Ei saa mitte vaiki olla, sest pole elu sees kunagi varem midagi nii võrratult mõnusat kõhutäiteks valmistanud, kui eile summerdamast saabudes ja kes see ikka kiidab, kui mitte ise

.
Gurmaanne ehk lausa kuninglik õhtusöök kahele.
... a miks mitte ka lõunaks või lausa hommikuks, kui ei tea, millest päeva alustada või veedad puhkust hubases maakodus

.
Alustama peab poeskäigust, millelt tarvis haarata kaasa
*vähemalt 0,75 kilo jagu (alati võib rohkem kah) grillimiseks mõeldud maitsestatud lihalõike,
*törts vinget sinihallitusjuustu (piisab väiksest kolmnurksest pakikesest, soovitan prantsuse kirjadega
fromage bleu'd),
*kolm-neli tomatit (neid lõhnavaid, maitsvaid, mahlaseid eestimaiseid ikka otse loomulikult),
*leiba või saia,
*kilo jagu mahlaseid magusaid viinamarju ja nüüd siis kõige tähtsam -
*pudel Bordeaux piirkonna punast toiduveini.
Kõik muu peaks olema arusaadav, aga veiniga võib keeruliseks minna, kui ei tea, mida osta, mis on hea ja vaadates meil siin müüdavate hinda - siis oihh! .... nojahh

.
Rahu!
Pole see asi nii hull midagi, sest ega mina kah ei tea ja kõik on katsetamise asi ning peamine - maitselt on nad vägagi sarnased nii et usun, kui võtta odavaim, siis õnnestub kõik suurepäraselt - proovitud

.
Nimelt sai frangist ostetud miskine paari eurone, mis niisama suure lonksuga juues on ikka parajalt vastik, aga liha kõrvale võtta - lausa võrratu, super!
Olgu, jätkame...
Liha grillile ja samal ajal saab rahulikult viinamarjad pestud-nokitud ning taldrikutele jagatud. Tehtud?
Siis pudel lahti ja soojenduseks pokaali 100ml väljavalatust kerge lonksuke, pange tähele - kerge!, see väga tähtis, sest vein pole kummutamiseks

ja sellest sajast grammist
peab piisama söömaaja lõpuni (!).
Vahepeal vaatame, mis liha teeb - korras?
Nüüd võib tomatid väikesteks tükkideks lõikuda, mida kahvliga hiljem hää haarata ning juustu samuti noaga kildudeks jagada.
Veel üks kerge lonks veini suu niisutamiseks

.
Kui liha valmis, jääb üle vaid ta taldrikutele jagada ning head jätku soovida.
Õpetus kah, kuidas 100 grammi veiniga nii välja tulla, et lisa ei peaks vaja minema:
** Lihatükk suhu, juustutükk järele, ohtralt leiba peale ja nüüd kõige tähtsam - tähelepanu(!): veini võtta vaid niipalju, et hambad märjaks saavad, maitse mõttes.
Kui suu kuivaks muutub, siis seda saab ravitseda ohtralt viinamarju ja tomatitükke peale hammustades.
Proovige ja te ei kahetse,
poisid,
sest peale sellist küünlavalgel mõne neiuga veedetud õhtusööki on ta teie.
Nooo....

vähemalt üheks ööks kindlasti kui mitte kogu eluks

.
Minu leitud odav märjuke on sellise sildiga:
[Muudetud: 2-8-2010 logman]
