteks siis kui nõrk aku). Pilt minu lülititest ja nupust: http://www.zone.ee/napster8/niva/t66dep ... age48.html
Kui midagi arusaamatuks jäi siis võib küsida.
1 - (+) juhe
2 - (+) juhe
3 - starter
4 - elektrisüsteem
5 - süüde
Süüteluku taga on 5 juhet, nendest 2 voolu omad (Pruun ja roosa).
Üks voolujuhe (roosa) läheb auto elektrisüsteemile ja starterile ning teine (pruun) süütele. On 2 võimalust kuidas ühendada: 1) 2 lülitit ja vajutatav nupp 2) 1 lüliti ja vajutatav nupp. Ühendamis piltlikult saab vaadata järgnevalt skeemilt.
Mul endal on see 1ne varjant (süütelukus sama skeem), mis on töökindlam kuna süüte ja elektrisüsteemi saab eraldi sisse lülitada (hea näiteks siis kui nõrk aku). Pilt minu lülititest ja nupust: http://www.zone.ee/napster8/niva/t66dep ... age48.html
Kui midagi arusaamatuks jäi siis võib küsida.

1 - (+) juhe
2 - (+) juhe
3 - starter
4 - elektrisüsteem
5 - süüde

Oli kord Niva. 

Lada 01 süütelukk
Tegin siis kalle17 sõnade järgi skeemi mis peaks toimima 

Tegin samamoodi nagu napster8, loodan et Sa ei pahanda

Tegin samamoodi nagu napster8, loodan et Sa ei pahanda

05 elektrisüsteem
On kaks lülitit: kollakas lüliti (vaata pilt 1) on süüte jaoks ning must (vajutatav lüliti) on käivitamise lüliti.
Pilt 1

Juhtmed on sellised:
1. roosa
2. punane
3. pruun
4. sinine (tundmatu juhe, mida ei ole vaja)
5. must
6. sinine musta triibuga
Pilt 2

Kuidas panna juhtmed antud lülitite alla?
Vastus: "sinine musta triibuga" juhe tuleb mustaga kokku keerata ning panna kollase lüliti ühe klemmi alla. Pruuni värvi juhe tuleb panna kollase lüliti teise klemmi alla. Roosa ja punane tuleb panna musta vajutatava lüliti klemmide (üks ühe teine teise klemmi alla) alla.
[Muudetud: 23-5-2009 ccc]
On kaks lülitit: kollakas lüliti (vaata pilt 1) on süüte jaoks ning must (vajutatav lüliti) on käivitamise lüliti.
Pilt 1

Juhtmed on sellised:
1. roosa
2. punane
3. pruun
4. sinine (tundmatu juhe, mida ei ole vaja)
5. must
6. sinine musta triibuga
Pilt 2

Kuidas panna juhtmed antud lülitite alla?
Vastus: "sinine musta triibuga" juhe tuleb mustaga kokku keerata ning panna kollase lüliti ühe klemmi alla. Pruuni värvi juhe tuleb panna kollase lüliti teise klemmi alla. Roosa ja punane tuleb panna musta vajutatava lüliti klemmide (üks ühe teine teise klemmi alla) alla.
[Muudetud: 23-5-2009 ccc]